Çözüldü Hazır sunucu setup kursam tutar mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ama bir başka oyuncuya göre bunların hiçbir önemi olmayabilir.
Ayrıca kaliteye önem vermeyen düz oynayıp çıkayım diyecek oyuncuyu çekmeye çalışırsanız bu adamın bunu yapabileceği tonlarca sunucu var zaten. Senin sunucuna girmeyip ahmet sunucusunda da bunu yapabilir mehmet sunucusunda da yapabilir, nasıl çekmeyi düşünüyorsun? Bunu yapabileceği yüzlerce sunucu varken şans eseri senin sunucuna ya gelecek yada Deli gibi reklam yaparak çekebilirsin ancak

Üstüne üstlük sistemi fazla ve kaliteli sunucuda bile dümdüz oynayıp çıkabiliirsin her sistemi önemseyeceksin diye bir şey yok, oyun moduna göre değişir bu durum. Survivalda fazla sistem olsun bunları kullanan kullanır kullanmak istemeyen kullanmaz zorlayan yok mesela. Dungeon sistemi var diyelim girmek zorunda değilsin normal oyna geç

ha desen ki küçük yaşa daha uygun claim sistemi veya en azından daha kolay anlamasını sağlayacak yazılar eklerim dersen bak bu güzel özellik olabilir.
500 tane kural veya 500 tane sistem öğrenmek okumak istemem.
Söylediklerinin arasında benim de anlatmaya çalıştığım şeyler var zaten. Sırf Türk kanı aktığı için değil tabii ki ama senin claim sistemine alışman gibi kitlenin belirli alışkanlıkları var. Örneğin bundan 2-3 sene önce teslimat diye bir şey yoktu şuan hangi sunucunun konusuna girsem en başa teslimat yazılmaya başlanmış. Çünkü kitle buna alıştı. Şuan sunucuna koymazsan discorddaki öneri kanalında "teslimat gelsin" yazısını görürsün. Ben ilk sunucu açtığımda daha yeni yeni çıkmıştı eklenti ben de eklemiştim ama o zamanlar kullanıldı mı ya da bu kadar seviliyor muydu dersen hayır derim. Şimdi sen tamamen yenilikçi olmak adına kapsamlı bir X sistemi çıkartırsan sunucunda oyuncu olsa bile bu sistemi tam anlamıyla benimseyip kullanacak oyuncu oranı ya %30dur ya da %40. Evet yenilikçi olunmalı tek tip sunuculardan ben de sıkıldım ama uygulamada o işlerin o kadar kolay olmadığını dile getirmeye çalışıyorum.

Biz seninle sabaha kadar tartışırız bence çok da verimli olur :) Hoşuma gidiyor böyle konuları birisiyle tartışmak. Kendi deneyimlerimce kendi fikirlerimi anlatmaya çalıştım. Ama burada artık arkadaşa yarardan çok zarar veririz gibi hissediyorum. Son karar onun.

teslimat diye bir şey yoktu şuan hangi sunucunun konusuna girsem en başa teslimat yazılmaya başlanmış. Çünkü kitle buna alıştı.
Bu konumuzla pek alakalı değil, Teslimat eklentisinin isimleri zaten delivery diye geçiyor, teslimat sistemi zaten yeni bir eklenti yani alışılmışlıktan değil eklentinin adı öyle diye teslimat yazılmış. diğer sunucularda ismi öyle yazılmış diye veya kullandığı pakette öyle yazmışlar diye ellemeyenlerde var. Benzer örnek olarak RTP sisteminin ismi 1 senedirden beri artık Kaptan olarak yazılıyor, bu da dediğim gibi bir sunucudan çıkıp diğerlerine yayılmış bir şey. Kimse kaptan olsun kaptan olsun demedi sunuculara.

Şuan sunucuna koymazsan discorddaki öneri kanalında "teslimat gelsin" yazısını görürsün.
Çünkü sistem güzel bir sistem en azından oyuncular seviyor, oynadığı bir sunucuda beğendiği sistem olup başkasında olmayınca onda da istiyor. Sizde böyle karmaşık olmayan ve eğlendiren sistemler ve özellikleri sunucunuza getirirseniz oyuncular ilk önce sunucunuzda bu sisteme alışıp beğenir sonrasında diğer sunucularada yayılabilir çok iyi bir şey ise.

Hypixel Skyblock çıktığından beri neredeyse BÜTÜN Skyblock sunucuları Hypixel Skyblockta olan özellikleri getirdi ya direkt olarak yada dolaylı yoldan. Yani Hypixel Skyblock önceden olmayan bir sistemi sunucusuna getirip sonra bu sistem artık alışılan ve heryerde beklenilen bir sistem haline geldi. Bu adamlar yenilikçi bir şey yapmış ve o kadar sevilmişki tüm sunuculara yayılmış, yani güzel ve alışılmışın bir dışında yeni sistem getirirseniz ve o sistem cidden güzelse yeni alışılan şey artık o oluyor. Size öyle bir sistem getirin ki illa herkes her yerde istesin mükemmel olsun diyemeyiz ama dediğim gibi sistem güzelse zaten oyuncuların alışacağının kanıtıdır bu. Yeter ki güzel olsun ve anlaması aşırı zor olmasın.

Bir sunucu tamamen %100 diğerlerinden ayrı yepyeni özelliklerden ibaret olsun da demiyorum, zaten olan bir sistemi daha iyi yaparak üstüne geliştirerek ekleyebilirsin, veya o moda uygun değil diye eklenmeyen özelliği o moda uyarlayıp güzel bir şey ortaya çıkarabilirsin, yapabileceğin çok şey var aslında.

sabaha kadar tartışırız bence çok da verimli olur.
Forumda böyle konuları konuşmak ve fikir alışverişi yapmak bence de verimli, ama ne yazık ki böyle tartışmalar hem tabu olarak görülüyor hem de konuşacak bir alan olmadığı için mecburen farklı postlar üzerinden yapmak zorunda kalıyoruz uzatınca da konu kirleniyor ve farklı yere evriliyor, o yüzden bende çok uzatmayacağım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl