Çözüldü Hazır sunucu setup kursam tutar mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hazır paketi al, kur, oynat. Türklerin sevip sevmeyeceği bir şey yok ki. Adam akıllı sunucunda oynayacak oyuncu bul zaten koyun sürüsü gibi sunucun akar yani paketin hiç bir önemi yok. Sadece oyuncular bu sıralar p2w ve dengesiz ekonomi sisteminden memnun değil o kadar. Ha şöyle ki sunucu açtın hazır paketle, 1 - 2 ay geçti bir şey yapmadınız veya yapamadınız. Çok az oyuncu kaybedersiniz (rakip sunucularınız etkili bir şey yaparsa çok oyuncu kaybedersiniz). Bunun için düzenli aralıklarla örneğin 2 haftada bir küçük küçük yeni şeyler ekleyin sunucunuza ve şöyle yapacağız böyle yapacağız gibisinden vaadler verin. Büyük şeyler değil etkili şeyler yapın. Sunucu açmayı planlıyorsan kolay gelsin şimdiden
Bu projeye yenilikçi bir bakış açısıyla yaklaşıyorum. Daha önce yapılmamış yeni şeyler geliştireceğim ve sunucu sürekli güncel kalacak.
Teşekkür ederim :)

Bu projeye yenilikçi bir bakış açısıyla yaklaşıyorum. Daha önce yapılmamış yeni şeyler geliştireceğim ve sunucu sürekli güncel kalacak.
Piyasada sürekli zaten aç kur her türlü oynanır lafı dolanıyor, elbette bunu yapan bir çok sunucu var, ama bunu yapıp da başarılı olamayan çok daha fazla sunucu var biz şanslı sunucuları görüp vay be dümenden yapıp oynatmış diyoruz ama buzdağının görünmeyen yüzü ve bu yöntemi deneyip batmış tonlarca sunucu daha var, millet nasıl olsa oynar işine bırakırsanız düpedüz şansa bırakmış olursunuz, Ki şanslı olup bir şekilde tutsa bile oyuncu sayınız farkını yaratanlara kıyasla daha az olacak daha az büyüyecek ve belirli bir sayının üstüne çıkamayacaksınız. Şansa bırakırsanız ve bunu yapıp batan birçok sunucu gibi sizde batarsanız emeğiniz gider paranız gider zamanınız gider. sunucunuzu şansa bırakmak istemiyorsanız dediğiniz stil ile kurmak elbette daha mantıklı.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
setupu alıp Türkçeleştirmeyi düşünüyorum. Acaba oynanır mı sizlerin de görüşünü almak istedim.
Hazır paket kullanmamanı tavsiye ederim. Paketin temelini, hangi ayarların neye göre yapıldığını ve hangi mantıkla oluşturulduğunu bilmediğin için ileride çeşitli sorunlarla karşılaşabilirsin. Ayrıca hazır paket kullanan sunucular genellikle topluluk tarafından olumsuz karşılanıyor ve eleştiriliyor.

Teşekkür ederim :)
Ben Türk oyuncuların, sunucuların yenilikçi olup olmamasıyla ilgilendiklerini düşünmüyorum. Bunu ne kadar organik olduğunu bilmesem de 400-500 aktif çeken sunuculara bakarak nesnelleştirebiliriz. Daha önce ben de bu deneyimleri yaşamış birisi olarak size şunu söyleyebilirim ki sunucuyu bekleyen minimum 2-3 klan yoksa veya discord sunucunuzda belirli bir kitleniz yoksa sunucu kolay kolay tutmuyor.

En yenilikçi, daha önce görülmemiş sistemleri koyun yine de reklamla gelen oyuncu sunucu ona karışık geldiği için bakınıp çıkıyor. Bunun sebebi ise bu zamana kadar oynadığı tüm sunucularda aynı mantıkla oynaması. Muhtemelen yaş sebebiyle değişik bir sistem karşısına geldiğinde ona karışık ve zor geliyor. Bunu nasıl çözersiniz bilmiyorum ama para da kazanmak istiyorsanız küçük yaştaki oyuncuları göz önünde bulundurmalısınız.

Hazır paket kısmına ise şunu söyleyebilirim ki bu hiçbir sıradan oyuncunun umrunda olmayan bir durum. Bu işlerle ilgilenen birisi değilse veya aynı paketi başka bir sunucuda oynamamışsa size hiçbir eksi yazmaz. Olduğu gibi kullanmayacağınızı üstüne bir şeyler ekleyeceğinizi söylediğiniz için oraya değinmiyorum.

Kısaca sunucu tutturmak ve para kazanmak istiyorsanız minimum 5-10 set saçma sapan ama küçük yaşlı oyuncuları etkileyecek kozmetikler eklemeniz, 2-3 klanla anlaşmanız, p2w'e yakın bir sunucu yapmanız, belki tiktok'a birkaç reklam basmanız yeterli :)

Ben Türk oyuncuların, sunucuların yenilikçi olup olmamasıyla ilgilendiklerini düşünmüyorum. Bunu ne kadar organik olduğunu bilmesem de 400-500 aktif çeken sunuculara bakarak nesnelleştirebiliriz. Daha önce ben de bu deneyimleri yaşamış birisi olarak size şunu söyleyebilirim ki sunucuyu bekleyen minimum 2-3 klan yoksa veya discord sunucunuzda belirli bir kitleniz yoksa sunucu kolay kolay tutmuyor.

En yenilikçi, daha önce görülmemiş sistemleri koyun yine de reklamla gelen oyuncu sunucu ona karışık geldiği için bakınıp çıkıyor. Bunun sebebi ise bu zamana kadar oynadığı tüm sunucularda aynı mantıkla oynaması. Muhtemelen yaş sebebiyle değişik bir sistem karşısına geldiğinde ona karışık ve zor geliyor. Bunu nasıl çözersiniz bilmiyorum ama para da kazanmak istiyorsanız küçük yaştaki oyuncuları göz önünde bulundurmalısınız.

Hazır paket kısmına ise şunu söyleyebilirim ki bu hiçbir sıradan oyuncunun umrunda olmayan bir durum. Bu işlerle ilgilenen birisi değilse veya aynı paketi başka bir sunucuda oynamamışsa size hiçbir eksi yazmaz. Olduğu gibi kullanmayacağınızı üstüne bir şeyler ekleyeceğinizi söylediğiniz için oraya değinmiyorum.

Kısaca sunucu tutturmak ve para kazanmak istiyorsanız minimum 5-10 set saçma sapan ama küçük yaşlı oyuncuları etkileyecek kozmetikler eklemeniz, 2-3 klanla anlaşmanız, p2w'e yakın bir sunucu yapmanız, belki tiktok'a birkaç reklam basmanız yeterli :)
Anladım. Şu an sunucu açsam gelecek minimum 20-30 kişi var. Kozmetiklere gelecek olursak şahsen ben oyuna o kadar absürt şeyler eklemekten pek hoşlanmam. Sadece kolay ve anlaşılabilir sistemler olacak. Teşekkür ederim :)

İnsanların neden dümenden sunucu açmayı %100 kesin tutma garantili wow bir olaymış gibi anlatmasını absürt buldum, önceki mesajlarımda dediğim gibi dümenden açıp bir şekilde tutma olayı tamamen şansa dayalı, öyle olmasaydı şuan her sunucu tutmuş olurdu o zaman, 200 altı sunucu olmazdı, açan açana tutan tutana olurdu ortalık. Hatta böyle bir şey gerçek olsa hepimiz niye duruyoruz burdaki herkes denilen tarzda sunucu açalım paramızı kazanalım ne diye duruyoruz :D Reklama 50k üstü basan ünlülere insta story çektiren ama sırf sunucu güzel değil diye başarısız olan sunucular bile biliyorum. Türk youtuberların sunucuları bile başındaki adam youtuber olduğu halde bile sırf güzel değil diye tutmadıklarını gördüğüm youtuber sunucular oldu.

Son düzenleme:
Şöyle bir şey var şimdi. Türk minecraft sunucu oyuncu sayısı x kadar olsun. Bir tane yeni sunucu açılınca o sunucuda oynayacak oyuncu sayısı sıfırdan türemiyor aksine başka sunucudan geliyor. Oyuncular uzun süredir emek verdiği sunucuyu bırakıp yeni açılmış olan sunucuya gitmez üstelik her ay en az 5 tane sunucu açılıp kapandığı bir dönemde. Bu yüzden youtuber veya tiktokçular artık her neyse o tarz reklamlar gerekenden fazla abartılıyor. Asıl iş rakip sunucuların oyuncularını manipüle etmekte tabii ama bu konunun ne kadar ahlaklı olduğu tartışılır elbet. Bu yöntem ile şuanda aktif olan en az 10 - 20 tane +100 sunucu var.

Elbette yeni alternatif çözümler bulunabilir denenirse

İnsanların neden dümenden sunucu açmayı %100 kesin tutma garantili bir olaymış gibi anlatmasını absürt buldum, önceki mesajlarımda dediğim gibi bu olay tamamen şansa dayalı, öyle olmasaydı şuan her sunucu tutmuş olurdu o zaman, 200 altı sunucu olmazdı. Reklama 50k üstü basan ünlülere insta story çektiren ama sırf sunucu güzel değil diye başarısız olan sunucular bile biliyorum.
Şans da önemli tabii ki ama ben tamamen buna bağlamıyorum. İstisnalar illa ki olabilir ama tutturmak için sunucunun yenilikçiliğinden çok yapılan reklamların doğruluğu, başlangıçtaki kitleyi elinde tutabilme ve Türk oyuncuların istediği belirli özellikleri sunucuda bulundurmanın ve bunun çok çok dışına çıkılmamasının daha garantiye oynayacağını düşünüyorum.

Şu tutturmak tabiri o kadar komik ki hadi bir sunucu açayım belki şansıma oyuncu gelirde para kazanırım tuttururum gibisinden geliyor ahahha

Şu tutturmak tabiri o kadar komik ki hadi bir sunucu açayım belki oyuncu gelirde para kazanırım tuttururum gibisinden geliyor ahahha
Öyle demeyelim de sabit bir oyuncu sayısına ulaşma diyelim :D

Şans da önemli tabii ki ama ben tamamen buna bağlamıyorum. İstisnalar illa ki olabilir ama tutturmak için sunucunun yenilikçiliğinden çok yapılan reklamların doğruluğu, başlangıçtaki kitleyi elinde tutabilme ve Türk oyuncuların istediği belirli özellikleri sunucuda bulundurmanın ve bunun çok çok dışına çıkılmamasının daha garantiye oynayacağını düşünüyorum.
Şans önemli bir faktör ama şans faktörü sunucunuz ne kadar iyiyse o kadar azalır sunucunun tutmasını şansa bırakmamak en önemli şeylerden birisi. Sıradan bir sunucu kursanız bile elbette doğru reklamlar ve stratejiler ile tutturmaya çalışabilirsiniz fakat sunucu sıradan olduğu için tutması için halen şans gerekli olacak.

Şanslı olup tutsa bile hem kaliteli olup hemde iyi reklam yapan sunucuya nazaran çok daha az oyuncu çekeceksiniz, sizin yaptığınız reklam 1 ayda atıyorum 50 kişi aktif getirdi ise, sunucu kaliteli olsaydı aynı reklam ile bu sayı daha fazla olacaktı. ve Sıradan sunucuya göre şansa dayalılığı daha az olacaktı. Yani şans bir yana reklama bile daha çok dayalısınız, çok daha fazla reklam yapmanız gerekecek diğerlerine kıyasla

Çünkü Sunucunun tutmasında giren kişilerden ziyade girip de aktif olan kişiler daha önemli, sıradan sunucu + fazla/çok iyi reklamda bile bir çok kişi girip bakar ama bunun bir çoğunluğu beğenmeyip geri çıkar, aktif olmaz. Kişi girecek bakacak sunucuyu beğenirse öyle aktif kalıyor. Yani sunucuyu güzel yapmak, yapmamaktan daha garanti bir yol.

Ben hayvani reklam yapıp sırf güzel olmadığı için tutturamayan sayısız sunucu gördüm, bu sunucuların arasında Youtuber sunucuları ve çok parası olup reklama çok para basabilen kişiler bile var. Sizin dediğiniz tarzı deneyip başarısız olan tonlarca sunucu var. Yani o kadar aynı şeyi deneyip tutmayan tonlarca sunucu varken bunları görmezden gelip sadece şansına tutanlara dikkat çekmek doğru değil.

Bu arada küçük yaşlardaki bir çok oyuncular basit modları tercih etmiyor, skywars bedwars eggwars gibi oyun modlarını tercih ediyor, bende küçükken bunları çok oynadım, yani yaşı küçük oyuncu basit şeyleri sever mantığı tamamen doğru değil çünkü baksana çocuk gidip düz ağaç kırıp düz mc oynamak yerine gidip daha farklı bir deneyim olan bedwarsa girmiş :D o bile farklılık aramış düz minecraft veya düz sunucu yerine. Bunun yanı sıra Hunger/Survival Games modu da küçük yaşlardaki oyuncuları da baya etkilemişti. Ağaç kırıp ev yapmak yok bu modda küçük yaş ona alışıp onu araması gerekirdi bu mantıkla. Düz minecraft oynamaktan o da belli ki sıkılmış bu yüzden OITC Katil Kim, Build Battle Speedbuilders Bedwars eggwars gibi sayısız dümdüz mc oynamanın dışında modları oynuyor.

Son düzenleme:
Bu arada küçük yaşlardaki bir çok oyuncular basit modları tercih etmiyor, skywars bedwars eggwars gibi oyun modlarını tercih ediyor, bende küçükken bunları çok oynadım, yani yaşı küçük oyuncu basit şeyleri sever mantığı tamamen doğru değil çünkü baksana çocuk gidip düz ağaç kırıp düz mc oynamak yerine gidip daha farklı bir deneyim olan bedwarsa girmiş :D o bile farklılık aramış düz minecraft veya düz sunucu yerine. Bunun yanı sıra Hunger/Survival Games modu da küçük yaşlardaki oyuncuları da baya etkilemişti. Ağaç kırıp ev yapmak yok bu modda küçük yaş ona alışıp onu araması gerekirdi bu mantıkla.
Ben survival, skyblock oynayan kitle için konuşmuştum. Bunu sunucuları karşılaştırmak için söylemiyorum ama projects.gg'deki oyuncu yaş kitlesiyle hemen hemen aynı aktife sahip daha basit sistemler içeren bir sunucudaki yaş kitlesini karşılaştırarak görebiliriz.
Şans önemli bir faktör ama şans faktörü sunucunuz ne kadar iyiyse o kadar azalır sunucunun tutmasını şansa bırakmamak en önemli şeylerden birisi. Sıradan bir sunucu kursanız bile elbette doğru reklamlar ve stratejiler ile tutturmaya çalışabilirsiniz fakat sunucu sıradan olduğu için tutması için halen şans gerekli olacak.

Şanslı olup tutsa bile hem kaliteli olup hemde iyi reklam yapan sunucuya nazaran çok daha az oyuncu çekeceksiniz, sizin yaptığınız reklam 1 ayda atıyorum 50 kişi aktif getirdi ise, sunucu kaliteli olsaydı aynı reklam ile bu sayı daha fazla olacaktı. ve Sıradan sunucuya göre şansa dayalılığı daha az olacaktı. Yani şans bir yana reklama bile daha çok dayalısınız, çok daha fazla reklam yapmanız gerekecek diğerlerine kıyasla

Çünkü Sunucunun tutmasında giren kişilerden ziyade girip de aktif olan kişiler daha önemli, sıradan sunucu + fazla/çok iyi reklamda bile bir çok kişi girip bakar ama bunun bir çoğunluğu beğenmeyip geri çıkar, aktif olmaz. Kişi girecek bakacak sunucuyu beğenirse öyle aktif kalıyor. Yani sunucuyu güzel yapmak, yapmamaktan daha garanti bir yol.

Ben hayvani reklam yapıp sırf güzel olmadığı için tutturamayan sayısız sunucu gördüm, bu sunucuların arasında Youtuber sunucuları ve çok parası olup reklama çok para basabilen kişiler bile var. Sizin dediğiniz tarzı deneyip başarısız olan tonlarca sunucu var. Yani o kadar aynı şeyi deneyip tutmayan tonlarca sunucu varken bunları görmezden gelip sadece şansına tutanlara dikkat çekmek doğru değil.
Demek istediğim kalite anlayışı göreceli. Örneğin sana göre içerisinde görülmemiş yenilikçi sistemler barındıran, p2w olmayan, yönetimi güzel olan bir sunucu kalitelidir. Ama bir başka oyuncuya göre bunların hiçbir önemi olmayabilir. Sadece daha çok eğlenebildiği, kolay geliştiği ve kendi rekabet ortamını yarattığı bir sunucuyu kaliteli olarak adlandırabilir. Sorun burada başlıyor zaten. Türk oyuncuların çoğunluğunu ikinci tipteki kriterlere bakan oyuncular oluşturuyor diye düşünüyorum. Sunucu sahibinin de bunu göz ardı etmesi bence saçma olur.

Demek istediğim kalite anlayışı göreceli. Örneğin sana göre içerisinde görülmemiş yenilikçi sistemler barındıran, p2w olmayan, yönetimi güzel olan bir sunucu kalitelidir.
Sunucunun kaliteli olması sırf yeni sistem olmasından dolayı değil, zira yeni ve benzersiz sistem diye abes abes sistem eklenirse ne kadar yeni sistem olsa bile sistem kötü ise keyif vermez. Buna örnek olarak kanlı ay eklentisini örnek verebiliriz, bir dönem daha yeni yeni çıkmıştı ve şuan ki gibi neredeyse her survival sunucuda yoktu, ilk defa gördüğümde beğenmemiştim ne kadar yeni çıkmış olsa da.
Sistem dediğin her zaman anlaması zor bir şey olmasına gerek yok ve sistem ve özellik farklı şeyler. Ben küçükken survivalda claim küreği sistemini anlamam çok uzun sürdü fakat claim küreği halen klasiktir ve bir çok sunucuda bulunur, üstüne üstlük claim sistemini anlatmak için ilk girişte sistemi anlatan BigScary'den KİTAP veriyorsun sistemi anlamak için kitap okuyoruz. Okuyup okuyup anlamadım küçükken ama hala var ve seviliyor. Yani bu küçük yaş olayını çok abartmamak lazım, ha desen ki küçük yaşa daha uygun claim sistemi veya en azından daha kolay anlamasını sağlayacak yazılar eklerim dersen bak bu güzel özellik olabilir.

Ama bir başka oyuncuya göre bunların hiçbir önemi olmayabilir.
Eğer Sunucunun ilgisi olsaydı daha fazla oyuncu çekerdi. Sunucu sahibinin amacı ben 100 200 ile yetinirim ya ise saygı duyarız tabii.

Bir sunucu sırf kaliteli diye kişinin küçük olması veya türk kanı aktığından dolayı oynamaz mantığı yanlış hep buna getirmeye çalışıyorsunuz, kaliteli dediğin sunucu zaten büyük küçük türk yunan herkese oynatabilir kendisini. Sunucuyu keyifli yapmak da kaliteye giriyor zaten. Güzel Sistem güzel özellikler demek her zaman anlaması zor şeyler demek değil, bende bu kadar kaliteye önem versem bile sunucuya girince 500 tane kural veya 500 tane sistem öğrenmek okumak istemem. Lafın kısası anlaması zor olmayan güzel sistemler yapılabilir her sistem dediğin zor demek değildir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl