Sol Reklam

Hayatta Kalmanın Küçük Detayları ve Püf Noktaları - Minecraft

S

sooply

Ziyaretçi
Bu rehberden, bu konulardan birçok kez açıldı. Hiçbirinin detaylı olmadıklarına bahse girebilirim. O konuyu okuyanlara soruyorum; düzgün bir şey öğrendiniz mi? Tabii ki hayır, öğrenmediniz. Bu konuda, başlıkta belirttiğimiz şeyleri öğreneceğiz. Yeni başlayanlar için küçük püf noktalar ve detaylar.

index-hero-og.jpg

Giriş olarak, bu rehber size merhaba demek istiyor. Atılacak olduğunuz maceralara girmeye, hayran kalacağınız yapıları dikmeye hazır olun. Kendi yapmış olduğunuz her şeye hayran kalacaksınız. Merak etmeyin, bu dünyada özgürsünüz! Bu dünya size ait ve istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. İsterseniz arkadaşlarınızla, isterseniz tek başınıza. Birçok seçenek önünüzde.
1. BAŞLANGIÇ
Başlangıç için çok zor bir oyun gibi gözükse de, sadece başlangıç için öyle diyebiliriz. Minecraft'ta bilmeniz gereken ilk şey, bir günün 20 dakika olduğudur. 10 dakika gece, 10 dakika gündüz yaşıyoruz bu oyunda. Bu 10 dakikalık süre zarfı içerisinde hızlıca eşyalarımızı toplamamız, kendimize küçük bir yer hazırlamamız ve yatağı yapıp uyumamız gerekiyor. Bunları 10 dakika içinde yapmak zor, bu yüzden ilk yapmanız gereken şeyin yatak olduğunu unutmayın.
Bir gün içerisinde tabii ki acıkacağız, bunun için yemek kaynaklarımızı da tamamlamamız lazım. Çok az doyuran ama idare eden birçok yemek kaynağı mevcuttur.

150px-Sweet_Berries_JE1_BE1.png
Dried_Kelp.png

Bu iki yemek kaynağı bizim 2 gün de olsa işimizi görecektir. Tatlı orman meyveleri, kurutulmuş yosuna göre daha çok tercih ediliyor. Etrafınızda TAIGA biyomu varsa tatlı orman meyvelerini tercih edebilirsiniz. İkinci seçenek olarak kurutulmuş yosunu, okyanuslardan elde edebilirsiniz.
Besin kaynağımız tamam, küçük bir yer yaptık kendimize, artık bastona tutunabilecek hale geldik. Zamanı gelince bu bastonu da atacağız. Sırada, işin en can alıcı kısmına geldi, maden. Madenden en az 16 tane demir çıkarmamız lazım. Bunlarla yeni bir alet yapacağız.

Iron_Sword.png
150px-Iron_Pickaxe.png
Iron_Axe.png


Savunmak için kılıç, maden için kazma ve odun kazmak için balta. Her şey hazır olduğuna göre, barınağa geçebiliriz!

m-h-y-1.jpeg

2. BARINAK
Kendinize ait, hoş ve küçük bir eviniz olsun. Yatın bir köşeye, takılın. Oyuncuların birçoğunun tasarımında sıkıntı yaşadığı bir şey, ev. Bırakın, evi siz oluşturuyorsunuz. İstediğiniz gibi olsun. Güzelliğe önem veriyorum diyorsanız da, internette dolu dolu yapım videoları mevcut. Bu oyun, zaten yaratıcılık oyunu. Her şey sizin elinizde. Bu yüzden, güzel olması zorunlu değil. İşinizi halletsin yeter.
Depolama işlemlerini bu barınakta saklayabilirsiniz, ama evin girişinde bu olay direk göze çarpmasın. Biraz güzel gözüksün, tamam zorunlu değil ama düzeni sağlayamazsak her şey karışabilir. Depolamaya da gayet önem vermemiz gerekir. İsterseniz sandıkların önüne eşya çerçevesi atabilirsiniz. Böylece eşyalarınız karışmamış olur.

bees-hero.jpg

3. TARIM & HAYVANCILIK
Tarım ve hayvancılık birbirlerine bağlı şeylerdir. Hayvancılığı yapabilmemiz için tarımı yapmak zorundayız. Tarımı hızlandırmak ve elverişli hale getirmek için birçok sistem mevcut. Arılardan yararlanabilirsiniz, köylülerden yararlanabilirsiniz. Yeni gelen güncellemeler sayesinde daha hızlı bir şekilde sonuç elde edebilirsiniz.
Buğday tohumu ekerek başlayın tarıma. Patates ve havuçta ekmemiz gerekecek, bunları keşiflerden elde edebiliriz. Tabii ki bu iki yiyeceği bulmanız kolay olmayacak. Bu yüzden tarımda buğdaydan başlamak en iyisi. Yün kaynağı için koyunları, süt, deri ve yemek kaynağı içinse inekleri toplayın. Koyunları yemek olarak kullanmayın, yünlerinden yararlanın. Bu daha iyi olacaktır.
Hayvanların çiftleşme süresi 5 dakikadır. 5 dakikada bir çiftleşirler. 5 dakika sonra tekrardan çiftleşmeye hazır olurlar. Bir yavru hayvanın büyüme süresi ise 20 dakikadır. Aynı şey köylüler için de geçerlidir.

pmp-minecraft-howitworks-buildsomething.png


4. KIZILTAŞ & SİSTEMLER
Kızıltaş Mühendisliği, bu alan size çok yardım edecek ve kolaylık sağlayacak. Otomatik tarla yapmak istemez misiniz? Siz sadece diğer işlerinizi yapacaksınız, buğdaylar birikecek. Çok iyi değil mi? Tabii ki öyle! Yapacağınız sistemler, kurduğunuz düzenekler sizin hayal gücünüzdeki yaratıcılığı temsil eder.
Kızıltaş öğrenmek zor değildir. Tam aksine, çok basittir. Bunun için birçok rehber var. İsterseniz hazır sistemleri kullanabilirsiniz. Birçok mini sistem mevcut. Onları kullanarak daha da çok gelişebilirsiniz. Balık sistemi gibi. Balık sisteminden düşebilecek birçok eşya mevcut. Deri bottan tutun da büyülü kitaba kadar her şey var. Bu sistem bizim çok işimize yarayacaktır. Kurulumu çok basit, birçok videosu bulunmaktadır. İzleyebilirsiniz.

minecraft-characters-desktop-wallpaper-62682-64661-hd-wallpapers.jpg

5. KEŞİF & MADEN
Keşif ve maden, olmazsa olmaz iki şeylerden birisidir. Okyanus güncellemesi gelince artık keşifler daha da çok arttı, artmaya başladı. Hevesler çoğaldı. Gemilerden hazine haritaları bulmak, okyanus harabelerinden çıkan sandıklardan oltalar bulmak - büyülü oltalar ile daha hızlı kasılabilirsiniz, bunu şöyle açıklayayım; bir oltada deniz şansı büyüsü varsa oradan değerli eşyalar çıkma olasılığı daha yüksek olur, bir oltada ayartma büyüsü varsa çıkacak olan şey normal süreden daha az vakitte çıkar. Daha bunun gibi birçok büyüler var. Gerektiğinde rehberini açacağım. - gibisi yoktur.
Keşif gayet basit, elinizde bir haritanın olması şart. Kaybolmayın ve kolaylıkla hazineleri bulun. Peki ya maden? Elmas bulmak, çıkartmak kolay değil gibi gözükse de gayet basittir. Madenin püf noktaları mevcuttur. Elması asla yukarıdaki katmanlarda aramamalısınız. Demir veya kömür gibi yukarıdaki katmanlarda bulunmuyorlar. En yüksek 14. katmanlarda bulunuyorlar.
Elması en iyi arama katmanı 11. katmandır. Bu katmanda aşağıdaki madenlerle karşılaşabilirsiniz;

75px-Diamond_Ore_JE3_BE3.png
75px-Emerald_Ore_JE2_BE2.png
75px-Gold_Ore_JE3_BE2.png
75px-Iron_Ore_JE3_BE2.png
75px-Lapis_Lazuli_Ore_JE2_BE2.png
75px-Redstone_Ore_JE2_BE2.png
75px-Coal_Ore_JE2_BE2.png

Burada en düşük bulunma olasılığına sahip olan maden zümrüttür. Bu yüzden bu madenle sık karşılaşamayabilirsiniz.
NOT: Lapis normalde 14-16. katmanlar arasında bulunur ama siz 11. katmana inmişken 14. katmanı da görebilirsiniz. 11. katmana indiğiniz zaman düz tüneller açıp ilerleyebilirsiniz. Lavın en çok olduğu bölge 10. katmandır. Bu yüzden sizi 11. katmandan başlattık ki dikkatli olun.

updates-catspandas_latest.jpg

Dünyayı istediğin gibi şekillendirdiğin bu oyunda sana başarılar demek isterim. Bu oyunu bitirmek kolay değil. Geçireceğin sonsuz fırsatlara hazırlan. Kendinle yarışacaksın.
 
C

celal1387

Ziyaretçi
Aklıma 2013'te oyuna başladığım zamanda takip ettiğim blogdaki hayatta kalma rehberi geldi. Ah ah eski günler... Güzel yazı bu arada.
 
S

sooply

Ziyaretçi
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Özellikle Minecraft'a yeni başlayan arkadaşlar için oldukça yararlı ve işlevli bir, "Rehber" konusu olmuş. Aynı zamanda dizaynını beğendim. <3
 

EchTR

echtr of legend

Discord:

EchTR#1848

Katılım
2 Aralık 2016
Mesajlar
845
Elmaslar
629
Puanlar
8.060
Yer
İzmir
S

sooply

Ziyaretçi
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
 

EchTR

echtr of legend

Discord:

EchTR#1848

Katılım
2 Aralık 2016
Mesajlar
845
Elmaslar
629
Puanlar
8.060
Yer
İzmir

Lilith Magnolia

Minecraft Developer & Pluginer

Discord:

Lilith Magnolia#3705

Katılım
22 Temmuz 2017
Mesajlar
179
Elmaslar
67
Puanlar
0
Anlatım yararlı emeğine sağlık
 

kelleci1546

Odunlara Vur Vur Vur!
Katılım
15 Temmuz 2015
Mesajlar
31
Elmaslar
16
Puanlar
0
Yaş
49
Anlatımın İçin Teşekkürler
 

TR_Lapoulz

Play.AkhenatonNW.Com¦ Aktif

Discord:

Diyadin Aydın#7162

Katılım
9 Kasım 2019
Mesajlar
18
Elmaslar
8
Puanlar
910
Yaş
23
Yer
Adıyaman Kahta
Minecraft
TR_Lapoulz
Minecraft'a Yeni Başlayanlar İçin Yararlı Bir Rehber.!
 
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı