Çözüldü Hangisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Voyager
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.102
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1.8-1.12 arasında bi seçim yapmanız gerekirse 1.8 sürümünü tercih etmenizi öneririm. Konuya baktığımda çok fazla fork önerisinde bulunulmuş tavsiyem ise 1.8 sürümünde spigot kullanabilirsiniz. Eminim ki 1.8-paper kullandığınızda "yahu bu ne? niye bu hatayla karşılaşıyorum ben!" diyebilirsiniz xd
Başta şunu belirteyim, seçmesi kendisine ait. 1.8 sürümünün bir dezavantajı diğer yaratıklardan, bloklardan ve biyomlardan yoksun kalması. Şu anda 1.16 sürümünde sıkıntısız çalıştığını söyleyebilirim. Paper kullanmasında sakınca yok, aldığı hatayı bu forumda atarsa kendisine yardımcı olabiliriz. İkinci değer seçenek ise github sayfası.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Bu Java 8, Java 17'den daha iyi demek gibi bir şey. Dediğiniz şey pek mantıklı gözükmüyor.
Hayır. 1.8'deki yapılar daha az olduğu için sunucu performansı az etkilenir.
1.12 veya üst sürümler kullanılırsa sürümdeki yapıların daha fazla olması sebebiyle performans daha fazla etkilenir.

1.17 Survival sunucuyu Xeon Vds'de kurmak mı daha fazla gecikmeye neden olur, yoksa 1.8 Survival sunucuyu mu Xeon Vds'de kurmak daha fazla gecikmeye neden olur?

Bu sadece sunucularda değil, istemcilerde de aynı şekilde. 1.8'de daha fazla Fps alınabilirken, üst sürümlerde alınan Fps değeri azalır.

Hayır. 1.8'deki yapılar daha az olduğu için sunucu performansı az etkilenir.
1.12 veya üst sürümler kullanılırsa sürümdeki yapıların daha fazla olması sebebiyle performans daha fazla etkilenir.

1.17 Survival sunucuyu Xeon Vds'de kurmak mı daha fazla gecikmeye neden olur, yoksa 1.8 Survival sunucuyu mu Xeon Vds'de kurmak daha fazla gecikmeye neden olur?

Bu sadece sunucularda değil, istemcilerde de aynı şekilde. 1.8'de daha fazla Fps alınabilirken, üst sürümlerde alınan Fps değeri azalır.
Xeon işlemciye sunucu kurmak mantıksız zaten. Artık yeni nesil işlemcilere bakmak lazım. Buna bakarsak 1.7 de 1.8'den daha az yoruyor. Bu mantık çok saçma. Üst sürümlerde de Java güncel olduğu için 500 FPS'leri görüyorum açıkçası. 1.8'de ise optimizasyon yapmaya çalıştığım halde 500 FPS. Eğer ki inanmıyorsanız istatistikleri atabilirim size. "1.8'de daha fazla Fps alınabilirken, üst sürümlerde alınan Fps değeri azalır."

Her sürüm geliştiğinde Java sürümüne uygun hazırlanıyor. Şu anda en çok kullanılan Java sürümü Java 16.

1635065447937.png

Sunucularda en çok kullanılan sürüm.

1635065484069.png

1.17.1, ardından onu %17.6 oranla 1.16.5, ardından 1.12.2 %8.2 oranla takip ediyor. Artık çoğu yerde 1.8.8 sürümündeki sunuculara destek verilmiyor direkt olarak "Sunucunuzu güncelleyin" diyor. Gidip de ücretli fork almanın mantıklı olmadığını tekrardan belirteyim. Sıkıntısı destek almak ise, birçok yerde gerek Github'da gerekse bu tarz platformlarda hataların çözümleri yazmakta. Destek talebi açarlarsa bakılır.

Xeon işlemciye sunucu kurmak mantıksız zaten. Artık yeni nesil işlemcilere bakmak lazım. Buna bakarsak 1.7 de 1.8'den daha az yoruyor. Bu mantık çok saçma. Üst sürümlerde de Java güncel olduğu için 500 FPS'leri görüyorum açıkçası. 1.8'de ise optimizasyon yapmaya çalıştığım halde 500 FPS. Eğer ki inanmıyorsanız istatistikleri atabilirim size. "1.8'de daha fazla Fps alınabilirken, üst sürümlerde alınan Fps değeri azalır."

Her sürüm geliştiğinde Java sürümüne uygun hazırlanıyor. Şu anda en çok kullanılan Java sürümü Java 16.

Ekli dosyayı görüntüle 189746

Sunucularda en çok kullanılan sürüm.

Ekli dosyayı görüntüle 189747
1.17.1, ardından onu %17.6 oranla 1.16.5, ardından 1.12.2 %8.2 oranla takip ediyor. Artık çoğu yerde 1.8.8 sürümündeki sunuculara destek verilmiyor direkt olarak "Sunucunuzu güncelleyin" diyor. Gidip de ücretli fork almanın mantıklı olmadığını tekrardan belirteyim. Sıkıntısı destek almak ise, birçok yerde gerek Github'da gerekse bu tarz platformlarda hataların çözümleri yazmakta. Destek talebi açarlarsa bakılır.
Bu istatistikleri biliyorum, Fps yorumunu kendime göre yaptığım için yanılmış olabilirim. Sen de haklısın. Yalnız arkadaş para vermemiş, çekilişten ücretsiz kazanmış.

Oyunun yapısı ve daha gelişmiş eklentiler bakımından elbette üst sürümler daha iyi fakat düşük bütçeyle sunucu açacaklar için 1.8 daha avantajlı olabiliyor.

Sunucu Rpg tarzı olmayacaksa veya çok gelişmiş sistemlere sahip olmayacaksa 1.8 açmak daha mantıklı olur, çünkü 1.17'de kullanılacak sistemler, 1.8'de varken daha üst sürümü seçmek bana mantıklı gelmiyor. Oyuncu 1.17'yi seviyor olabilir veya bir başkasına göre bu fikir farklı olabilir, benim düşüncem böyle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl