Çözüldü Hangi sunucu türünü seçsem?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

borangamer

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
0
Minecraft
Midemium
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda bir sunucu kurmayı düşünüyorum ama oyun türü ne olsa bilemedim. Eskiden herhangi bir sunucu kursak işimizi iyi yapıyorsak ya tutmazsa gibi bir düşüncemiz olmazdı ama son zamanlarda minecraft ciddi anlamda bir düşüşte... Eskiden kalma deneyimim var ondan yana bir sıkıntı yok. Ben ve arkadaşım skyblock ve türleri üzerinde duruyoruz, sizce mantıklı mı? (emek,op,ultraop vs.) Hadi yenilikçi olup kendi oyun türümüzü geliştirsek ortama yeni girmiş bir sunucu için bu çok zor olur. O yüzden 2. oyun modu olarak kendimizin geliştirdiği bişey eklemeyi düşünüyoruz.

Bence SkyBlock ile başlamak yeni sunucular için güzel olacaktır güzel bir SkyBlock ve reklam çalışması ile başarılı olabilirsiniz. Son dönemde Towny de çok fazla oynanan oyunlar arasında bilginiz varsa bu modu da tercih edebilirsiniz. Size tavsiyem taban sürümü olarak java 17 kullanabileceğiniz bir sürüm seçin yeni eklentiler ve kullanılan eklentilerin çoğu artık java 17 ve üstü sürümlerde çalışıyor.

Yapacağınız modu güzel bir şekilde uyarlarsanız ve oynamasını keyifli hale getirirseniz ve bulunduğunuz modda sunucunuzu kendi tarzıyla diğer sunuculardan farklı kılarsanız bir çok mod elbette tutacaktır. Sunucu kötü ve oynaması keyifsiz olursa hangi mod olursa olsun tutmayacağı gibi bu sefer tam tersi, pozitif olursa gayette tutabilir. Bir mod seçtikten sonra da bu modu nasıl uyarlayacaksınız nasıl geliştireceksiniz ne yenilikler getireceksiniz onu da düşünmekte fayda var tabii ki o yüzden cidden güzel uyarlayacağınızı düşündüğünüz bir mod seçmek önemli.

Bilmediğiniz ve aşina olmadığınız bir mod yapacaksanız eğer geliştirme sırasında Modu öğrenmeniz ve moda sahip sunucularda az da olsa oynamanız elzemdir eskiden oynamış olsanız bile güncel ve günümüz zamanında tekrar oynamanızda fayda var.

Şahsen bir mod seçerken;
- Yaparken keyif alacak mıyım?
- Mod hakkında ne kadar bilgim var ve öğrenebilir miyim?
- Modu tutturacak yenilikler özellikler getirebilir miyim, ufaktan da olsa planım var mı?
- Modun Potansiyeli ve kitlesi nasıl, modda kendi kitlemi oluşturabilir miyim?
Kendime bu soruları soruyorum ve pozitif cevaplar aldığım modları aklımda tutuyorum buna benzer bir yaklaşım düşünebilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl