TheLudoBile
Odunlara Vur Vur Vur!
- Elmaslar
- 14
- Puanlar
- 1.970
- Minecraft
- TheLudoBile
Discord:
TheLudoBile#3485
TheLudoBile#3485
Bi saniye Optifine Sunucuya kuruluyormu? 11-10 yıldır mcyi biliyorum... Ula NEY!?Kullanılan modlara göre sunuculara normalde mümkün olmayan şeyler eklemek mümkün olabiliyor.
Bu anketin bazı sunucu sahiplerinin işine yarayabileceğine eminim
TheLudoBile#3485
Bi saniye Optifine Sunucuya kuruluyormu? 11-10 yıldır mcyi biliyorum... Ula NEY!?
Sen Optimizasyonun tam olarak ne olduğunu kavramamışın.
Optifine daha çok CLIENT-SIDE bir moddur. Normalde bazı şeyleri kısamıyorsun ve bazı minecraft'ın problemlerini çözüyor. Onun dışında birkaç eklediği var optifine'nin onun dışında SUNUCU OPTIMIZASYONU saçmalığını yapmıyor.
Bu konuda GERÇEKTEN bilgi almak isteyenler, Profosyonel Modlu sunucu düşünenler için :
Eğer gerçekten client yani oyuncu için söylüyorsan evet... Sodium'da Optifine'de gayet iyiler.
Sodium ama birazcık daha iyi. Daha hafif ve kodlamaları daha basit. Optifine'de farklı şeyler de var.
Ne yapmak ne yani ne artıyor. Ben onu anlamadımbilgi: oyuncularda optifine varsa resource packlerle yapabildiklerin artiyor
kaiys
Düşük sürümlerde custom zırh ekleyebiliyoruz ,1.9 sonrası ve 1.17.1 öncesi için Optifine gerekiyor, animasyonlar falan eklenebiliyor kaynak paketi sayesindeNe yapmak ne yani ne artıyor. Ben onu anlamadım
grafiklerini arttırıp oıyun yükünü azaltıyor o kadar
TheLudoBile#3485
tabii bir de farkli entity modelleriDüşük sürümlerde custom zırh ekleyebiliyoruz ,1.9 sonrası ve 1.17.1 öncesi için Optifine gerekiyor, animasyonlar falan eklenebiliyor kaynak paketi sayesinde
Niye hiçbir sunucuda optifine zorunluğu yok?Düşük sürümlerde custom zırh ekleyebiliyoruz ,1.9 sonrası ve 1.17.1 öncesi için Optifine gerekiyor, animasyonlar falan eklenebiliyor kaynak paketi sayesinde
kaiys
Zorunluluk genelde koymaya gerek kalmıyor, eğer kaynak paketleriyle özel zırh yapacaksan sadece her zırh için farklı renk ver bu sayede optifine olmadan da oynayan kişiler zırhları zamanla ayırabilir, ayrıca eğer bir sürümü zorunlu yaparsa sunucu sahipleri yüksek miktarda oyuncuyu göz ardı etmiş olacaktır bu yüzden optifine zorunluluğu yapmak çok mantıklı bir durum değil, sadece oyunculara optifine önerisinde bulunup eğer optifine ile oynarlarsa daha iyi bir deneyim sunacağını söylemek her durum için daha mantıklı. Üst sürümlerde ise direkt olarak optifine zorunluluğu hiç bir şekilde olmuyor minecraft üst sürümlerde desteklerini yaptığı için böyle bir durum güncel minecraft sürümü kullanan sunucular için çok geçerli değil.Niye hiçbir sunucuda optifine zorunluğu yok?
zraphyr
Sodium'U denememiş bir kişi diyor sanıyorum.optifine performans olarak daha iyi diğerlerine göre
zraphyr
Tamam problemi neydi?öyle san sen
zraphyr
dostum ben sodiumu denedim ben performans alamadım sodiumdan kendi bilgisayarımda. Optifine benim bilgisayarımda %20 %15 bir performans artışı sağladı mc de k.b ama gelipte burda kendini çok bilgili sanma diyerek aşağlamaya lüzmun yok sende bilgili değilsin bu konularda kendini ne sanıyorsun ? toparla kendini.Tamam problemi neydi?
Boş olarak bir köşeden atıpta çok bilgili sanma kendini... 2 Sinide denedim. Sodium direk FPS optimizasyonu için yapıldı. Gayet de işe yarıyor. Optifine Forge modpaketleri vb için yaratıldı. Vede büyük modlar için gayette işe yarıyor. Fakat Sodium'u Forge'ye koyamıyorsun.
Az yazdığına göre 5 dakikada optifine indirip 7 dakika sodium'a uğraşamadığından direk optifineyi yüceltiyorsun.
Skill issue, 5 dakika araştırma için üşengeçsin. Lütfen Bilmediğin konuya atlama
Eki Görüntüle 226480
PC issue o zaman bizi ilgilendirmez. Optifine'de aynıya yakın ayarlamaları yapıyorum, 30 fps farkı oluyor sodium'a karşı. Senin pcn problemli.dostum ben sodiumu denedim ben performans alamadım sodiumdan kendi bilgisayarımda. Optifine benim bilgisayarımda %20 %15 bir performans artışı sağladı mc de k.b ama gelipte burda kendini çok bilgili sanma diyerek aşağlamaya lüzmun yok sende bilgili değilsin bu konularda kendini ne sanıyorsun ? toparla kendini.