Hangi Makineyi Satın Almalıyım?

altundagyigit5@gmail

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Minecraft
Abuzer

Discord:

abuzer

Merhabalar,

Kısıtlı bir bütçeyle bir sunucu açacağım; ancak ileride makineyi yükseltme ihtimalim de var. Bu nedenle sunucuyu ilk açarken kullanabileceğim üç makine arasında kararsız kaldım:

1. VDS: 16 GB RAM, 8 çekirdek, Intel Xeon E5-2699 v4
2. VDS: 8 GB RAM, AMD Ryzen 9 7950X
3. VPS: 24 GB RAM, ARM Ampere A1

Sunucu geliştirme konusunda yeterli bilgiye sahibim; ancak donanım tarafında çok tecrübeli değilim. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Sunucu başlangıçta en fazla 40 oyuncuya hizmet verecek ve bir Towny sunucusu olacak. İçerisinde ItemsAdder, MythicMobs, ModelEngine, Dynmap gibi eklentiler bulunacak.

Bu kullanım senaryosu için hangi seçeneği tercih etmem daha mantıklı olur? İleride oyuncu sayısı arttığında yükseltme yapmayı da düşünüyorum. Teşekkür ederim.

2. VDS'i al minecraft işlemci değil ram odaklı bir oyun ancak işlemciyi R9 5950X ve üstü bir cihaz almassan lagdan oynanmaz. İlk sunucumda 16 gb ram E5 aldım 10 kişide herkesin pingi 1500 oluyor. Towny sunucusu olacaksa hele en az 24 gb ram R9 7950X veya 24 GB RAM R9 9950X öneririm. Depolama alanı çok önemli bunlarıda göze alarak bir seçim yap.

2. VDS'i al minecraft işlemci değil ram odaklı bir oyun ancak işlemciyi R9 5950X ve üstü bir cihaz almassan lagdan oynanmaz. İlk sunucumda 16 gb ram E5 aldım 10 kişide herkesin pingi 1500 oluyor. Towny sunucusu olacaksa hele en az 24 gb ram R9 7950X veya 24 GB RAM R9 9950X öneririm. Depolama alanı çok önemli bunlarıda göze alarak bir seçim yap

Şöyle şu an büyük bir makineyle açamam lakin ileride en az 16 gb ram amd işlemcili bir makineye geçebilirim zaten şu durumda ortalama anlık 20 kişi oynar diye düşünüyorum 8 gb ram yeterli olacak mıdır ki? (1-1.5 gbtı işletim sisteminin kullanacağınıda varsayarsak)

Şöyle şu an büyük bir makineyle açamam lakin ileride en az 16 gb ram amd işlemcili bir makineye geçebilirim zaten şu durumda ortalama anlık 20 kişi oynar diye düşünüyorum 8 gb ram yeterli olacak mıdır ki? (1-1.5 gbtı işletim sisteminin kullanacağınıda varsayarsak)
en az 16 al bence. Ama sen bilirsin dediğim gibi yapay zekaya danış.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl