ilovemaju
mustafa_8907
ryzen bütçeniz kısıtlı ise mantıksız bir seçenek olabilir.Xeon işlemciye bakmanız önerilir.Merhabalar ortalama bir towny sunucu için hangi işlemciler uygundur aceba kaç oyuncuya kadar çıkabilirim hangisyle bütçemiz de kısıtlı Ryzen 9 5950x tercih etmeyi düşündük sizce nasıl bir fikir iş görür mü?
Hocam xeon 15 oyuncuda patlıyor maalesef. :(ryzen bütçeniz kısıtlı ise mantıksız bir seçenek olabilir.Xeon işlemciye bakmanız önerilir.
Teşekkürler.Bütçeniz kısıtlıysa Ryzen 9 5950X bana göre güzel tercih olabilir Ryzen işlemcilerin tek çekirdek performansı yüksek olduğu için Minecraft sunucularında özellikle Towny gibi haritası büyük ve eklentisi bol modlarda iy iiş çıkartabiliyor
Kaç oyuncuya kadar çıkabilirim sorusuna gelirsek bu durum işlemciden ziyade senin paketi ne kadar optimize ettiğinle de alakalı eğer haritayı önceden tamamen yüklemişsen ağır eklentilerden kaçındıysan ve sunucu yazılımı olarak düz Paper yerine Purpur veya Pufferfish gibi Towny dostu optimize yazılımlar kullanırsan, 5950X ile rahatlıkla kesin bir şey söylemeyelim ama 30-50 aktif gibi oyuncuyu TPS düşmesi yaşamadan aynı anda oynatabilirsin.
ilovemaju
Rica ederim ne demek yine de güzel bir araştırma şart tabi kiTeşekkürler.
Uygun fiyatlı host sitelerinde ryzen 7950x genelde göremedim 9950x zaten sanırım en iyisi ama 50-60 oynanan sunucu için gereksiz harcama yapmadan en uygun şekilde halletmek için 5950x düşündükRyzen 7000 ile 9000 serisine bir bakın.
ilovemaju
Dediğin gibi 7950X veya 9950X bu devirde iyileri ama 50-60 oyuncu hedefleyen, kısıtlı bütçeli bir başlangıç projesi için 5950X şu an senin için yeterli gibi boş yere bütçeyi zorlayıp daha sunucu tutmadan en üst serilere dünya para bayılmaya hiç gerek yok bana göreUygun fiyatlı host sitelerinde ryzen 7950x genelde göremedim 9950x zaten sanırım en iyisi ama 50-60 oynanan sunucu için gereksiz harcama yapmadan en uygun şekilde halletmek için 5950x düşündük
Treas zamlandı maalesef :/ 24 gb 7950x kullanıyordukramı az al 16gb falan yeterli olur minecraft çekirdeğe ve işlemciye bakar treasdan bakabilirsin 7000 serisi ucuz.
Peki linux işletim sisteminde kaç gb ram boşluk bırakmalıyım acaba? 24gb ram var şuan cihazda 10gb boş bırakmayınca sabah kalkıyorum sunucu kapanmış oluyor 10gb boş bırakmak normal mi bir yer de yanlış mı yapıyorum?Dediğin gibi 7950X veya 9950X bu devirde iyileri ama 50-60 oyuncu hedefleyen, kısıtlı bütçeli bir başlangıç projesi için 5950X şu an senin için yeterli gibi boş yere bütçeyi zorlayıp daha sunucu tutmadan en üst serilere dünya para bayılmaya hiç gerek yok bana göre
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!