Sol Reklam
Sağ Reklam

İnceleme Half Life 2 İnceleme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mefisto

Odunlara Vur Vur Vur!

Discord:

MephistoGG#0001

Katılım
28 Ocak 2021
Mesajlar
38
Elmaslar
67
Puanlar
195
Yaş
22
Yer
Türkiye, İzmir.
Minecraft
MephistoGG
Facebook
facebook.com/burak.hertzon.1/
Half Life 2, Kişisel inceleme.

öncelikle açılış sekansında "Black Mesa" olayından sonra bizim bulunmadığımız süreçte yaşanan onca şeyi anlatan uzun bir sekans verilmiyor,

çünkü bu uçsuz bucaksız hikayenin içinde yaşanan veyahut yaşanmış her olayı biz oyuncular tarafından deneyimlenmesi isteniyor, işte tam olarak bu yüzden bu yazı için freeman karakterini tanımlarken freeman demek yerine biz veyahut siz diyeceğim (çünkü baş rol sizsiniz.)

oyuna başlar başlamaz gman'in bizi uyandırması sonrasında araya bir daha asla sinematik girmiyor, artık başımıza gelecek herşeyi bizzat deneyimliyoruz, yaşanan yıkımı anlamaya çalışıyor bu yolculukta başımıza gelen herşeyle aklımızda ki boşlukları kendi kendimize dolduruyoruz.

şimdi oyuna dönelim, oyuna başladığımızda bir tren istasyonunda bize zorbalık eden combine askerlerinin gözetimi altında üzerimizde sorgu veyahut deneyler yapacakları bir mekana giriyoruz, ve artık maceramız başlıyor bu noktadan sonrası spoiler olduğu için hikaye anlatımını burda bırakacağım.

Half Life 2 Neden bir Şaheser?

Bunun bir çok sebebi var ama oyunun artılarından biraz bahsedersek bu soruyuda çözüme kavuşturabiliriz.

ilk olarak fizik motorundan bahsetmek istiyorum, güncel oyunlarda bile bu kadar etkili bir fizik motoru görünce bile hayret ediyor iken (rdr2 gibi) aslında en deneysel fizik motoruna sahip olan half life 2'nin çıktığı 2004 yılında bu oyuna sahip olanları bir düşünün.

etrafta ki objelerle fizik bulmacaları çözmek, kutuları fırlatarak parçalamak, testere bıçaklarını yerçekimi silahımız ile zombilere fırlatmak. bunlar oyun sektörü için devrimsel yeniliklerdi.

Oyunun evreninden bahsetmezsek olmaz. biraz dikkat ettiğinizde bile aslında gözünüze sokulmayan ama aslında görebileceğiniz en gerçekçi kurgu evrenlerden birine sahip bu oyun. combine ırkı tarafından baskına uğrayan o kısırlaştırılmış ve sömürülmüş insanoğlunun çaresizliği, combine askerlerinin ve komutanlarının telsiz konuşmaları ile emir alması veyahut birbirlerini yönlendirerek ilerlemesi, oyunun apokaliptik atmosferine uygun canavarlar'ın tepkileri ve tasarımları, bizim gibi sömürgeleşen vortigaunt ırkı ile sırt sırta veren yeraltı isyancıları, bunlar oyunun evrenini zenginleştiren çok büyük faktörler.

Silah ve NPC Bolluğı, istemediğiniz kadar fazla npc ve silah barındırıyor bu oyun ve ilerledikçe daha farklı npcler ile daha farklı deneyimler kazanıyorsunuz. (zombileşmiş bir kasabada bubi tuzakları ile korku dolu anlar yaşıyor, veyahut bazen ummadığınız anda ayak sesinize gelen devasa böcekleri görüp irkiliyorsunuz, bazen ise vortigauntlar ile güçlerinizi birleştirip gaza getirici savaşlara katılıyor, bazen ise isyancılarla sokaklara dökülüp direniş başlatıyorsunuz, bazende devasa gemi veyahut combine robotlarını devirmeye çalışırken ter akıtıyorsunuz.) ama bunları yaparken o kadar çok çeşitliliğe sahip oluyorsunuz ki asla sıkılamıyorsunuz.

Hikayemize gelirsekte görebileceğiniz en objektif hikaye ve en iyi hikaye anlatımına sahip bir oyun diyebiliriz, Uzaylılara karşı savaşan bir asker değilsiniz hayır evrenleri sömüren bir ırka karşı diğer ırklarla birleşerek mücadele eden veyahut onlarla direnen bir sivilsiniz ve sivillersiniz. hikaye anlatımına gelecek olursak, dünyanın en iyi hikaye anlatımına sahipsiniz, neden mi? çünkü tüm olayları kendiniz deneyilmiyorsunuz!

Kısaca Half-Life sadece bir oyun değil sektör için bir devrimdir. Half-Life kıyaslama listelerine giremez, Half-Life ancak Mario gibi oyunlar ile Onur listelerine girebilir.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, iyi oyunlar dilerim.

Şahsi Puanım: 9.5

images - 2021-02-19T111940.969.jpeg
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

3'ü de yakındır :)
 

Mefisto

Odunlara Vur Vur Vur!

Discord:

MephistoGG#0001

Katılım
28 Ocak 2021
Mesajlar
38
Elmaslar
67
Puanlar
195
Yaş
22
Yer
Türkiye, İzmir.
Minecraft
MephistoGG
Facebook
facebook.com/burak.hertzon.1/

Atlas

Creeper Evimi Patlattı

Discord:

Atlas Gencer#0492

Katılım
22 Aralık 2020
Mesajlar
382
Elmaslar
626
Puanlar
2.750
Yaş
21
Yer
İzmir
Minecraft
Atlas
Twitter
@AtlasGencer
Half life oyunları gerçekten harika internet kafeye gidip crossfire haritasında arkadaşlarımız eşliğinde paralı turnuvalar yapardık ve bu çok eğlenceli olurdu gerçekten hikaye modunu bitirmek için hız testleri yapıyorduk 3'ün çıkma dileğiyle.
 

fyLax_

Birisi mi Spawnlandı?

Discord:

fyLax_

Katılım
30 Aralık 2020
Mesajlar
9
Elmaslar
1
Puanlar
150
Yaş
16
Minecraft
fyLax_
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı