Sol Reklam
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
G

Garp

Ziyaretçi
Minecraft-Türkiye.png
27 Ağustos 2018 - 02 Eylül 2018 | Haftanın Mobil Oyunu
Merhaba sevgili Minecraft Türkiye üyeleri, devam etmekte olan Haftanın Mobil Oyunu adlı formatımızın üçüncü konusu ile güne günaydın diyorum. Geçen hafta çok ateşli bir oyun görememiş olsanızda bu hafta gerçekten güzel bir oyun ile karşınızdayım. Son zamanlarda oldukça sık reklamını gördüğümüz ve indirip indirmeme arasında kaldığımız bir oyun ile sizlere eşlik edeceğiz. Geçen hafta açmış olduğum konuya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Rise of Civilization.jpg


Rise of Civilizations
İki hafta önce açmış olduğum Haftanın Mobil Oyunu konusundaki mobil oyunumuza taş çıkarabilecek bir oyundan bahsediyoruz. İki hafta önce açmış olduğumuz konuya buraya tıklayarak gidebilirsiniz. Oyunumuz çağlara göre gelişim gösteriyor. Bulunduğumuz çağa göre binalar, askerler ve düşmanlar. Rise of Civilizations'da da güç ve kahramanlar mevcut. Bu oyundaki en önemli fark ne biliyor musun? Millet seçimi yapabiliyorsun.

Millet
Oyunun başında bize devletimizin hangi milletten olacağını soruyorlar. Seçimimize göre o milletin kültürünü ve savaş stilini alıyoruz. Milletler sırasıyla; Almanya, Çin, Japonya, Roma, Kore, İngiltere, Fransa, İspanya ve diğer milletler mevcut. Her milletin kendine has generali de mevcut.

Güç
Oyunumuzda güç bizim devletimizin ne kadar ileri seviye de olduğunu gösteriyor. Güç sistemi kendi arasında üçe ayrılıyor. Bina Gücü, Teknoloji Gücü, Kıta Gücü.
Bina Gücü:
İnşa ettiğimiz binalar ve binaları geliştirdikçe bize gelen güç seviyesidir. Her bina Belediye Binası'nın seviyesi kadar geliştirilebilir.
Teknoloji Gücü:
Araştırma merkezinde yani Akademi'de yapmış olduğumuz araştırmalar sonucu Teknoloji Gücümüz artar.
Kıta Gücü:
Kıta Gücü demek askeri güç demektir. Ne kadar fazla asker üretirsek veya kazanırsak askeri gücümüz de bu orantıya göre artar.

Gücümüzün yanında birde Öldürme Sayımız gibi oyun istatistiklerimiz bulunmakta. Dilerseniz onlarada bir göz atalım ve konuya devam edelim.

Öldürme Sayısı:
Öldürme Sayısı oyunda öldürmüş olduğumuz düşmanları simgeler. Bir birliğe katıldığınız zaman Öldürme Sayısı oldukça önemlidir.
İstatistikler:
Oyunda kazandığımız kaynakları, yaptığımız yardımları, ölme sayımızı, keşif sayısı, zafer, en yüksek güç gibi durumlar istatistik kısmında gözükür. İstatistik kısmıda kendi içerisinde ikiye ayrılır. Savaş İstatistikleri ve Kaynak İstatistikleri.

Rise of Civilization.jpg


Generaller
Konu başında bahsetmiştik değil mi? Kahramanlar... Evet bu oyunda Kahraman değil de General olarak ele alınıyor. Generallermilletlere göre değişikliş gösteriyor. Her generalin kendine has becerisi ve her generalin standart yetenekleri bulunuyor. Beceriler heykeller ile gelişirken, yetenekler seviye puanı ile gelişiyor. Unutmadan her generalin özel birliği de bulunmakta. Generaller ne işe yarar derseniz savunma, saldırı ve kaynak toplamada işe yarıyorlar. Kıta olarak adlandırılan askerler generaller olmadan yola çıkamıyor. Seferler, kuşatmalar ve toplu saldırılarda yine generallere ihtiyaç duyuluyor. Her generalin kendi milletine göre bir sözü ve kültürü olduğunu unutmayalım.

Kıtalar
Kıta'nın cümle içerisindeki anlamı asker veya ordu olabilir. Kıta'lar oyunda köylüler tarafından verilebilirken, asıl kaynağı ahır, okçu alanı, kuşatma atölyesi, kışla gibi alanlardan üretiliyor. Kıta'lar oyunda birçok şeyde kullanılıyor. Kutsal yerlerin kuşatılması, barbar savaşları, düşmana karşı mücadeleler, seferler, köy baskınları, destekler, kaynak baskınları ve kaynak toplama gibi birçok şeyde kullanılıyor. Kaynak toplama olayı belirli bir Kıta'nın belirlenmiş mevkideki kaynak üslerine gidip, kaynakların güvenli bir şekilde ana üsse getirilmesine denir.

Kıta Türü ve Kıta Seviyesi
Kıta türleri oyunda dörde ayrılmakta. Okçu, Süvari, Savaşçı ve Kuşatma birliği. Her tür kendi arasında 5 farklı seviyede bulunmakta.
Savaşçı:
Savaşçılar oyundaki en hafif fakat bir o kadar etkili olan birlik. Savaşçı seviyeleri şu şekilde ilerlemekte.
I. Seviye: Savaşçı, II. Seviye: Kılıç Ustası, III. Seviye: Mızrakçı, IV. Seviye: Uzun Kılıç Ustası ve V. Seviye: Kraliyet Muhafızı. Tüm seviyeler birbirinden farklılık gösterirken seviye atlatma olayı Akademi'de gerçekleşmekte. Askeri Teknoloji bölümünden Kılıç Savaşçı'yı açmamız ile 2. seviye birlik açılmakta. Diğer seviyeler, 3 ve devamı için size yol gösterecektir oyun.
Okçu:
Savaşçı ile aynı mantığa sahip okçu birliği uzak mesafeden iş bitirici olarak anlatılabilir. Okçu seviyeleride savaşçınınki ile aynı olduğu için hızlı bir şekilde bahsedeceğim.
I. Seviye: Sapancı, II. Seviye: Okçu, III. Seviye: Birleşik Okçu, IV. Seviye: Yaylı Tüfekçi ve V. Seviye: Kraliyet Yaylı Tüfekçisi. Sapancı birimini, Okçu birimine yani 2. seviyeye yükseltmek için Akademi'den Okçu açmanız gerekmektedir.
Süvari:
I. Seviye: Atlı, II. Seviye: Hafif Süvari, III. Seviye: Ağır Süvari, IV. Seviye: Töton Şovalyesi ve V. Seviye: Seçkin Töton Şovalyesi. Atlı birimini yükseltmek için Hafif Süvari birimini açmamız lazım.
Kuşatma Birimi:
I. Seviye: Koçbaşı, II. Seviye: Arkbalista, III. Seviye: Mangonel, IV. Seviye: Mancınık ve V. Seviye: Ağır Çerçeve. Koçbaşı birimini yükseltmek için Arkbalista'yı açmanız gerekmekte.

Rise of Civilization.jpg


Hastane
Birliklerimiz yaralandığı zaman hastaneye tahliye olurlar ve iyileştirme sürecine girerler. Başlarda 3 saniye gibi bir yenilenme süresi olsada daha sonralarda 60 dakika gibi sürelere çıkacaktır.

Taverna
Taverna kısaca sandık açabildiğimiz bir yapı. Günlük 5 adet ücretsiz gümüş sandık açabilirken, 2 günde bir ücretsiz altın sandık açabiliriz. Sandıklardan şans eseri General çıkarken genellikle kaynak paketleri, bilgi kitapları, hızlandırma veya heykel gibi daha arka planda kalan ögeleri vermekte.

Yapı Ustası
Sizin için önerilen yapıları basmanıza ve 2 adet usta kiralamanıza yarayan bir bina. Ustalarınızın nerede çalıştığını ve ne kadar sürede bitirebileceğini bu binadan öğrenebilirsiniz.

Akademi
Oyundaki tüm geliştirmeler bu bina aracılığı ile yapılmakta. Birlik gelişiminden tutun, kaynak gelişimine kadar aklınıza gelebilecek her şey. Akademi'nin Şavaş ve ekonomi olmak üzere iki bölümü bulunmakta. Savaş kısmı birlik saldırı gücü, birlik dayanıklılığı, birlik hızı, birlik seviyesi gibi şeyleri yükseltmemize olanak sağlarken, ekonomi kısmı inşaat süresini hızlandırma, kaynak üretimi, kaynak toplama, birlik kaynak toplama hızı gibi şeyleri yükseltmemize olanak sağlıyor.

Kurye İstasyonu ve Dükkan
Kurye İstasyonu, hergün gelecek bir tüccar ile eşya değiş tokuşu yapmamızı sağlıyor, dükkan ise sadece elmas ile alış veriş yapabilmemize olanak sağlıyor.

Keşif Kampı ve Kale
Keşif Kampı, casuslarımızın barındığı yapıdır. Casuslar oyunda farklı bölgeleri keşfetmemize, farklı oyuncuların köylerini ziyaret etmemize ve mağraları keşfetmemize olanak sağlar. Kale ise farklı oyuncular tarafından bize gelen destek birimlerini barındırır. İster saldırıda kullanılabilir, ister savunmada.

Duvar ve Gözetleme Kulesi
Duvar oyunaki savunmamızın temelini oluşturur ve içerisine 2 tane general yerleştirilebilir. Generaller duvardan savunma yaparken özel güçlerini kullanabilir. Gözetleme Kulesi ise kuşatma sırasında düşman birimlerine hasar verecek yapılardır.

Kaynak Sağlayıcılar ve Depo
Oyunda 4 farklı kaynak bulunmakta ve bu kaynaklar kaynak sağlayıcılar olarak adlandırdığımız yapılardan çıkmakta. Taş ocağı, çiftlik, kereste fabrikası ve altın altın madeni gibi yapılar bulunmakta. Depo ise bu kaynakları korumamızı sağlayan yapı olarak ele alınır.
Taş Ocağı: Oyundaki taş ihtiyacımızın bir kısmını bu ücretici sağlar. Taş ile bina ve ağır birlikler eğitilebiliyor.
Çiftlik: Yiyecek ihtiyacımızın büyük bir kısmını bu yapı üretiyor. Yiyecek bina gelişimi, akademi yükseltmesi, birlik teknolojisi yükseltmesi ve birlik üretiminde kullanılır.
Kereste Fabrikası: Tahta ihtiyacımızın belirli bir kısmını bu yapı üretiyor. Tahta akademi yükseltmesinde ve bina yükseltmesinde kullanılan ana malzemelerden biri.
Altın Madeni: Altın çıkarmada kullanılan bir yapıdır. Altınlar madeni para olarak dönüştürülür.

Monument
Oyunaki tüm oyunculara belirli süre içerisinde görev veren bir yapıdır. Monument hikaye bazlı görev verdiği için oyunun geçmişini anlatan bir yapı olarak görülmektedir.

Rise of Civilizations.jpg


Birlik ve Yardım
Oyunda kendi birliğimizi kurabiliriz. Birlikler milletlere göre kurulup, milletlere göre devam etmektedir. Anlayacağınız her millet kendi birliğine girebilir. Birliklerde telnoloji yükseltmesi kısmından tüm köyler için yükseltme uygulanabilir. Bu yükseltmeler genelde yiyecek ile yapılmaktadır. Her 30 dakikada bir teknoloji yükseltmesi kullanılabilir. Sınır olarak 20 yükseltmesi belirlenmiştir.
Yardım kısmı oyuncuların yükseltmeye almış olduğu binaları, üretilen birlikleri, hastanede iyileşmekte olan birlikleri ve teknoloji yükseltmelerinde olan şeyleri hızlandırmada kullanılır. Alınabilecek her yardım Birlik Merkezi seviyenize göre değişirken, yapacağınız yardımlar ile ödül kazanabilirsiniz.
Birliğimiz ile toplu saldırı yapabildiğimiz gibi toplu kuşatmada yapabilmekteyiz. Kutsal yer işgali ve barbar kalesi işgali gibi çeşitli olayları birliğimiz ile beraber yapabiliriz.
Birliğimizde liderin vereceği rütbe paylaşımları ile subay seçilebilmekte. Seçilen subaylar ve verilen özel rütbeler ile birlik içerisindeki iş paylaşımıda aynı oranda azalmakta. Birliklerde verilebilecek özel rütbeler; Danışman, Savaş Ağası, Elçi ve Azize'dir.
Danışman:
Danışman, bölge yönetimi, kaynak dağıtımı ve etkinlik organizasyonları ile ilgilenen bir rütbedir. Bu rütbeye sahip kişinin köyüne uygulanacak özellikler +%1 inşaat hızı ve +%1 araştırma hızı.
Savaş Ağası:
Savaş Ağası, savaş ile ilgili her şeyi yöneten rütbedir. Bu rütbeye sahip kişinin köyüne uygulanacak özellikler +%1 birlik saldırı hızı ve +%1 birlik savunması.
Elçi:
Elçi, diplomasi, medeniyet gelişmesi ve birliğin sürdürülebilmesi için çalışan rütbedir. Bu rütbeye sahip kişinin köyüne uygulanacak özellikler +%1 birlik sağlığı.
Azize:
Azize, din merasimi gibi işler ile uğraşan rütbedir. Bu rütbeye sahip kişinin köyüne uygulanacak özellikler +%10 toplama hızı.

Sefer ve Ögeler
Sefer oyunda bilgisayara karşı yaptığımız savaşlardır. Kolaydan zora doğru giderken, değersizden değerliye doğruda ödüllerimiz artmaktadır. Kıta gücümüze bağlı olarak savaşı garantileyebiliriz.
Ögeler ise oyunda kullanılabilir, yükseltmeler için kullanılan veya belirli miktara gelince işe yarayan ögeleri barındırır. Kaynak, Hızlandırma, Arttırma ve Diğer olmak üzere 4 türde bulunur.
Kaynak oyundaki yiyeceki, altın, taş, odun, elmas, kaynak paketleri gibi şeyleri barındırır.
Hızlandırma ise bina hızlandırma, araştırma hızlandırma, iyileştirme hızlandırma, eğitim hızlandırma ve genel hızlandırmayı barındırır.
Arttırma ise kaynak üreticilerin hızlarını, birlik gücünü, birlik dayanıklılığını, birlik toplama ve ilerleme hızı gibi zaman odaklı şeyleri barındırır.
Diğer adındaki kısım bilgelik kitapları, kolyeler, haritalar, iksirler, heykeller, yıldızlar gibi arka plan ögelerini barındırır.

Rise of Civilizations.jpg


Ödüller ve Süreli Etkinlikler
Oyunda bolca ödül bulunmakta. Ödüller görevleri tamamlayarak elde edilsede bazen keşif yaptığımızda da verilmekte. Oyunun ana görevleri dışında, günlük görevlerde bulunmakta. Günlük görevler tamamlandıkça puan verir ve belirli puanlarda sandıklar açılır. Sandıkların sonuncusunu açınca elmas ve altın sandık anahtarı verir.
Süreli etkinlikler tüm oyuncualr için geçerli olup 15-30 gün gibi bir süre verilerek yapılan toplu etkinliklerdir. Her görev için 1 puan alırsınız ve 100 puanı toplayınca güzel bir sandık kazanırsınız. Kazandığınız sandık oldukça değerli ve yüksek fiyatta ödül verdiği için köyünüze büyük bir yararı olacaktır.

VIP Seviyesi ve Eylem Puanı
VIP seviyesi oyundaki elmas veya VIP Puanı adlı eşya sayesinde artar. VIP seviyesi arttıkça günlük açılan ücretsiz sandık ödülleri ve günlük açılan ücretli sandık ödülleri de büyük oranda artar. Bunlara ek olarak köyümüze uygulanan özelliklerde artar. Örnek olarak; eylem puanı doluşu, odun üretimi, taş üretimi, altın üretimi ve toplama hızı.
Eylem puanı ise oyunculara veya farklı düşmanlara saldırmamıza yarar. Eylem puanı kendiliğinden yenilendiği gibi iksirler aracılığı ile de yenilenebilir.

Kendi Görüşüm
Oyun ile ilgili kendi görüşümü samimi ve detaylı bir şekilde yapmaya çalışacağım. Oyunda en dikkat çekici özellik gün içerisindeki hava koşulları ve güneşin değişimi. Oldukça güzel grafiklere sahip olan oyun düşük sistem gereksinimleri sunuyorki bu oldukça iyi bir şey. Daha önce bu tarz oyunlara karşı ön yargı benimsediğimden reklamlarından dahi kaçıyordum fakat bu oyundan sonra durum değişmiş durumda. Uzun lafın kısası oyunu indirirseniz pişman olmazsınız.

Minecraft Türkiye Haftanın Mobil Oyunu.jpg

Evet sevgili Minecraft Türkiye üyeleri, konumun sonuna gelmiş bulunmaktayım. Haftaya farklı bir Mobil Oyun ile görüşmek üzere, kendinize iyi bakın...
Oyunu indirmek ve hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayınız.
 

Alpho320

powered by Fabulous.

Discord:

Alpho320#9202

Katılım
20 Haziran 2018
Mesajlar
1.396
Elmaslar
1.285
Puanlar
17.175
Yer
Istanbul
Minecraft
Alpho320
İyi anlatmışsın zamanını almıştır ama bu tür oyunlar piyasada çok var ve hiç birini sevmem :D
 
G

Garp

Ziyaretçi
İyi anlatmışsın zamanını almıştır ama bu tür oyunlar piyasada çok var ve hiç birini sevmem :D
Teşekkürler. Açıkçası Clash of Clans, Kale Savaşları ve şimdide bunu oynamaya başladım. Oldukça güzel olduğunu söyleyebilirim. Strateji seviyorsan tabii. :D
 

-ULTRA-

GY!
Katılım
28 Nisan 2018
Mesajlar
210
Elmaslar
222
Puanlar
4.020
Minecraft
Whessry
Öncelikle oyunu iyi anlatmışsın fakat ben bu tarz oyunları hiç sevmiyorum. :D
 

Bluter

Öfkelen, ışığın giderek sönmesine karşı öfkelen.

Discord:

Bluter#0074

Katılım
13 Aralık 2018
Mesajlar
230
Elmaslar
323
Puanlar
0
Yaş
20
Oynadım kendim denedim ve gayet güzel bir oyun. Ama daha sonra bıraktım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı