Rehber Haftanın Bloku - Hedef Bloku Hakkında Bilmediklerimiz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ploutos

Satırsız bir günüm yok.
Sunucu Sahibi
Elmaslar
405
Minecraft
ploutos
4.png

Okçuluk Hakkında
Okçuluk yarışmalarının en eski kalıntıları 3000 yıl önce Çin'e dayanıyor ancak modern okçuluk sporunun 1300 yılında İngiltere'de yapıldığı biliniyor. Uzun yay, İngilizler tarafından icat edilmişti ve ülke için en önemli silah konumundaydı fakat kullanımı çok zordu. Bu sebepten dolayı 1363 yılında kraliyet kararnamesi ile ülkede yaşayan tüm İngilizleri, pazar günleri ve diğer resmi tatillerde okçuluk yapmaya zorlayan bir kanun çıkarıldı. Kanun, 1960 yılına kadar yürürlükten kaldırılmadı.

3.jpg

Minecraft kullanıcılarının aklında hep Nether dünyasının güncellenmesi hakkında birtakım öneriler veya fikirler mevcuttu ve geçtiğimiz günlerde Mojang dayanamayıp 1.16 versiyonunu oyun piyasasına sürdü. Eklenen versiyon ile oyun içerisine birçok blok, canavar, mekan, bitki eklendi.

Haftanın Bloku: Hedef Bloku
Okunu hazırla. Yayını çek. Tam isabet!

5.jpg

Hedef blokuna bir yay, arbalet, kartopu veya ender incisi gibi fırlatılabilen eşyalar ile vurulduğunda, kızıltaş sistemine bir enerji gücü yollayacaktır. Enerjinin gücü, attığınız eşyanın merkezine yakınlığı ile alakalıdır. 1 ile 15 arasında değişen enerji güçleri, tam ortaya isabet ettirdiğiniz taktirde yaptığınız sisteme 15 enerji gücünde etki edecektir. Oyunun daha önceki versiyonlarında okçuluk yarışı yapmak için uzak bir mesafeden sabit duran bir canlıyı vuruyorduk veya herhangi bir bloka sabitlenmiş düğmeyi vurmaya çalışıyorduk ki bu biz oyuncuları gerçekten zorluyordu. Yakın zamanlarda oyun içerisinde okçuluk yarışı yapmak istiyorsanız, buna ev sahipliği yapmak artık çok basit! Bir adet saman balyasının yanlarına, üstüne ve altına birer adet kızıltaş koyarak hedef blokunu elde edebilirsiniz. Belirlediğiniz noktaya veya bloka hedef blokunu koyduktan sonra istediğiniz yere gidip yukarıda bahsettiğim eşyalar ile atışı gerçekleştirebilirsiniz. Bir arkadaşınız veya farklı bir oyuncu fırlatılan eşyanın nereye atıldığını görür. Hedef bloku da atılan bölgeye göre bir enerji gücü üretir.

2.jpg

Okçuluk yarışmasını sona erdirdiğiniz zaman, hedef blokunu kırabilir ve envanterinizde saklayabilirsiniz. Hedef blokunu herhangi bir araç veya yumruk yardımıyla kırabilirsiniz ancak bir çapa ile hedef blokunu en hızlı şekilde kırabilirsiniz. Oyun içerisinde dairesel bir yapıya sahip olan blok olmadığı için hedeflerimiz eş merkezli kareler olacak. Bizim açımızdan gayet güzel bir durum çünkü oyunculara bu sayede daha geniş bir alan sunuluyor eğer isabetli atışlar yaparsanız, bu durum diğer oyunculara göre daha etkileyici görünmenizi sağlayacaktır.

Fotoğraflar konuyu güzelleştirmiş, çok beğendim :D

Güzel bir konu olmuş konuya tıklayınca ekranı kıstım o kadar gözüm kamaştı

Konu zaten güzel , bide fotoğraflar süslemiş konuyu. Harikasın <3

Böyle konular görmek ne güzel, açıkcası bilmediğim çok şey varmış, senden daha çok konu bekliyoruz. :-)

özellikle açtığın konuların içerikleri fazlasıyla ilgimi çekiyor. umarım böyle devam edersin :melek:

Birçok haritada "Mini Oyun" olarak kullanılan okçuluğu en kolay ve kısa hale getiren bu blok sayesinde birçok yeni oyun türeyecektir. Bunların yanı sıra yapılara da konuk olacak bu yeni blok, oyunda büyük bir kaplıyor. Bu güzel bloku tanıttığın için teşekkürler.

Konu başlığı bilinmeyen şeylerle alakalı ama ben bloğun ismini bile daha yeni duydum. Her neyse gerçekten güzel bir konu hazırlamışsın ?

Hedef bloğu ile dehşet şeyler yapılabilir. Redstone kullanmayı severim. Ellerine sağlık, yararlı konu.

Güzel bir anlatım olmuş. Ellerine sağlık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl