Çözüldü Güzel Bir Pluginer OLMAK İstiyorum. YARDIM ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan abalkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.610
  • Etiketler Etiketler
    yardim
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

abalkan

oyna.sunolia.network
Elmaslar
48

Discord:

abalkan#4644

Merhaba MC-TR.com ailesi Ben Alihan
İlk olarak Yeni bir Başlangıç Yaptığım İçin Hem Hesabım Hemde Konum Yenidir.

Daha Önceden 2016 Senesi Forumdan Topladığım ve Kendim Bir Araya Getirerek Değiştirmiş Olup Kullandığım Bir Plugin Pakedim ve Bu Paketle Açmış Olduğum SKYBLOCK sunucum olmuştu. +20 Online Çekiyor ve Herşey Güzel Gidiyordu. Taki birçok bug ve yapmış olduğum paketin açıklarından faydalanarak Beni bu Yoldan Çıkartıp Sunucuyu Kapatmama Sebep Olmuşlardı. Onun İçin Yaklaşık 1 Yıldır Plugin Yazmıyorum . Biliyorumki Ordan Burdan PL toplayarak Adam Akıllı Plugin Oluşturulmaz.
BUNUN İÇİN

SİZDEN Başarılı Bir Pluginer Olabilmek, Tamamen Kendi Pakedimi Yazabilecek Bir Konuma Gelmek için Ne Yapmam Gerektiğini Öğrenmek İstiyorum. Bana Sadece Hangi Yolları İzleyiceğimi ve Nasıl Bu İşe Daha Sağlam Bir Şekilde Tutunabileceğimi Öğretmenizi İstiyorum. Bana Buradan Linkler Ve Mesajlar Atabilirsiniz hepsiyle İlgilenecem ve Uygulayacam.

Tek İsteğim Sağlam Bir Sunucumun Olması.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

Hepinize Kolay Gelsin ! A.E.Olun Kardeşlerim...

Java dili öğrenmen gerekiyor. Kendi pluginini kendin yazman ve değişik pluginler ortaya çıkartman için öncelikle java dili şarttır. Sadece paket yapmak istiyorsan 0'dan bukkit'ten veya başka yerden pluginleri indirip teker teker editlemelisin. Editleme derken gidipte forumda paylaşılan paketleri değil kendin teker teker indirip,teker teker türkçe yapmalısın. Sana ders şart. Yardımcı olan olur başarılar.

:) Açıkları buggları zamanla kapatırsın örnek veriyim ben 150 kişiyken sunucu yeni skript pluginler eklerdim bi bakardım adam buğu kullanarak gelişmiş banada buğu yazmış aferim evlat der ya buğu kapatırdım yada eklediğimi silerdim bu olaylar 2015 yılında olurdu şimdi tüm bugları biliyorum authme shopkeeprs paperspigot felan bunları bilenler nadirdir ben Pluginer olabilmek için 3 senemi verdim halada bilmediğim bugglar var sana onereceğim tek şey sabır azim heves vr soğuk kanlılık Bırak oyuncuların bugları bulsun sen kapat ki sunucun gelişsin bilmem anlatabildimmi :)

:) Açıkları buggları zamanla kapatırsın örnek veriyim ben 150 kişiyken sunucu yeni skript pluginler eklerdim bi bakardım adam buğu kullanarak gelişmiş banada buğu yazmış aferim evlat der ya buğu kapatırdım yada eklediğimi silerdim bu olaylar 2015 yılında olurdu şimdi tüm bugları biliyorum authme shopkeeprs paperspigot felan bunları bilenler nadirdir ben Pluginer olabilmek için 3 senemi verdim halada bilmediğim bugglar var sana onereceğim tek şey sabır azim heves vr soğuk kanlılık Bırak oyuncuların bugları bulsun sen kapat ki sunucun gelişsin bilmem anlatabildimmi :)
anlatabildin kardeşm eyw

Paket toplamak için java veya skript bilgisine gerek yok. Öncelikle kuracağın sunucuda taban pluginleri belirlersin örneğin skyblock bir sunucuda ASkyBlock veya USkyBlock plugini kullanılır taban olarak. Daha sonra her sunucuda sabit kullanılan pluginleri eklersin ; Essentials, ClearLag, TitleManager, Vault vb. Ondan sonraki pluginler tamamen sana kalmış en son ekleyeceklerin sunucuyu özgün hale getirmeli yani sunucuyu özelleştirecek eklentiler olmalı. Eklentileri ekledikten sonra en baştan üşenmeden Config ve mesaj dosyalarını editlersin (Notepad++ kullan)

Bir adım öteside skripttir. Sunucuya basit bir şekilde güzel özellikler eklemek istersen skript yazabilirsin fakat başlangıç için ihtiyaç yoktur. Skript öğrenmen uzun sürmez yazması basittir fakat üst düzeyi mantık ister.

Minigamedir, taban plugindir veya büyük çaplı bir plugin için Java öğrenebilirsin fakat en azından Java'dan önce Python, C# gibi bir alt yapın olsa daha iyi olur kod yapıları birbirine benzerdir ama hiçbir şekilde aynı değildir. Java biraz zorlar fakat öğrendiğinde güzel şeyler yapabilirsin java öğreneceksen önerim İngilizce kaynaklara bakman.

Yeni Başladığın için Hemen Profosyonel Çalışmaya gerek yok. Forumda Bulunan paketleri inceleyip Hangi paket ne işe yarıyor öğren sonra skript indirmiş olduğun paketlerde ve forumdalar bulunan skript bölümünü gir hangi skript ne işe yarıyor ( skript yazmak istersen ingilizce bilgisi şart ) bunları öğrendikten sonra yavas yavas ilk önce hepsini değilde tek tek pluginleri türkçeleştirip yapabilirsin Temelini sağlam al

Bu Forumda En Tecrübeli 3 Pluginer Var. @bertek41 @PaRS Ve Ben. En Bilgili 2 Pluginer İse @bertek41 ve ben Tecrübe ve bilgi farklıdır. PaRS haklı ben onun konuşmasına ekleme yapmak isterim. Şimdi Kendi Tecrübelerime Dayanarak konuşuyorum. İlk Olarak Araştırma yapma java yı öğrenmene gerek yok. İyi bir sunucu için ilk olarak bunlara gerek yok. İlk önce özenmeye başla bu sunucu bunu yapmış çok hoşuma gitti bende araştırmalıyım bulmalıyım kullanmalıyım mantığıyla gidiceksin ve zaman geçtikçe Bilgin artıcak. Buglar için çok kafanı yorma sabret sunucu işi sabır işidir. Sabredemiyorsan o sunucunun devamı kesinlikle gelmez. Tecrübe bilginle olmaz zamanla olur. Sunucuda karşına çıkan hatayı görüceksin çözüm arıcaksın gün geçtikçe forumlarda yardım konuları açılıyor, sende diceksin ki aa ben bu hatayı biliyorum çözmüştüm, o zaman tecrübe kazanıyorsun işte. Ayrıyeten Yenilikçi ol Fakat Türkiye de Yenilikçi sunucular tutmuyor :D v25 Ver +100 Çeksin Sunucun. Tüm Olay bu zaten :D İşte Bunları Yaptıktan sonra Hypixel CubeCraft gibi sunuculara özenmeye başla ve Javayı öğrenmeye çalış. O zaman java daha kolay gelcektir. Eklenti bilgini sağlam tutman gerek :) Neyse Anladın sen kolay gelsin sana.

Bu Forumda En Tecrübeli 3 Pluginer Var. @bertek41 @PaRS Ve Ben. En Bilgili 2 Pluginer İse @bertek41 ve ben Tecrübe ve bilgi farklıdır. PaRS haklı ben onun konuşmasına ekleme yapmak isterim. Şimdi Kendi Tecrübelerime Dayanarak konuşuyorum. İlk Olarak Araştırma yapma java yı öğrenmene gerek yok. İyi bir sunucu için ilk olarak bunlara gerek yok. İlk önce özenmeye başla bu sunucu bunu yapmış çok hoşuma gitti bende araştırmalıyım bulmalıyım kullanmalıyım mantığıyla gidiceksin ve zaman geçtikçe Bilgin artıcak. Buglar için çok kafanı yorma sabret sunucu işi sabır işidir. Sabredemiyorsan o sunucunun devamı kesinlikle gelmez. Tecrübe bilginle olmaz zamanla olur. Sunucuda karşına çıkan hatayı görüceksin çözüm arıcaksın gün geçtikçe forumlarda yardım konuları açılıyor, sende diceksin ki aa ben bu hatayı biliyorum çözmüştüm, o zaman tecrübe kazanıyorsun işte. Ayrıyeten Yenilikçi ol Fakat Türkiye de Yenilikçi sunucular tutmuyor :D v25 Ver +100 Çeksin Sunucun. Tüm Olay bu zaten :D İşte Bunları Yaptıktan sonra Hypixel CubeCraft gibi sunuculara özenmeye başla ve Javayı öğrenmeye çalış. O zaman java daha kolay gelcektir. Eklenti bilgini sağlam tutman gerek :) Neyse Anladın sen kolay gelsin sana.
Castiel açıldığında 2015 yılı adalara ilk fly sistemini ben getirdim golem parçası sistemini elmas demir spawner sistemini ben getirdim bir plugin vardı istediğin herşeyi istediğin saniye spawnlıyordu ama reload atınca giderdi :) kar vardı dosyası yoktu dosyasını yaptım sonra yüzlerce sattım o spawnerdan adam 100 TL ye elmas alırdı hep benden gördüler bu işleri:)

TürkiyeyeYeni Şeyleri Getirmek Kolay. Senden Özendilerse ne güzel başarılarının devamını dilerim.

Sürekli özenmekten bahsetmişsin. Özenirsen benliğini kaybedersin sunucuna katacak has bir özellik kalmaz çünkü yapacağın her türlü şey bir sunucudan görülmüş sistemin bir kopyası ve özentisidir. En bilgili pluginer kavramını neye göre yaptın bilmiyorum ama lütfen kendini gülünç duruma düşürme.

Merhabalar;

@IrfanMW , @bertek41 şuan sizlere bir çok yorum yapasım geldi ve sinirlendim ! @kemal895 Türkiye içerisinde göre bileceğiniz en deneyimli en güzel (Java[IPA] ,Skript) gibi konular ' da bilgili. Yok özenmekten bahsedilmiş ilkler den konuşulmuş. Özenmek bağlılık simgesidir. Sizler bir insana yol gösterir iken kendinizi övüyorsunuz. Özellikle ifran dün ki o paketini incelediğim ' de hatalar ve hatalar. Sen gelmiş bura da insanlara laf ediyorsun en iyi filan çok iyi isen insanları yanıltma ve o paketin bug hatalarını kapa içine ne bulduysan atığın paketle ortaya çıkma.

İyi forumlar. Suskunluğumu bozmak istemezdim lakin, yanlış konuşmalar canımı sıkıyor.

Moderatör tarafından düzenlendi:
Kusura bakmada sizin yaptığınız hatadan paket hata verdi spigot 1.11 kurmuşsunuz spigot 1.8.8 kurmanız gerekiyordu. kendi hatalarınızı ben yapmışım gibi yüzüme vurma kardeşim. Ayrıyeten Java biliyor diye kardeşin gibi davranmana gerek yok javasız çok büyük işler yaptım haylada yapıyorum. (Javaymış...)

Kusura bakmada sizin yaptığınız hatadan paket hata verdi spigot 1.11 kurmuşsunuz spigot 1.8.8 kurmanız gerekiyordu. kendi hatalarınızı ben yapmışım gibi yüzüme vurma kardeşim. Ayrıyeten Java biliyor diye kardeşin gibi davranmana gerek yok javasız çok büyük işler yaptım haylada yapıyorum. (Javaymış...)

Alıntılar ile yürüdün yani ve bu büyük işleri sen yapmadın yapanlardan alıp "Türkçe" hale getirdin ve bu büyük işler başarının sahibi sen oldun öylemi anlıyorum.

Alıntılar ile yürüdün yani ve bu büyük işleri sen yapmadın yapanlardan alıp "Türkçe" hale getirdin ve bu büyük işler başarının sahibi sen oldun öylemi anlıyorum.
Katılıyorum ve acıyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl