BloodyX#4069
Öncelikle sunucunuz ne olacak ona göre gidelim örnek vermek gerekirse skyblock vs gibiHerkese selamlar iyi akşamlar hayırlı ramazanlar, bir güncel sürüm minecraft sunucusu için kaç gb ram ve hangi paket işlemci iş görür, başlangıç için xeon düşünüyorum aslında fakat xeon bir pakette kaç gb ram kurtarır?
XBrexorX#2521
İlk öncelikle selam, tahmini bir eklenti sayısı ve eklenti ağırlığı verebilirseniz size daha net bir cevap verebiliriz. Eğer güncel sürüm kullanacak iseniz Xeon yerine Ryzen işlemcileri tercih etmenizi tavsiye ederim. Ram konusunu ve işlemci konusunda da eklenti sayısını ilettiğiniz zaman yardımcı olmaya çalışacağım. Size şöyle tavsiye edeyim eğer Xeon 5 gb ram paket ve Ryzen 2.5 Gb Paket var ise Ryzen şeçmenizi tavsiye ederim sadece işlemci türlerini söylemeye gerek duydum.Herkese selamlar iyi akşamlar hayırlı ramazanlar, bir güncel sürüm minecraft sunucusu için kaç gb ram ve hangi paket işlemci iş görür, başlangıç için xeon düşünüyorum aslında fakat xeon bir pakette kaç gb ram kurtarır?
Öncelikle sunucunuz ne olacak ona göre gidelim örnek vermek gerekirse skyblock vs gibi
Ryzen 9 5900x olabilir i9 9900k olabilir sunucunuz hub olacak ise 64 GB sadece tekil olacak Bir sunucu için ise 16 ideal tabi bu plugin paketiniz stabil olması optimizasyonu iyi olması gerek.
Başlangıç için xeon işlemciler biraz kötü bir seçim olur.
Merhaba selam, yani 30 35 eklenti kadar olabilir güncel sürüm kullanmayı tercih ediyoruz en azından başlangıç için yukardada yazdığım gibi başlangıçta biraz daha fazla masraf çıkacağı için başlangıçta her hangi bir xeon paketini mi alsak daha sonra ryzen pakete geçsek yüksek ihtimalle bir çakma lobili olucak sunucu.İlk öncelikle selam, tahmini bir eklenti sayısı ve eklenti ağırlığı verebilirseniz size daha net bir cevap verebiliriz. Eğer güncel sürüm kullanacak iseniz Xeon yerine Ryzen işlemcileri tercih etmenizi tavsiye ederim. Ram konusunu ve işlemci konusunda da eklenti sayısını ilettiğiniz zaman yardımcı olmaya çalışacağım. Size şöyle tavsiye edeyim eğer Xeon 5 gb ram paket ve Ryzen 2.5 Gb Paket var ise Ryzen şeçmenizi tavsiye ederim sadece işlemci türlerini söylemeye gerek duydum.
XBrexorX#2521
İşlemci konusunda aslında dediğim gibi mesela Ryzen 9 8 GB Ram paket mesela 200 Tl ise Xeon E5 16 GB Ram paket de 200 Tl ise Ryzen şeçmenizi öneririm. İşlemci çünkü Ram den daha fazla önemlidir. 30 35 eklenti için beklediğiniz aktif sayısını da rica edersem söyler misiniz?Merhaba selam, yani 30 35 eklenti kadar olabilir güncel sürüm kullanmayı tercih ediyoruz en azından başlangıç için yukardada yazdığım gibi başlangıçta biraz daha fazla masraf çıkacağı için başlangıçta her hangi bir xeon paketini mi alsak daha sonra ryzen pakete geçsek yüksek ihtimalle bir çakma lobili olucak sunucu.
Şuan aktif 8 GB xeon var elimizde sunucuyu hazırladığımız 110 TL falan aşağı Ryzen'in 8 GB olanı 300 TL yaklaşık, yani ilk açılışta tanıtımlar reklamlar falan derken elimizden daha fazla bir bütçe çıkacak fakat gelecek oyuncu hedefimiz 25-30 kişi ve eklentilerde dediğim şekildeİşlemci konusunda aslında dediğim gibi mesela Ryzen 9 8 GB Ram paket mesela 200 Tl ise Xeon E5 16 GB Ram paket de 200 Tl ise Ryzen şeçmenizi öneririm. İşlemci çünkü Ram den daha fazla önemlidir. 30 35 eklenti için beklediğiniz aktif sayısını da rica edersem söyler misiniz?
XBrexorX#2521
Hocam dediğim gibi güncel sürümler için Xeon tercih etmemelisiniz Ryzen tercih etmelisiniz. Tabii ki dilerseniz Xeon kullanırsınız fakat güncel sürümlerde Xeon lag gibi sorunlar yaşatacaktır.Şuan aktif 8 GB xeon var elimizde sunucuyu hazırladığımız 110 TL falan aşağı Ryzen'in 8 GB olanı 300 TL yaklaşık, yani ilk açılışta tanıtımlar reklamlar falan derken elimizden daha fazla bir bütçe çıkacak fakat gelecek oyuncu hedefimiz 25-30 kişi ve eklentilerde dediğim şekilde
Yani hocam başlangıç için en azından mecburum çünkü elimde xeon 2-3 adet vds var geliştirme yapılan ve farklı oyunda olan sunucumuzda var şuan ekstra masraf yapamam geçicide olsa kaç kişiye kadar yada kaç gb ram kurtarır beni xeonda kısa süreliHocam dediğim gibi güncel sürümler için Xeon tercih etmemelisiniz Ryzen tercih etmelisiniz. Tabii ki dilerseniz Xeon kullanırsınız fakat güncel sürümlerde Xeon lag gibi sorunlar yaşatacaktır.
XBrexorX#2521
4 Gb R9 daha fazla iş görür fakat birazcık yetersiz kalabilir. Ama 20 25 kişiye yeteceğini düşünmekteyim.@XBrexorX hocam 4 GB Ryzen mi daha çok iş yapar yoksa 8 GB Xeon mu 4 GB lık ryzen pakete geçeyim diye düşünüyorum fakat 4 GB işimi görür mü acaba?
Çakma lobisiz sadece 1 tek konsola yeter dimi?4 Gb R9 daha fazla iş görür fakat birazcık yetersiz kalabilir. Ama 20 25 kişiye yeteceğini düşünmekteyim.
XBrexorX#2521
Çakma lobiye ortalama 256 Mb verirseniz diye düşünürsek pek fark olmuyor gerekli optimize yapıldığı zaman yeteceğini düşünüyorum.Çakma lobisiz sadece 1 tek konsola yeter dimi?
Yani Ryzen her türlü daha avantajlı o zaman düşük ramli bir paketide olsaÇakma lobiye ortalama 256 Mb verirseniz diye düşünürsek pek fark olmuyor gerekli optimize yapıldığı zaman yeteceğini düşünüyorum.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!