Yardım Grimac bug

GrimAC sakin tercih Değiştirmeyin punishments.yml ayarları kısın Grim Dünyanin En iyi Simulation Engelleme Motoruna Sahip Ai AntiCheat Tonla Uğraştırır GrimAC Killaura da zayıf kalır Grim+Themis denetin configleri Çakışmayacak Şeklinde Claude modeline Düzenlettirebilirsiniz
Ayarları kısmasıyla düzelmeyecektir velocity'de viaversion olması tetikliyor çoğunluğunu veya sunucuda düz viaversion olsa bile bazen sıkıntı çıkarıyor direk hangi flagler hata atıyorsa onları kapatmalı elytra kullanırken bile fly false positive atıyor velocity'de viaversion varsa her sürümde gönderilen packetler aynı olmadığı için velocity paketi viaversion ile dönüştürüp tek versiyon olarak gönderiyor (ana versiyon) grimac de o versiyona göre değerlendiriyor oyuncunun packetlerini

Ayarları kısmasıyla düzelmeyecektir velocity'de viaversion olması tetikliyor çoğunluğunu veya sunucuda düz viaversion olsa bile bazen sıkıntı çıkarıyor direk hangi flagler hata atıyorsa onları kapatmalı elytra kullanırken bile fly false positive atıyor velocity'de viaversion varsa her sürümde gönderilen packetler aynı olmadığı için velocity paketi viaversion ile dönüştürüp tek versiyon olarak gönderiyor (ana versiyon) grimac de o versiyona göre değerlendiriyor oyuncunun packetlerini
ne dedigin çok anlaşılmıyor fakat denediğim yöntemi yazdım lütfen denememişken belli olmayan yorumlar yapmayınız

ne dedigin çok anlaşılmıyor fakat denediğim yöntemi yazdım lütfen denememişken belli olmayan yorumlar yapmayınız
Movement'te genel olarak her türlü çıkan bir sorun bu sizin gidipte configden şunu kapatın veya işe yaramayacak derecede kısın derseniz ne anlamı kalacak? bu çözüm olmaz ben sebebini söylüyorum direk bizzat karşılaştığım ve çoğu sunucudada kendim bizzat deneyimlediğim olayı. Grimden şaşmamak lazım ama bunu kendisi editleyerek çözebilir özellike AI Anticheat olayınızı anlamadım GrimAc açık kaynak gidip editleyebilir velocity den direk müdahale edebilir türlü methodlar deneyebilir yapay zeka gayette güzel iş çıkarıyor sonnet 4.6 da öyle pahalı bir maliyete sahip değil.

Anlattığımda Anlamayacak birşey yok velocity varsa eğer velocityde viaversion kuruluysa alttaki tablo oluşuyor

Oyuncu hareket etti

Gerçekte gitmesi gereken yer:
X=100.0

ViaVersion çevirisi

Grim'in hesapladığı yer:
X=99.7

Fark oluştu

Simulation Check

"Beklediğim konumda değil"

Flag at
Simulation #123

Setback

Oyuncu geri ışınlanır
veya hareket edemez

Dostum kusura bakma da bilmişlik taslayacağım diye iyice saçmalamışsın.
Ben orada Grim'in kendi içindeki 'fizik simülasyon motorundan' bahsediyorum, sen konuyu nereden bağladıysan gitmişsin bana Claude Sonnet fiyatı veriyorsun. Kelimeleri cımbızla çekip yapay zeka modeliyle anticheat motorunu karıştırman konuya ne kadar uzak olduğunu zaten direkt özetlemiş.
İkinci olarak, false-positive var diye 'flagleri direkt kapatın' demek ne demek gözünü seveyim? Anticheat'in kalbini sökmeyi çözüm diye sunuyorsan sunucu falan yönetme sen. Hatalı algılama varsa punishments kısmından tolerans esnetilir, eşikler kısılır; koruma komple kapatılmaz. Kapatırsan o hileyi sunucuda direkt serbest bırakırsın, hile koruması kurmanın ne anlamı kalır?
Çizdiğin uydurma tabloya göre de ViaVersion her pakette konumu böyle kaydırıyorsa sunucudaki herkesin saniyede 50 kere setback yiyip hiç yürüyememesi lazım. GrimAC + Velocity + ViaVersion üçlüsü şu an piyasadaki devasa sunucuların çoğunda cayır cayır, stabil çalışıyor. Sorun senin dediğin gibi temel mimaride falan değil, tamamen config esnekliğinde.
Denediğim, bizzat çalıştırdığım yöntemi yazdım buraya. Denemediğin teorilerle daha fazla 'ben gördüm, ben yaptım' edebiyatı yapma lütfen, iyi forumlar.

Dostum kusura bakma da bilmişlik taslayacağım diye iyice saçmalamışsın.
Ben orada Grim'in kendi içindeki 'fizik simülasyon motorundan' bahsediyorum, sen konuyu nereden bağladıysan gitmişsin bana Claude Sonnet fiyatı veriyorsun. Kelimeleri cımbızla çekip yapay zeka modeliyle anticheat motorunu karıştırman konuya ne kadar uzak olduğunu zaten direkt özetlemiş.
İkinci olarak, false-positive var diye 'flagleri direkt kapatın' demek ne demek gözünü seveyim? Anticheat'in kalbini sökmeyi çözüm diye sunuyorsan sunucu falan yönetme sen. Hatalı algılama varsa punishments kısmından tolerans esnetilir, eşikler kısılır; koruma komple kapatılmaz. Kapatırsan o hileyi sunucuda direkt serbest bırakırsın, hile koruması kurmanın ne anlamı kalır?
Çizdiğin uydurma tabloya göre de ViaVersion her pakette konumu böyle kaydırıyorsa sunucudaki herkesin saniyede 50 kere setback yiyip hiç yürüyememesi lazım. GrimAC + Velocity + ViaVersion üçlüsü şu an piyasadaki devasa sunucuların çoğunda cayır cayır, stabil çalışıyor. Sorun senin dediğin gibi temel mimaride falan değil, tamamen config esnekliğinde.
Denediğim, bizzat çalıştırdığım yöntemi yazdım buraya. Denemediğin teorilerle daha fazla 'ben gördüm, ben yaptım' edebiyatı yapma lütfen, iyi forumlar.
Normalde tek tek cevap vermeyi sevmem ki vakit ayırmak'ta istemem ama madem yazdın cevabını verelim.

1 - Yapay zeka konusunu sen kendin konuya taşıdın AI ile anticheat olmaz dedin bende senin açtığın yeni konumuza itafen grimac açık kaynak ve editlenebilir claude sonnet kullanabilirsiniz diye belirttim ve maliyeti bile tutmaz antigravity kullanırsa yani kelimeyi cımbızla ben çekmedim sen getirdin

2 - Flag kapatmak = anticheat'in kalbini sökmek değildir Ben "korumayı komple kapat, anticheat'i söküp at" demedim. Belirli bir Grim sürümünün ViaVersion çevirisiyle çakışan tek bir bug'lı check'ini geçici olarak kapatmaktan bahsediyorum, ki bunu Grim'in kendi geliştiricileri de patch çıkana kadar öneriyor. Aradaki farkı atlıyorsun: tolerans/eşik esnetmek yapısal bir paket uyuşmazlığını çözmez

3- Herkes saniyede 50 kere setback yerdi olayına gelirsek Ben "her oyuncu, her pakette" demedim. Sorun ana sürümden farklı protokoldeki (cross-version) oyuncularda ve belirli hareket durumlarında ortaya çıkkıyor dedim, Ana sürümden giren oyuncuda hiç çıkmıyor neden acaba? zaten "rastgele false-positive" gibi görünüp zor tekrarlanmasının sebebi de bu. "Bazı sürümlerde bazı paketler"i "herkeste her pakette" diye sunman argümanı çürütmez sadece çarpıtır.

4- "Dev sunucularda cayır cayır çalışıyor" demen aslında benim dediğimi kanıtlar :D o sunucularda stabil çalışmasının sebebi config esnekliği değil; çünkü onlar ya viaversionu proxy'de değil backend'de (smp,skyblock,towny,boxpvp) çalıştırıyor, yada kendi fork'ladıkları/patch'ledikleri Grim build'ini developer ekibiyle yürütüyor, yada tam olarak benim bahsettiğim check'leri kapatıyorlar. Yani çözüm mimaride (Via'nın nerede koştuğunda), "configi gevşet"te değil. velocity + viaversion şuanda zaten sorunlu olan kombinasyon sadece grim tarafında kısa süreli olarak"

5 - "Sen denemedin" kısmı da yanlış. Bu sorunu 500 oyunculu sunucumda bizzat ürettim ve çözdüğümü de yazdım. Yani "denenmemiş teori" değil. senin bir senaryoda denemen, benim başka bir senaryoda denememi geçersiz kılmıyor. İkimiz de denedik sadece farklı koşullarda. iyi forumlar 🙂

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl