İnceleme Görsel Sanatın Yeni Yüzü: En İyi 5 Yapay Zeka Görsel Oluşturucu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ExperienceAsh

İstiyorum, dünyanı ve içinde ki her şeyi.
Elmaslar
251
Minecraft
ExperienceAsh

Discord:

experienceash

Görsel Üretmenin Geleceği Burada mı? En İyi 5 Yapay Zeka Görsel Aracı

Merhaba millet,
Bugün size son zamanlarda baya kurcaladığım bir konudan bahsetmek istiyorum. Hani böyle “hayal ettim ama çizemem ki abi” dediğimiz zamanlar olur ya, işte artık o durumlar tarih oldu diyebiliriz. Çünkü yapay zekâ sağ olsun, bizim yerimize çiziyor, boyuyor, ışık oyunlarıyla bile uğraşıyor resmen.

Evet yanlış duymadınız, görsel üretici yapay zekâ araçları artık sadece sanatçılara değil, bize de hitap ediyor. Bu yazıda deneyip memnun kaldığım 5 tanesini yazdım. Ha, mükemmel mi hepsi? Tabii ki değil. Ama bazıları var ki... anlatıcam şimdi sabredin.

1. Midjourney – Sanatçının Hayali Gerçek Oluyor Gibi

İlk olarak Midjourney’le başlamak istiyorum çünkü cidden olay bu. Discord üzerinden çalışıyor (evet, bildiğimiz Discord) ama sonuçları... nasıl desem, inanılmaz. Sanki bir sanat galerisinden fırlamış gibi görseller çıkıyor. Bi kere “fantezi bir şehir, gece ışıklandırmalı, yağmurlu sokaklar” yazdım, çıkan görseli masaüstü arkaplanı yaptım anında.

• Artı yönü: Kalitesi şahane, detaylar müthiş.
  • Eksi yönü: Türkçe komut anlayamıyor, ayrıca ücretsiz kullanımı baya sınırlı, biraz da teknik bilgi gerekebilir.

2. DALL·E 3 (OpenAI) – Ne Dedin? Tamam Çizerim

Bu arkadaşı ChatGPT ile birlikte denedim. Yazıyosun, “şu şekilde bir şey hayal ediyorum” diyorsun, o da sana görseli pat diye çıkarıyor. Çok uzatmadan söyleyim; Türkçeyi anlayabiliyor, bu ciddi avantaj. Komutların çoğunu başarılı yorumluyor ama bazen şöyle şeyler yaşanabiliyor:

“Kafasında kitap olan bir adam” dedim, cidden kafaya kitap koymuş bir adam çizdi… ama adamın yüzü yoktu :/

Yine de, özellikle içerik üreticileri ve sosyal medya kullananlar için tatlı bi seçenek. Hem pratik hem hızlı.

3. Leonardo.Ai – Oyun Evreni Kurmak İsteyene Biçilmiş Kaftan

Bu biraz daha niş bir kitleye hitap ediyor bence. Oyun geliştiricileri, karakter tasarımcıları falan bayılır buna. Ben birkaç tane büyücü karakter denemesi yaptım, çıkan görseller bi tık animeye kaçtı ama kötü mü? Değil. Hatta gayet estetikti.

Arayüzü modern, kullanımı kolay ama bazen kasabiliyo. Hani böyle tıklıyorsun ama bekliyorsun 20-30 saniye falan. Bu gibi şeylere takılmazsan tadından yenmez.

4. Stable Diffusion – Uğraştırır Ama Özgür Bırakır

Bu listede "developer ruhu" taşıyanların gözdesi. Açık kaynak kodlu olduğu için kendi bilgisayarına indirip kurabiliyorsun. Yani ne görsel üretmek istiyorsan ona göre model yükleyip, promptları özelleştirip deneyler yapabiliyorsun.

Ben ilk kurulumda biraz kafamı duvara vurdum ama sonrasında alışınca bağımlısı oldum. Özellikle anime ve soyut şeyler yaparken baya özgürsün. Ha, biraz teknik bilgi şart mı? Maalesef evet.

5. Bing Image Creator – Hemen Şimdi Görsel Lazımsa

“Ben uğraşamam kardeşim, gelsin görselim yeter” diyenlere tek adres: Bing Image Creator. Microsoft’un DALL·E’yi kullanarak yaptığı hızlı çözümlerden biri. ChatGPT Plus gibi üyelik istemiyor, hızlı açılıyor ve direkt görsel çıkarıyor.

Ama şöyle bi şey var, bazen kalitesiz işler çıkabiliyor. Özellikle yüz detaylarında bozulma oluyor. Yine de blog görseli, sosyal medya postu veya bi sunum için görsel gerekiyorsa gayet iş görür.

Kapanış Notu – Hangisini Seçmeli?

Ben hepsini denedim, Midjourney’i en çok sevdim ama bazen DALL·E ile çok eğlenceli şeyler çıkarıyorum. Eğer sen “sıfırdan bir dünya yaratmak istiyorum” diyorsan Leonardo’yu, “ben kurcalamayı severim” diyorsan Stable Diffusion’u kurcalayabilirsin.

Ama ilk defa deneyeceksen, Bing’den gir olaya. Ücretsiz ve kullanıcı dostu. Alışınca zaten diğerlerini de denersin.

Bonus Notlar:

• Çizdirdiğin görselleri ticari olarak kullanmadan önce lisanslarına mutlaka göz at!
  • Türkçe komutlarda en iyi sonuçları DALL·E ve Bing veriyor.
  • Midjourney ile efsane işler çıkarmak istiyorsan İngilizce prompt yazmayı öğren derim.

Son olarak sana örnek olması için yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir kaç görsel.

02be9a54-287a-46c3-98d0-b874a711a49b.webp

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ' ün yapay zeka ile yapılmış fotoğrafı_.webp

Mustafa Kemal Atatürk 59.webp

Yapabileceklerinize sınır koyan zihindir, sınırları kaldırın.

İlk görsel çok iyi ya, aşırı gerçekçi duruyor. Diğer görsellere biraz alışığız ama ilki diğerlerinden çok farklı. Yapay zekayla çok aram yok ama böyle görselleri beğeniyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl