Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Swoxyi

Say my name.
MinePass
Elmaslar
355
Minecraft
Swoxyi

Discord:

swoxyi

Google AntiGravity Web.webp
Merhaba değerli MC-TR ailesi, Google'ın yeni bombası diyebileceğim bir şey çıktı ortaya: Google AntiGravity. Adı bile ilginç geliyor kulağa, değil mi? Sanki kod yazarken yerçekimi yokmuş gibi hafifletecekmiş hissi veriyor. Ben dün gece biraz kurcaladım, hem heyecanlandım hem de bazı yerlerde "hmm, bu olmamış" dedim. Size de anlatayım, belki aranızda denemek isteyen olur, özellikle Minecraft sunucuları için faydalı olabilir diye düşünüyorum.

AntiGravity.webp
AntiGravity Nedir, Ne İşe Yarar?

Öncelikle şunu diyeyim, bu uygulama Google'ın yeni bir kodlama aracı, yani IDE gibi bir şey ama bulut tabanlı ve AI destekli. Temelde kod yazmayı hızlandırmak için tasarlanmış, sanki kod bloklarını havada uçuşturuyormuşsun gibi kolaylaştırıyor. Benim gördüğüm kadarıyla, klasik editörlerden farklı olarak, kod parçalarını sürükle-bırakla birleştirebiliyorsun, otomatik tamamlama falan değil, direkt blokları mıknatıs gibi yapıştırıyor. Mesela, Minecraft'ta bir mod yazarken, entity'leri tanımlamak için saatlerce uğraşırsın ya, işte bu araçta o kısımları hazır şablonlarla çekip bırakıyorsun. Ben denedim, bir basit mob spawn script'i için normalde yarım saat harcarken, burada 5 dakikada bitirdim. Ama bence en güzel yanı, multi-language desteği; Java'dan Python'a, hatta Lua'ya kadar her şeyi karışık kullanabiliyorsun. Forumda hatırlıyorum, biri sormuştu "Minecraft Bedrock için script nasıl entegre ederim" diye, işte böyle araçlarla o işler daha akıcı hale geliyor. Tabii, her şey mükemmel değil, bazen bloklar birbirine tam uymayınca hata veriyor, o zaman manuel düzeltmek zorunda kalıyorsun, ki bu da zaman kaybı olabiliyor.

Avantajları: Neden Denemelisin?

Bana göre en büyük artısı, yeni başlayanlar için erişilebilir olması. Düşünsene, Minecraft Türkiye forumunda kaç kişi kodlamaya heveslenip yarım bırakıyor, çünkü syntax hatalarıyla boğuşuyorlar. AntiGravity'de AI, hataları anında işaretliyor ve öneri veriyor, ama öyle kopyala-yapıştır değil, kendi mantığınla uyarlaman için ipucu bırakıyor. Benim deneyimimde, bir sunucu plugin'i yazarken, optimizasyon kısmını otomatik yaptı, modda FPS düşüşlerini azalttı. Hem de ücretsiz beta sürümü var şu an, premium özellikler için para isterlerse diyeceğim o ki, şimdilik bedava tadını çıkar. Yer yer "bence" diyeceğim, bu araç kodlamayı oyunlaştırıyor sanki; puan sistemi var, kodunu optimize edince rozet kazanıyorsun, Minecraft achievement'ları gibi motive ediyor insanı. Forumdaki gibi, arkadaşınla ortak proje yapıyorsan, gerçek zamanlı işbirliği modu var, biri kod yazarken diğeri yorum ekleyebiliyor. Ama ufak bir tekrar edeyim, eğer mobil kodlama seviyorsan, app versiyonu da çıkıyor yakında, tablette bile kod yazabileceksin, ki bu da yolda giderken Minecraft map'ini tweak etmek için ideal.

Dezavantajları: Her Şey Toz Pembe Değil

Tarafsız bakarsak, bazı eksileri var tabii. Benim gördüğüm kadarıyla, AI kısmı bazen fazla müdahaleci oluyor, kodunu kendi kafasına göre değiştiriyor, sen "hayır, öyle değil" demek zorunda kalıyorsun. Mesela, Minecraft'ta bir redstone mekanizması simüle ederken, araç kendi optimizasyonunu dayatınca orijinal tasarım bozuldu bende. Güvenlik açısından da soru işaretleri var; bulut tabanlı olduğu için kodlarını Google sunucularında saklıyor, ya hacklenir diye endişeleniyorsun. Ayrıca, öğrenme eğrisini düşürüyor ama bence bu bir dezavantaj olabilir, çünkü tembelleştiriyor insanı. Klasik editörlerde hata avlayarak öğreniyorsun, burada her şey hazır gelince, derin bilgi eksik kalıyor. Ben denedim, bir hafta kullanıp bıraktım bazı özellikleri, çünkü manuel kod yazmak daha tatmin edici geliyor. Hem de, eğer internetin yavaşsa, lag yapıyor, Türkiye'de fiber olmayan yerlerde sıkıntı yaratabilir, Konya'da oturuyorum ben, bazen upload yavaşlıyor ya, o zaman araç donuyor resmen.

Son Olarak

Sonuçta, Google AntiGravity ilginç bir adım, kodlamayı demokratikleştiriyor diyebilirim. Ben beğendim genel olarak, ama herkesin ihtiyacı farklı. Siz de deneyin, yorumlarınızı bırakın aşağıya bu projeyi tartışalım.

Son düzenleme:
Ellerinize sağlık Dexter Bey Google bu işi hakkı ile yapıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl