darthstrafe
Merhaba, paper.yml dosyasında "spawn-on-villager-fear" ayarı olması gerekiyor, yüksek ihtimalle bu ayar sende true, bu ayarı false yapıp köylü korkusuyla golem spawnını kapatır, spawnerdan golem doğmaya devam eder.Merhaba, skyblock sunucumda insanlar köylü ve zombi kullanarak golem farmı yapabiliyor böyle olunca demir golem spawnerın bir işlevi kalmıyor bunu nasıl engelleyebilirim? tick'i düzenledim fakat korkuda olan köylüler için işlemiyor sanırım bu sistem taban sürüm 1.21.4
novasyy
sunucu purpurMerhaba, paper.yml dosyasında "spawn-on-villager-fear" ayarı olması gerekiyor, yüksek ihtimalle bu ayar sende true, bu ayarı false yapıp köylü korkusuyla golem spawnını kapatır, spawnerdan golem doğmaya devam eder.
darthstrafe
O halde purpur.yml dosyası içerisinde;sunucu purpur
iron-golem:
can-spawn-during-village-siege: true
can-spawn-in-villages: true
drop-iron-ingots: true
drop-poppies: true
heal-from-iron-ingot: true
iron-golem:
can-spawn-during-village-siege: false
can-spawn-in-villages: true
drop-iron-ingots: true
drop-poppies: true
heal-from-iron-ingot: true
kkayaaaa
novasyy
Bence köylüden golem farmı yapmak, özellikle emek skyblock sistemine gayet yakışan bir özellik. Ancak bu tür sistemlerde dengenin korunması çok önemli. Örneğin, otomatik öldürücü gibi sistemler aktifse, bu farmlar saatte 100.000 demire kadar çıkabilen ciddi kazançlar sağlayabiliyor ve bu da oyunun ekonomisini bozabiliyor.
Bu durumu dengelemek için şu adımlar oldukça faydalı olabilir:
- “Sadece spawner'dan doğanları öldür” ayarının açık olması sayesinde, farm verimliliği düşer. Oyuncular 10 dakikada sadece 2-3 golem elde edebilir. Böylece sistem, abartılı kazanç sağlamaktan uzak durur.
- Ayrıca, köylü sınırı eklenmesi de faydalı olur. Bu sayede oyuncular tek bir alanda yüzlerce köylü biriktirerek aşırı farm kasamaz, performans açısından da sunucuya olumlu etkisi olur.
Bu tarz sınırlamalar sayesinde:
- Emek veren oyuncuların emeği korunur,
- Parası olmayan oyuncular da bu sistemden faydalanabilir,
- Ve en önemlisi, pay-to-win algısı azaltılır.
Tüm bunlar göz önüne alındığında, sistemi tamamen kaldırmak yerine dengeli bir şekilde sınırlamak çok daha faydalı olur diye düşünüyorum.
Purpur dosyamda iron-golem ile alakalı kod şu şekildeO halde purpur.yml dosyası içerisinde;
Kod:iron-golem: can-spawn-during-village-siege: true can-spawn-in-villages: true drop-iron-ingots: true drop-poppies: true heal-from-iron-ingot: true
şeklinde ayarlar olması gerekiyor, bu ayarları
Kod:iron-golem: can-spawn-during-village-siege: false can-spawn-in-villages: true drop-iron-ingots: true drop-poppies: true heal-from-iron-ingot: true
şeklinde değiştirirsen, köylü korktuğu zaman golem spawn olmaz, eğer tekrar açmak istersen "can-spawn-during-village-siege: false" ayarını true yapabilirsin :)
iron_golem:
ridable: false
ridable-in-water: true
controllable: true
can-swim: false
attributes:
max_health: 100.0
scale: 1.0
takes-damage-from-water: false
poppy-calms-anger: false
healing-calms-anger: false
always-drop-exp: false
darthstrafe
Bu Skript ile engelleyebilirsiniz.Purpur dosyamda iron-golem ile alakalı kod şu şekilde
Kod:iron_golem: ridable: false ridable-in-water: true controllable: true can-swim: false attributes: max_health: 100.0 scale: 1.0 takes-damage-from-water: false poppy-calms-anger: false healing-calms-anger: false always-drop-exp: false
on spawn of iron golem:
if spawn reason is village defense:
cancel event
darthstrafe
Eklenti kodlatabilirsiniz ya da varsa eklenti kullanabilirsiniz, onun haricinde purpur direkt engelleyemiyor.Skript kullanmıyoruz
novasyy
Villager'ın içinde şöyle bir ayar var -1 ve 0 olarak değiştirdim de bir şey değişmedi, saçmalık.Eklenti kodlatabilirsiniz ya da varsa eklenti kullanabilirsiniz, onun haricinde purpur direkt engelleyemiyor.
villager:
ridable: false
ridable-in-water: true
controllable: true
attributes:
max_health: 20.0
scale: 1.0
tempt_range: 10.0
follow-emerald-blocks: false
can-be-leashed: false
can-breed: true
breeding-delay-ticks: 6000
clerics-farm-warts: false
cleric-wart-farmers-throw-warts-at-villagers: true
bypass-mob-griefing: false
takes-damage-from-water: false
allow-trading: true
always-drop-exp: false
minimum-demand: 0
lobotomize:
enabled: false
check-interval: 100
wait-until-trade-locked: false
display-trade-item: true
spawn-iron-golem:
radius: -1
limit: -1
search-radius:
acquire-poi: 48
nearest-bed-sensor: 48
spawn-iron-golem:
radius: -1
limit: -1
ellegans.
novasyy
Emeğin için teşekkürler ben de kendim yaptım plugini biraz geç kaldınMerhaba kendim bir şeyler yaptım umarım beğenirsiniz.
Kendi dünyamda test ettim çalışıyor ama isterseniz bir de siz deneyin.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
ellegans.
Size de teşekkürlerEmeğin için teşekkürler ben de kendim yaptım plugini biraz geç kaldın, şaka maka elbet birisinin işine yarayacaktır paylaşımın ve desteğin için teşekkürler.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!