Globale ürün çıkartıcam hangi dilleri desteklemeli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jamilaxd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 131

jamilaxd

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
68
Minecraft
xdJamilaa_

Discord:

jamilaxd

Globale ürün çıkartıcam hangi dilleri desteklemeli?
BBB de minecraft standole web ürünü olucak.

Bence ilk etapta fazla dil kasmaya gerek yok. Global çıkacaksan İngilizce zaten şart, yanına Almanca, İspanyolca, Fransızca ve Lehçe eklenebilir. Brezilya tarafını da düşünüyorsan Portekizce güzel olur.

Ben olsam ilk sürümde EN, DE, ES, FR, PL, PT-BR ile çıkar, diğer dilleri satışlara göre sonradan eklerdim. Standalone web ürün olduğu için de sistemi baştan çoklu dil destekli yapmak daha mantıklı.

Globale ürün çıkaracaksan ilk aşamada kesinlikle İngilizce olmalı çünkü küresel pazarın ana iletişim dili tamamen İngilizce zaten

Bunun hemen ardından İspanyolca ve Portekizce eklemen güzel olabilir çünkü Latin Amerika ve Brezilya tarafında Minecraft sunucu piyasası ve oyuncu kitlesi baya büyük diye biliyorum Avrupa pazarını yakalamak için Almanca ve Fransızca da eklenebilirse ürünün kapsama alanı çok genişler Bütün bu dilleri tek tek kodun içine gömmek yerine dil dosyalarını JSON mantığıyla dışarıdan alacak şekilde tasarlarsan kullanıcıların kendi dillerini sisteme rahatça çevirmesine olanak tanırsın bu da sana büyük avantaj sağlar bana göre

Globale ürün çıkaracaksan ilk aşamada kesinlikle İngilizce olmalı çünkü küresel pazarın ana iletişim dili tamamen İngilizce zaten

Bunun hemen ardından İspanyolca ve Portekizce eklemen güzel olabilir çünkü Latin Amerika ve Brezilya tarafında Minecraft sunucu piyasası ve oyuncu kitlesi baya büyük diye biliyorum Avrupa pazarını yakalamak için Almanca ve Fransızca da eklenebilirse ürünün kapsama alanı çok genişler Bütün bu dilleri tek tek kodun içine gömmek yerine dil dosyalarını JSON mantığıyla dışarıdan alacak şekilde tasarlarsan kullanıcıların kendi dillerini sisteme rahatça çevirmesine olanak tanırsın bu da sana büyük avantaj sağlar bana göre
Baktımki Türkiye pazarı fısss bende mecbur türkçe yaptığım ürünü çevirmek zorunda kaldım şuanda dil desteği üzerine uğraşıyorum işi gücü bıraktım.

Sadece ingilizce paylaş gitsin, bizimkiler zaten ai ile türkçeleştiriyor :)

İngilizce İspanyolca benim önceliğim global için sonrası ise keyfine bağlı İngilizce başlı başına yeter zaten neredeyse bütün bilinen internet sitelerinin default dili İngilizce

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl