GENE PC :d

YunusKoc

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
46
Minecraft
YunusKoc

Discord:

Yunus Koç#0606

Beyler donanım arşivinin stokları eklenmiycekmiş unlost econun donanımına göre fiyatı pahalı geldi size 2 bilgisiyar suncam bütçe 3000tl. 2.ci konum ama detaylı bilgi alıp öyle almak istiyorum şimdiden teşekkürler.Bide sorum var arkadaşlar pc hocası sisteminde ssd 240gb 480 ssd alsam o anakart destekliyormu?

Teknobiyotik E2 :
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

PCH E Class 1.0 [PC Hocası] :
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

2. bağlantı daha iyi, 240GB SSD yeterli olmayabilir 480GB olanı veya 1TB harddisk al.

2. bağlantı daha iyi, 240GB SSD yeterli olmayabilir 480GB olanı veya 1TB harddisk al.
Peki 480 GB SSD o anakarti destekliyorum peki 1tb hardiskmi iyi yoksa 480gb SSD mi ?

Çoğu kişi 2. bağlantıyı söylemiş ki bende o arkadaşlara hak veriyorum. Kesinlikle onun olması gerekiyor. :))

Peki 480 GB SSD o anakarti destekliyorum peki 1tb hardiskmi iyi yoksa 480gb SSD mi ?
Yanlış bilmiyorsam o SSD'yi destekliyor. İnternetten araştırdım M.2 türünde SSD'leri desteklemiyormuş. Daha iyi mi diye karşılaştıracak olursak biri hız bakımından iyi biri depolama bakımından iyi hangisi senin için daha önemliyse onu seç.

Bütün anakartlar düz ssd'yi destekliyor nerdeyse artık yanlış bilgilendirme yapmayın. M2 ile normal ssd arasında çok fazla fark var, arkadaş yukarda m2 ssd'ye yönelik bir soru sormamış.
HDD ve SSD arasında performans açısından zibilyonlarca fark var. Teknoloji olarak SSD HDD'nin de ötesindedir. Fakat her ikisini de sistem üzerinde kullabilirsin. SSD'ler fiyat açısından HDD göre pahalıdır, bu yüzden giriş seviyesinde bir ssd alıp (128-256 gb aralığında) sistem için gerekli olan uygulamalarını ssd üzerine kurabilir ve daha performanslı bir bilgisayar deneyimi yaşayabilirsin. Hard diskini de depolama olarak kullanırsın.
*SSD - Solid State Disk (Katı Hal Diski, Sürücüsü)
*HDD - Hard Disk

-Dipnot; SSD'yi de aynı şekilde HDD'de kullandığın gibi ayrı bir depolama birimi olarak kullanabilirsin. Fakat fiyatlarını incelediğinde senin bütçen ile yüksek bellek miktarlarında bir SSD tercih etmen pek mantıklı olmayacaktır. Bu yüzden yukarıda da yazdığım gibi düşük bütçeli ve düşük bellekli kaliteli bir SSD tercih ederek sistemini onun üzerine kurarsan bilgisayar üzerinde yapacağın işlemler HDD ye oranla 2 kat daha performanslı olacaktır.

yukarda m2 ssd'ye yönelik bir soru sormamış.
Kişi bilmeden M2 SSD alırsa pişman olmaması için söyledim dostum. Yanlış bilgilendirme yapmayın derken benden kastediyorsan neyi yanlış bilgilendirmişim öğrenmek isterim.

Bütün anakartlar düz ssd'yi destekliyor nerdeyse artık yanlış bilgilendirme yapmayın. M2 ile normal ssd arasında çok fazla fark var, arkadaş yukarda m2 ssd'ye yönelik bir soru sormamış.
HDD ve SSD arasında performans açısından zibilyonlarca fark var. Teknoloji olarak SSD HDD'nin de ötesindedir. Fakat her ikisini de sistem üzerinde kullabilirsin. SSD'ler fiyat açısından HDD göre pahalıdır, bu yüzden giriş seviyesinde bir ssd alıp (128-256 gb aralığında) sistem için gerekli olan uygulamalarını ssd üzerine kurabilir ve daha performanslı bir bilgisayar deneyimi yaşayabilirsin. Hard diskini de depolama olarak kullanırsın.
*SSD - Solid State Disk (Katı Hal Diski, Sürücüsü)
*HDD - Hard Disk

-Dipnot; SSD'yi de aynı şekilde HDD'de kullandığın gibi ayrı bir depolama birimi olarak kullanabilirsin. Fakat fiyatlarını incelediğinde senin bütçen ile yüksek bellek miktarlarında bir SSD tercih etmen pek mantıklı olmayacaktır. Bu yüzden yukarıda da yazdığım gibi düşük bütçeli ve düşük bellekli kaliteli bir SSD tercih ederek sistemini onun üzerine kurarsan bilgisayar üzerinde yapacağın işlemler HDD ye oranla 2 kat daha performanslı olacaktır.

Büyük ihtimal benden bahsediyor :P ben orada zaten *bildiğim kadarıyla* demişim. Siz söyleyin yanlışımızı.

Bu kadar alınganlık yapmayın yav :D

Yanlışımız varsa öğrenmek isteriz dostum. Ne alaka?

Yukarda yazdım zaten doğruyu yanlışı. Daha ne uzatıyorsun ben onu anlamadım kardeşim? Ayrıca şunu da ekleyeyim, bulunduğun platform internet üzerinde bir platform, doğruyu yanlışı araştırarak da öğrenebilirsin.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl