Skript Paylaşımı Gelişmiş Kredi Kağıdı Skripti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SaBenTurkum

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
12
Minecraft
PancarMotoruu

Discord:

pancarmotoruuu

Herkese merhaba kendi sunucumda da kullandığım bi kredi kağıdı oluşturma skripti yazdım.

Gerekli Pluginler:

Skript
Skript-Yaml
SK-Bee

SkQuery ve SkUtilities de kullanıyorum fakat gerekli mi emin değilim.

Oyuncular tarafından oluşturulamıyor. Yetkililerin vs oluşturup kasalara vs. koyarak oyunculara vermesi gerekiyor.

Sistemi şöyle çalışıyor:

Yetkili bir /krediver (verilecek oyuncu) miktar şeklinde kağıdı oluşturuyor. Oluşturulan kağıdın açıklamasında kağıdın sahip olduğu kredi miktarı yazıyor. Kağıda sağ tıklandığında chate uzun ve tamamen rastgele sayılardan oluşan bir kod gönderiyor. Bu sayıları uzun tutmamın sebebi aynı kağıdın 2 kere oluşmasını mümkün olduğunca azaltmak.

Minecraft içi sistem bu şekilde çalışıyor, şimdi gelelim bu kodların ne olacağına.

Skript dosyasının içinde YAML adlı dosyanın içindeki kredi kodları kısmına gidiyor. Alt kısımdaki fotoğraflarda ekleyeceğim gibi üstte kodlar, altında da kimin oluşturduğuna dair, kaç kredi olduğuna dair ve ne zaman oluşturulduğuna dair bilgiler yer alıyor.

Ekstralar:

Fakat skriptte çözemediğim tek bir sorun var, yapay zekadan yardım aldım fakat yine de çözemedim.YAML dosyasının içinde bulunan kredi bilgileri kaydedilmiyor. <none> olarak geçiyor ve bu da skripti birnevi işlevsiz kılıyor. Bu sorunu bu forumu okuyanlardan birisi çözebilirse çok memnun olurum.

FOTOĞRAFLAR:

Ekran görüntüsü 2025-08-17 192008.webp

Ekran görüntüsü 2025-08-17 192036.webp

Ekran görüntüsü 2025-08-17 192052.webp

Ekran görüntüsü 2025-08-17 193632.webp

KOD:
Kod:
on load:
    load yaml "plugins/Skript/YAML/kredi-kodlari.yml" as "krediData"
    if yaml "krediData" is empty:
        set yaml value "codes" from "krediData" to "[]"
command /krediver <offline player> <number>:
    permission: admin.krediver
    trigger:
        set {_target} to argument 1
        set {_miktar} to argument 2
        give 1 paper named "&bKredi Kağıdı" with lore "&6Kredi Miktarı: &e%{_miktar}%" and "&7Bu bir kredi kağıdıdır. Sağ tıklayarak kullan." to {_target}
        send "&a%{_target}% oyuncusuna &e%{_miktar}% &akredi kağıdı verildi."
on rightclick with paper:
    if name of player's tool is "&bKredi Kağıdı":
        if {kredi.cooldown.%player%} is not set:
            set {_lore::*} to lore of player's tool
            set {_miktar} to 0
            loop {_lore::*}:
                if loop-value contains "Kredi Miktarı:":
                    set {_raw} to loop-value
                    replace all "&." and "Kredi Miktarı:" and ":" and " " with "" in {_raw}
                    set {_miktar} to {_raw} parsed as number
            if {_miktar} <= 0:
                send "&cBu kredi kağıdında geçersiz miktar var." to player
                stop
            set {_kod} to "%random integer between 10000 and 99999999%-%random integer between 10000 and 99999999%-%random integer between 10000 and 99999999%-%random integer between 10000 and 99999999%"
            load yaml "plugins/Skript/YAML/kredi-kodlari.yml" as "krediData"
            if {_kod} is in yaml list "codes" from "krediData":
                send "&cBu kod daha önce oluşturulmuş. Lütfen tekrar deneyin." to player
                stop
            add {_kod} to yaml list "codes" from "krediData"
            set yaml value "data.%{_kod}%.oyuncu" from "krediData" to "%player%"
            set yaml value "data.%{_kod}%.kredi" from "krediData" to "%{_miktar}%"
            set yaml value "data.%{_kod}%.tarih" from "krediData" to "%now%"
            save yaml "krediData"
            # ...
            remove 1 of player's tool from player
            send "&aKredin başarıyla işlendi!" to player
            send "&7Bu kodu SS al, discord üzerinden talep oluştur ve bize gönder!" to player
            send "&eKod: %{_kod}%" to player
            set {kredi.cooldown.%player%} to true
            wait 3 seconds
            delete {kredi.cooldown.%player%}
        else:
            send "&cBu eşyayı çok hızlı kullanıyorsun. Lütfen bekle." to player

Fikir güzel, çalışma mantığı/şekli de güzel. Mini bankacılık gibi olmuş. Daha fazla detay ekleyerek eklenti haline getirmeni tavsiye ederim. Bankacılığa dair daha çeşitli unsurları da birlikte işleyecek şekilde yapılandırma oluşturup jar. olarak derlemesini yaparsın en son. Faiz oranları nasıl değişiklik gösteriyor olacak mı ve birbirinden farklı kredi türleri mevcut olacak mı ilerleyen geliştirme aşamasında?

skript 1.19.4 ve üzeri sürümlerinde güncel versiyonunu kullanıyor place holder sistemleri vs çok değişti hatayı alman normal üst sürümlerse taban sürümün kredi otomatik web siteye düşmüyor otomatik ben vermekle uğraşmam şahsen ama emeğine sağlık

skript 1.19.4 ve üzeri sürümlerinde güncel versiyonunu kullanıyor place holder sistemleri vs çok değişti hatayı alman normal üst sürümlerse taban sürümün kredi otomatik web siteye düşmüyor otomatik ben vermekle uğraşmam şahsen ama emeğine sağlık
Zaten otomatik olarak siteye düşen bir sistem yapmadim sadece kodu kaydediyor yetkililer de krediyi veriyor

Moderatör tarafından düzenlendi:
Data sistemi çok ilgimi çekti başarılı elinize sağlık!

Fikir güzel, çalışma mantığı/şekli de güzel. Mini bankacılık gibi olmuş. Daha fazla detay ekleyerek eklenti haline getirmeni tavsiye ederim. Bankacılığa dair daha çeşitli unsurları da birlikte işleyecek şekilde yapılandırma oluşturup jar. olarak derlemesini yaparsın en son. Faiz oranları nasıl değişiklik gösteriyor olacak mı ve birbirinden farklı kredi türleri mevcut olacak mı ilerleyen geliştirme aşamasında?
Hayır hocam bu sadece kasalara vs konulup oyuncuların "site kredisi" alabilmeleri için oluşturulmuş bir skript. Bankacılıkla tam olarak alakası yok.

kesinlikle uğraşıcam

Eline sağlık, sunucumda kullanabilirim hatayı çözüp güncellemeni dört gözle bekliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl