Gelecekteki Dünya Modeli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

why_shiro

Certified 3310 Enjoyer
Elmaslar
265
Discord İzni
Minecraft
why_shiro
X
whyshiro_

Discord:

why_shiro

"Elit sınıfın rahat yaşadığı, sıradan insanların yavaş yavaş kaybolduğu bir geleceğe doğru sürükleniyoruz..."

Dünya insanlar tarafından tahrip edilmeye devam etmekte. Sürekli artan nüfus, bilinçsiz doğal kaynak kullanımı, lüzumsuz petrol tüketimi... Bunların düşünen, bilen ve araştıran insanların lehine sonuçlar doğuracakken bilinçsiz davranan insanlar ve okumayan insanlar için üzücü sonuçlar doğuracak.

Dünya'nın dengesiz olarak artmakta olan nüfusu ve doğal kaynakların azalması sonucu bir dengelenme olmalı. Ve bu dengelenme insanlar tarafından bilinçli bir şekilde yapılacak. Çünkü gelecekte insanoğlu varlığını devam ettirmek istiyorsa her şeyi yerinde ve doğru kullanmayı bilmeli. Bu dengenin oluşturulması ve koruması için bu kaynakları en doğru şekilde kullanmayı bilen insanlar olmalı.

Normal paranın değersizleştiği, kripto paranın değerinin arttığı bir gelecekte ayrıca bizi bekliyor. Gayrımerkezi, açık kaynaklı ve kullanıcılar arasında anonim olarak kullanılacak bu kripto paralar ayrıca çok güvenli. Günümüzde çoğu merkez bankası kendi kripto paralarını oluşturmayı düşünmektedir. Ama daha önceden saydığımız üç maddeyi yapamayacakları için bu çabaları boşa kürek çekmekten başka bir şey olmayacaktır. Merkezi olacaklar, kesinlikle bilgiler saklı kalacak ve kullanıcılar anonim olarak işlem yapamayacak. Ultra güvenli olan kripto paralar işte bu yüzden gelecekte çok önemli olacak.

Gelecekte çoğu meslek ortadan kaybolmaya başlayacak. İnanılması güç olsa bile çoğu tıp fakülteleri kapatılacak. Çünkü sürekli artan teknolojik gelişmeler sayesinde insanların sorunlarını tespit edebilecek akıllı duvarlar olacak. Evet bildiğimiz duvarlar. Bilgisayar ile güçlendirilmiş bu duvarlar sorunlarınızı %99 oranında doğru tespit edebilecek. Işınlanma o kadar olanaksız gözükmeyebilir. Bilim insanları şu anda yakın geçmişte yapılan buluşlar sayesinde odadaki atomları odanın başka bir köşesini ışınlayabilmekte hatta Tuna Nehri'nin bir ucundan diğer ucuna bile ışınlayabilmekteler(bkz. Olanaksızın Fiziği - Michio Kaku syf.17).

Peki sizce gelişmekte olan bu Dünya modeline siz nasıl adapte olabileceğinizi düşünüyorsunuz? İnsanlığın daha aydınlık ve ferah yaşayabilmesi için insanların birbirini bilinçli şekilde yok etmesi sizce etik mi?

Ve son olarak demek isterim ki bir şeyi asla olanaksız olarak görmeyin. Geleceğe olan bakış açınızı geliştirmek istiyorsanız Michio Kaku tarafından yazılan "Olanaksızın Fiziği" , "Zihnin Geleceği" ve "Geleceğin Fiziği" kitaplarını okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

- “Bir fikir ilk başta saçma gelmiyorsa, ondan umut yok demektir.” Albert Einstein​

1. Tanınmış ancak yaşlıca bir bilim insanı bir şeyin mümkün olduğunu söylüyorsa, kuvvetle muhtemel haklıdır. Bir şeyin imkânsız olduğunu söylüyorsa, büyük ihtimalle yanılıyordur.
  2. Mümkün olanın sınırları, ancak bunların ötesine; imkânsıza doğru uzanılarak tanımlanabilir.
  3. Yeterince gelişmiş bir teknoloji sihirden ayırt edilemez.

-Arthur C. Clarke’ın Üç Yasası

Asla düşünmekten ve sorgulamaktan vaz geçmeyin!

Peki sizce gelişmekte olan bu Dünya modeline siz nasıl adapte olabileceğinizi düşünüyorsunuz? İnsanlığın daha aydınlık ve ferah yaşayabilmesi için insanların birbirini bilinçli şekilde yok etmesi sizce etik mi?
Burada aklıma şu video geliyor :
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Uzun uzun konuşmak isterim ancak telefondan yazmak biraz üzücü. Yine de bu gibi soruları soran bir arkadaş görebilmek beni ne kadar mutlu etti bilemezsin.

"Elit sınıfın rahat yaşadığı, sıradan insanların yavaş yavaş kaybolduğu bir geleceğe doğru sürükleniyoruz..."
Sürükleniyoruz kısmına kesinlikle katılıyorum. İnsanlık olarak kişi olmaktan uzaklaşıp birey olmaya çalışmadığımız süre boyunca da sürüklenmeye devam edeceğiz.

Burada aklıma şu video geliyor :
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Uzun uzun konuşmak isterim ancak telefondan yazmak biraz üzücü. Yine de bu gibi soruları soran bir arkadaş görebilmek beni ne kadar mutlu etti bilemezsin.

Sürükleniyoruz kısmına kesinlikle katılıyorum. İnsanlık olarak kişi olmaktan uzaklaşıp birey olmaya çalışmadığımız süre boyunca da sürüklenmeye devam edeceğiz.
Atmış olduğunuz video o kadar hoşuma gitti ki anlatamam. İyilik ve kötülük kavramlarının aslında doğada olmadığı, imgeler tarafından oluştuğu kesinlikle doğrudur. Zaten birisi ile tartışmış olan bir arkadaşım "Ben haklıyım." ve ya "Ben iyi tarafım." dediği zaman cevabım nettir. "Herkes kendi çapında haklı ve ya iyidir." ve bu değiştirilemez bir gerçek gibidir.

Atmış olduğunuz video o kadar hoşuma gitti ki anlatamam. İyilik ve kötülük kavramlarının aslında doğada olmadığı, imgeler tarafından oluştuğu kesinlikle doğrudur. Zaten birisi ile tartışmış olan bir arkadaşım "Ben haklıyım." ve ya "Ben iyi tarafım." dediği zaman cevabım nettir. "Herkes kendi çapında haklı ve ya iyidir." ve bu değiştirilemez bir
Ulus Baker gerçekten sevdiğim bir insandı. Umarım huzurlu uyuyordur. Şu konuşmalarına da bakmanı tavsiye ederim.

-

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl