Sol Reklam

Fonksiyon - Ana makaleler: HTTP ve HTML

  • Konuyu başlatan Silinen üye 78915
  • Başlangıç Tarihi
  • 1.138
S

Silinen üye 78915

Ziyaretçi
695931.jpg


Terimleri İnternet ve World Wide Web genellikle çok fark gözetilmeksizin kullanılır. Ancak, iki terim aynı anlama gelmez. İnternet, birbirine bağlı bilgisayar ağlarının global bir sistemidir . Buna karşılık, World Wide Web belgeleri ve diğer küresel bir koleksiyon kaynakların köprüler ile bağlanmış, URI'lerinin . Web kaynaklarına , İnternet’in taşıma protokollerini kullanan uygulama düzeyinde İnternet protokolleri olan HTTP veya HTTPS kullanılarak erişilir . [37]

World Wide Web’de bir web sayfasını görüntülemek normalde sayfanın URL’sini bir web tarayıcısına yazarak veya o sayfaya veya kaynağa giden bir köprüyü izleyerek başlar. Web tarayıcısı daha sonra istenen sayfayı almak ve görüntülemek için bir dizi arka plan iletişim mesajı başlatır. 1990'larda, web sayfalarını görüntülemek ve bir web sayfasından diğerine köprülerle geçmek için bir tarayıcı kullanmak, 'göz atma', 'web'de gezinme' ( kanal gezinmesinden sonra ) veya ' Web'de gezinme' olarak bilinir . Bu yeni davranışın ilk çalışmaları, web tarayıcılarının kullanımındaki kullanıcı kalıplarını araştırdı. Örneğin, bir çalışmada, beş kullanıcı modeli bulundu: keşif sörfü, pencere sörfü, gelişmiş sörf, sınırlı navigasyon ve hedefli navigasyon. [38]

Aşağıdaki örnek, URL’deki bir sayfaya erişirken bir web tarayıcısının işleyişini göstermektedir http://www.example.org/home.html. Tarayıcı , genel olarak dağıtılan Etki Alanı Adı Sistemi'ni (DNS) kullanarak, URL'nin ( www.example.org) sunucu adını İnternet Protokolü adresine dönüştürür . Bu arama 203.0.113.4 veya 2001 gibi bir IP adresi döndürür : db8: 2e :: 7334 . Tarayıcı daha sonra , İnternet üzerinden bu adresteki bilgisayara bir HTTPisteği göndererek kaynağı ister . HTTP hizmeti için iyi bilinen belirli bir TCP bağlantı noktası numarasından hizmet ister, böylece alıcı ana bilgisayar bir HTTP isteğini hizmet verebileceği diğer ağ protokollerinden ayırabilir. HTTP protokolü normalde kullanırport numarası 80 ve HTTPS protokolü için normalde port numarası 443'tür . HTTP isteğinin içeriği iki metin satırı kadar basit olabilir:


1552419232782.png


HTTP isteğini alan bilgisayar, 80 numaralı bağlantı noktasındaki istekleri dinleyen web sunucusu yazılımına iletir. Web sunucusu bu isteği yerine getirebilirse, başarılı olduğunu belirten tarayıcıya geri bir HTTP yanıtı gönderir:

1552419251551.png

istenen sayfanın içeriğini izledi. Temel bir web sayfası için HyperText Markup Language ( HTML ) şöyle görünebilir:

1552419265867.png


Web tarayıcısı HTML'yi ayrıştırır ve ekrandaki metni biçimlendirmek için kelimeleri çevreleyen işaretlemeyi ( , paragraf için vb.) Yorumlar. Birçok web sayfası, resimler, diğer gömülü ortamlar, sayfa davranışını etkileyen komut dosyaları ve sayfa düzenini etkileyen Basamaklı Stil Sayfaları gibi diğer kaynakların URL'lerine başvuru yapmak için HTML kullanır . Tarayıcı, bu diğer İnternet medya türleri için web sunucusuna ek HTTP istekleri yapar . Tarayıcı, içeriklerini web sunucusundan aldığı için, tarayıcı sayfayı HTML’si ve bu ek kaynaklar tarafından belirtilen şekilde aşamalı olarak ekrana getirir.
1552419337943.png


HTML
Köprü Metni Biçimlendirme Dili (HTML), web sayfaları ve web uygulamaları oluşturmak için standart biçimlendirme dilidir . İle Basamaklı Stil Sayfaları (CSS) ve JavaScript , bunun bir üçlü oluşturan taşı World Wide Web teknolojileri. [39]

Web tarayıcıları bir HTML belgeleri almak web sunucusu veya yerel depolama ve işlemek multimedya web sayfalarına belgeleri. HTML, bir web sayfasının yapısını belgenin görünümü için anlamsal ve orijinal olarak dahil edilmiş ipuçları içermektedir.

HTML öğeleri , HTML sayfalarının yapı taşlarıdır. HTML yapılarında, görüntüler ve etkileşimli formlar gibi diğer nesneler işlenen sayfaya gömülebilir. HTML, başlıklar, paragraflar, listeler, bağlantılar , alıntılar ve diğer öğeler gibi metinler için yapısal anlambilim belirterek yapılandırılmış belgeler oluşturmak için bir yol sağlar . HTML öğeleri açılı ayraçlar kullanılarak yazılan etiketlerle tanımlanır . Gibi ve doğrudan sayfa içine içerik tanıtmak gibi Etiketler . Gibi diğer etiketler
1552419421778.png
çevirin ve belge metni hakkında bilgi verin ve alt öğeler olarak diğer etiketleri de içerebilir. Tarayıcılar HTML etiketlerini göstermez, ancak sayfanın içeriğini yorumlamak için bunları kullanır.

HTML, web sayfalarının davranışını ve içeriğini etkileyen JavaScript gibi bir betik dilinde yazılmış programları gömebilir . CSS'nin eklenmesi içeriğin görünüşünü ve düzenini tanımlar. Hem HTML hem de CSS standartlarının koruyucusu olan World Wide Web Consortium(W3C), 1997'den beri açık sunumlu HTML üzerinden CSS kullanımını teşvik etmiştir.


Bağlayıcı
Çoğu web sayfası, diğer ilgili sayfalara ve belki de indirilebilir dosyalara, kaynak belgelere, tanımlara ve diğer web kaynaklarına köprüler içerir. Temel HTML'de bir köprü şöyle görünür:
1552419505962.png

WWW’nin bir dakikalık kesiminin grafik gösterimi, köprüleri gösterme
Köprü metni bağlantıları ile birbirine bağlanan bu tür faydalı, ilgili kaynaklar topluluğu bir bilgi ağı olarak adlandırılır . İnternette yayınlanan yayın, Kasım Bern'de Tim Berners-Lee'nin ilk olarak WorldWideWeb ( sonradan atılan orijinal CamelCase'sinde) adını verdiği şeyi yarattı .

WWW’nin köprü yapısı webgrafı ile açıklanmaktadır : web grafiğinin düğümleri, aralarındaki yönlendirilmiş kenarların köprülere web sayfalarına (veya URL’lerine) karşılık gelir. Zamanla, köprüler tarafından işaret edilen birçok web kaynağı kaybolur, yer değiştirir veya farklı içeriklerle değiştirilir. Bu, bazı çevrelerde bağlantı çürüklüğü olarak adlandırılan bir fenomen olan köprülerin eski olmasını sağlar ve bundan etkilenen köprüler genellikle ölü bağlantı olarak adlandırılır . Web'in geçici doğası, web sitelerini arşivlemek için birçok çaba sarfediyor. 1996'dan beri aktif olan İnternet Arşivi , bu tür çabaların en bilinenleri.


World Wide Web Ön Ek
World Wide Web için kullanılan pek çok ana bilgisayar adı , sağladıkları hizmetlere göre uzun süredir Internet ana bilgisayarlarını adlandırma uygulaması nedeniyle www ile başlar . Hostname a web sunucusu genellikle www olması olabilir aynı şekilde, ftp bir için FTP sunucusu ve haber veya nntp bir için Usenet haber sunucusu . Bu ana bilgisayar adları , www.example.com'da olduğu gibi Etki Alanı Adı Sistemi (DNS) veya alt etki alanı adları olarak görünür . Www kullanımı herhangi bir teknik standart ya da politika standardı gerektirmez ve birçok web sitesi bunu kullanmaz; ilk web sunucusu nxoc01.cern.ch idi . [41] Paolo Palazzi göre, [42] , Tim Berners-Lee, popüler kullanımı ile birlikte CERN'de çalışmış www alt alan kaza olarak; World Wide Web projesi sayfası info.cern.ch CERN ana sayfa olması amaçlanmıştır iken ancak DNS kayıtları anahtarlamalı asla, www.cern.ch yayınlanan amaçlanmıştır edildi ve prepending pratiği www bir kurumun web sitesine alan adı daha sonra kopyalandı. Yerleşik web sitelerinin çoğu hala önek kullanıyor veya www2 , secure veyatr özel amaçlar için. Bu tür birçok web sunucusu, hem ana etki alanı adı (örneğin ornek.com) hem de www alt etki alanı (örneğin, www.example.com) aynı siteye atıfta bulunacak şekilde ayarlanmıştır ; diğerleri bir forma veya diğerine ihtiyaç duyar veya farklı web sitelerine eşlenebilirler. Bir alt etki alanı adının kullanılması, bir web sunucuları kümesine işaret eden bir CNAME kaydı oluşturarak gelen web trafiğini yük dengelemek için kullanışlıdır . Şu anda, bir CNAME'de yalnızca bir alt etki alanı kullanılabildiğinden, aynı etki alanı çıplak etki alanı kökü kullanılarak elde edilemez.

Bir kullanıcı, adres çubuğundaki giriş alanında bir web tarayıcısına eksik bir etki alanı adı gönderdiğinde, bazı web tarayıcıları otomatik olarak başının başına "www" ön ekini ve muhtemelen ".com", ".org" ve ".net "sonunda, neyin eksik olabileceğine bağlı olarak. Örneğin, 'microsoft' girilmesi Microsoft – Page d’accueil officielle ve 'openoffice' adreslerine Apache OpenOffice - Official Site - The Free and Open Productivity Suite adresine dönüştürülebilir . Bu özellik, Firefox'un ilk sürümlerinde, Lynx gibi tarayıcılarda daha önceki bir uygulamadan, 2003 yılının başlarında 'Firebird' çalışma unvanına sahipken görünmeye başladı . [ güvenilir olmayan kaynak? ]Microsoft'un 2008'de aynı fikir için ancak yalnızca mobil cihazlar için ABD patenti aldığı bildirildi.

İngilizce'de, www genellikle double-u double-u double-u olarak okunur. Bazı kullanıcılar özellikle Yeni Zelanda'da dub-dub-dub olarak telaffuz ediyorlar . Stephen Fry, “Podgrams” podcast dizisinde, ne demek istediğini açıklıyor . İngiliz yazar Douglas Adams bir keresinde 1999’da Pazar günü The Independent’te bir alıntı yaptı : “Kısıtlanmış formunun kısaltılmasının üç kat daha uzun sürdüğünü bildiğim tek şey World Wide Web’dir”. [48] Mandarin Çincesinde, World Wide Web yaygın olarak kullanılan dil ile eş anlamlı -anlamsal eşleştirme yoluyla çevrilir.( 万维网 ), www yerine getiriyor ve kelimenin tam anlamıyla "sayısız boyutlu net" anlamına geliyor, [ daha iyi kaynak gerekli ] , tasarım konseptini ve World Wide Web'in yayılmasını yansıtan bir çeviri. Tim Berners-Lee'nin web alanı, World Wide Web'in resmi olarak her biri büyük harfle yazılmış, araya girme tire işareti olmadan üç ayrı sözcük olarak yazıldığını belirtir . www ön ekinin kullanımı, özellikle de Web 2.0 web uygulamaları alan adlarını markalamak ve bunları kolayca telaffuz etmek istediğinde azalmaktadır . gibi mobil Web popülerliğini arttırdı gibi hizmetler Gmail .com,Outlook.com , Myspace. Com, Facebook. Com ve Twitter. Com sık sık "www." (veya gerçekten, ".com") etki alanına.


Şema belirleyicileri
Şema belirteçleri http://ve https://bir ağın başında URI bakın Köprü Metni Aktarım Protokolü veya Güvenli HTTP sırasıyla. İstek ve yanıt için kullanılacak iletişim protokolünü belirlerler. HTTP protokolü, World Wide Web’in çalışması için temeldir ve HTTPS’ye eklenen şifreleme katmanı, tarayıcılar şifreler veya bankacılık bilgileri gibi gizli verileri gönderdiğinde veya aldığında çok önemlidir. Web tarayıcıları genellikle, http: // girilmezse kullanıcı tarafından girilen URI'lara otomatik olarak hazırlar.








 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Gerçekten bu bölüm içerisinde en hakkı ile açılan ''Rehber'' konusu olduğunu söyleyebilirim. Bu arada açtığın Rehber konusundan bir kaç şey kaptım. Sınav haftam olmasa emin ol daha fazla şey öğrenebilirdim. Bu tür konuların devamı gelirse gerçekten bizler açısından efsane olur :)​
 

Purham

İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir.
Emekli

Discord:

Furkans#9603

Katılım
2 Şubat 2018
Mesajlar
674
Elmaslar
180
Puanlar
9.780
Yer
İstanbul
Okumaktan sıkıldım fakat çok güzel bir konu olmul. Eline yüreğine sağlık.
 

dequay2000

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Katılım
12 Temmuz 2018
Mesajlar
116
Elmaslar
22
Puanlar
0
Yaş
24
Minecraft
dequay
yararlı bir konu olmuş ellerine sağlık
 

EchTR

echtr of legend

Discord:

EchTR#1848

Katılım
2 Aralık 2016
Mesajlar
845
Elmaslar
629
Puanlar
8.060
Yer
İzmir
Eline sağlık, aydınlandım. :)
 
S

Silinen üye 78915

Ziyaretçi

TalhaKARTAL

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Katılım
5 Ağustos 2019
Mesajlar
152
Elmaslar
46
Puanlar
6.630
Yer
Bursa / Osmangazi
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı