ImBrother
Fırında Isıttığım İlk Taş
Bende böyle düşünüyorum ama yine de foruma danışayım dedim. Çoğunluk, stabilitesi ve hızı dolayısıyla velocity'den taraf oluyor fakat işin koruma boyutunu hafife alıyor.XCord üzmez
Bende böyle düşünüyorum ama yine de foruma danışayım dedim. Çoğunluk, stabilitesi ve hızı dolayısıyla velocity'den taraf oluyor fakat işin koruma boyutunu hafife alıyor.XCord üzmez
s0mb0dy1
velocity hız açısından evet önemli ama koruma daha çok önemli hıza göre ve bu forklar dışında kullandığın vds in firewallı,mikrotik koruması vs. de iyi olmalıBende böyle düşünüyorum ama yine de foruma danışayım dedim. Çoğunluk, stabilitesi ve hızı dolayısıyla velocity'den taraf oluyor fakat işin koruma boyutunu hafife alıyor.
LPX'i kesinlikle kullanacağım zaten ama tercihim XCord olacak.Riske atmak istemiyorsan Velocity + Sonar Cloud + LPX kullan büyük sunucularda dediğimi kullanıyor.
Evet koruma önemli bungeecordda bu yıl büyük bir exploit çıktı ayrıca Sonar Cloud ve LPX XCord'dan daha iyi antibot ve anticrash.velocity hız açısından evet önemli ama koruma daha çok önemli hıza göre ve bu forklar dışında kullandığın vds in firewallı,mikrotik koruması vs. de iyi olmalı
BloodyX#4069
Teşekkür ederim gayet açıklayıcı olmuş.Simdi Senin senaryonu düşünürsek: eğer uzun vadeli bir proje planlıyorsan, oyuncu sayısı ve güvenlik önemliyse — Velocity mantıklı olur. Ama amacın daha basit, eklenti uyumluluğu ve hızlı kurulum ise — FlameCord / XCord gibi “hazır güvenlik + uyumluluk dengesi” çözümleri daha pratik olabilir. Benim görüşümce.
Küçük/orta ölçek, stabilite ve uyumluluk önemliyse: Waterfall
Modern, yüksek performanslı, geleceğe dönük network istiyorsan: Velocity
Bot saldırısı, join-spam, exploit riski yüksekse: XCord
Hem hafif hem güvenlikli olsun diyorsan: FlameCord
1.8 PvP ağırlıklı sunucu ise: Travertine
Modlu (Fabric) ağ kuruyorsan: Gate
En sert güvenlik + minimum açıklık istiyorum diyorsan: Aegis
Orta ölçek + güvenlik + performans dengesi: ZoraCord
Kaynak çok az, düşük güçte makine: NanoCord
Deneysel/yenilikçi bir şey denemek istiyorum: HyperCord
Ölü bungee yazılımı mı? Sırf velocity daha stabil ve hızlı diye onu savunuyorsunuz. Ama işin koruma boyutu hiç de öyle demiyor. +200 sunucun olduğu zaman, her gün sunucun vurulunca velocity'den işte o zaman şikayet edersin. Çünkü velocitynin koruma tarafında hiç kaliteli eklentiler yok. Varsa da düşük koruma sağlıyor.Evet koruma önemli bungeecordda bu yıl büyük bir exploit çıktı ayrıca Sonar Cloud ve LPX XCord'dan daha iyi antibot ve anticrash.
Yurtdışındaki sunucular neler neler yapıyor siz burada hala ölü bungee yazılımını savunuyorsunuz
notpatch
Sadece hız için savunmuyoruz. Velocity paper ekibi tarafından geliştirilen bir fork ve sonuna kadar destek sağlıyorlar, güncelleme alıyor ve modern bir altyapısı var.Ölü bungee yazılımı mı? Sırf velocity daha stabil ve hızlı diye onu savunuyorsunuz. Ama işin koruma boyutu hiç de öyle demiyor. +200 sunucun olduğu zaman, her gün sunucun vurulunca velocity'den işte o zaman şikayet edersin. Çünkü velocitynin koruma tarafında hiç kaliteli eklentiler yok. Varsa da düşük koruma sağlıyor.
Düşük koruma sağlayan velocity eklentilerinden ziyade yüksek koruma sağlayan bungee yazılımlarını tercih ederim.
Burada ne demek istediğinizi anlamadım. Proxy ile DDoS koruması mı yapacaksınız ?+200 sunucun olduğu zaman, her gün sunucun vurulunca velocity'den işte o zaman şikayet edersin.
Velocity tarafında nasıl kaliteli eklenti yok ? Bungee'de olan eklentilerin bin katı velocity eklentisi vardır.Çünkü velocitynin koruma tarafında hiç kaliteli eklentiler yok. Varsa da düşük koruma sağlıyor.
Düşük koruma sağlayan velocity eklentilerinden ziyade yüksek koruma sağlayan bungee yazılımlarını tercih ederim.
Ben bundan bahsediyorum dostum.Sadece hız için savunmuyoruz. Velocity paper ekibi tarafından geliştirilen bir fork ve sonuna kadar destek sağlıyorlar, güncelleme alıyor ve modern bir altyapısı var.
Burada ne demek istediğinizi anlamadım. Proxy ile DDoS koruması mı yapacaksınız ?
Velocity tarafında nasıl kaliteli eklenti yok ? Bungee'de olan eklentilerin bin katı velocity eklentisi vardır.
Konuyu açma sebebinizi anlayamadım çünkü saçmalamaya başladınız. Velocity gibi bir proxy bungee ile kıyasa bile giremez. +200'den sonra şikayet edersin diyorsun ama şuan çoğu büyük sunucu velocity kullanıyor ve herhangi bir sorun yaşamıyor.
Büyük sunucu kavramına son oyuncu, craftrise veya bu boyutlardaki yabancı sunucuları da örnek verebilirim. Redis ve Docker altyapısıyla binlerce oyuncu kaldırabilen proxy yazılımı karşısında bungee diyorsunuz, komik. :D
Tamam bana o zaman XCORD'un koruması kadar koruyacak velocity eklentilerini söyler misin? Ama en ağır saldırılarda çökmeyecek eklentiler.
Sonar Cloud + LPXTamam bana o zaman XCORD'un koruması kadar koruyacak velocity eklentilerini söyler misin?
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!