r0ine
Birisi mi Spawnlandı?
Açık kaynak olması zaten başlı başına güzel olmuş ama benim özellikle ekonomi simülasyonu kısmı hoşuma gitti. Çoğu balıkçılık sisteminde olta/yem fiyatlarını ayarlıyorsun ama gerçekten saatte ne kadar kazandıracağını görmek için kendin hesap yapmak zorunda kalıyorsun. Burada direkt olta, yem, nadirlik, ağırlık ve satış değerlerini hesaba katıp tahmini kazancı göstermesi bayağı kullanışlı.
FISHERA V1.0.0-beta.4 GÜNCELLEME NOTLARI* Fishera'ya v1.0.0-beta.4 sürümüyle birlikte sunucu ekonomisini dengelemeye yardımcı olacak ekonomi simülasyonu eklendi.
* Seçilen olta, yem ve süre üzerinden tahmini kazanç hesaplanıyor.
* Hesaplamada balıkların şansları, nadirlikleri, ağırlıkları ve fiyatlarıyla birlikte oltanın luck, speed, sell ve weight değerleri ile yemin bonusları dikkate alınıyor.
* Bekleme süreleri de mevcut balık tutma sistemiyle aynı mantık üzerinden hesaplanıyor.
* Her başarılı yakalama için 1 yem tüketildiği varsayılıyor ve yem maliyeti toplam gelirden düşülerek net kazanç gösteriliyor.
* Hesaplama %100 başarılı minigame varsayımıyla yapılıyor.
* Tüm oltaları aynı koşullarda karşılaştırarak hangisinin saatlik olarak daha fazla net kazandırdığını görebileceğiniz bir olta karşılaştırması ekranı da eklendi.
* "/fish simulation" komutuyla ilgili pencere açılabilir. Bu komutu oyuncular da kullanabilir.
* Oyuncuların kullanmasında bir problem görmediğim için açık bıraktım ama isterseniz siz kapatabilirsiniz.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Koleksiyon ve görev sistemi de oyuncuyu sadece balık tutup satmaya zorlamaması açısından güzel düşünülmüş. Özellikle 45 farklı balık ve nadirlik sistemi işi biraz daha koleksiyon oyununa çeviriyor.
Bir öneri olarak ileride balıkların çıktığı bölge/biome, saat veya hava durumuna göre farklılaşması güzel olabilir. Mesela bazı nadir balıklar sadece yağmurda, gece veya belirli biyomlarda çıkarsa oyuncuyu farklı yerlere gitmeye teşvik eder. Koleksiyon sistemi de böylece daha anlamlı hale gelir.
Bir de ben modelleme tarafını yeni yeni öğreniyorum; eklentinin model desteği olması ayrıca ilgimi çekti. İleride birkaç örnek olta/balık modeli veya ItemsAdder/Oraxen gibi sistemlerle örnek bir entegrasyon gösterirseniz eklentinin nasıl görünebileceğini anlamak açısından güzel olur bence.
Genel olarak bayağı emek verilmiş bir proje gibi duruyor. Özellikle açık kaynak paylaşmanız da topluluk için güzel olmuş. Geliştirmelerin devamını merak ediyorum, elinize sağlık :)