Eklenti PaylaşımıFISHERA - Balıkçılık Eklentisi - Açık Kaynak (Koleksiyon - Görevler - Nadirlik - Oltalar - Yemler - Top List)

Sythel

Senior Full Stack Developer
Elmaslar
39

Discord:

sythelx_87746

Minecraft Sürümleri
1.21.x

Merhaba, bir süredir üzerinde çalıştığım balıkçılık eklentisini ücretsiz ve açık kaynak olarak toplulukla paylaşmak istiyorum. Geliştiriciler ve sunucu sahipleri dilediği gibi kullanabilir. Eklenti henüz yeni alpha sürümünden çıkmış olup beta sürümündedir. Gerçek oyuncuların bulunduğu ortamlarda testleri yapılmamıştır. Eklenti içerisindeki olta ve yemlerin ayar dosyaları rastgele hazırlanmıştır. Kullanmadan önce yapılandırmasını yapmanız şiddetle tavsiye edilir.

Eklenti modellenebilme altyapısına sahiptir. Dilerseniz modelleme yaparak daha estetik bir görüntüye ulaşabilirsiniz. Modelli bir şekilde denemiştik gerçekten güzel oluyordu.

Eklenti: İsmi: Fishera
Eklenti Sürümü: 1.0.0-beta.1
Minecraft Sürümü: 1.21.x
Eklenti Açıklaması: Balık tutmayı yalnızca oltayı atıp beklemekten çıkararak; balıklar, nadirlikler, oltalar, yemler, koleksiyon, ekonomi, görevler ve balık yakalama minigame'i gibi sistemleri tek bir yapı altında birleştirir.

BALIK YAKALAMA MEKANİĞİ
2026-08-31_01.34-tile.jpg

AÇIKLAMA:
* Balık yakalama mekaniğinin devreye girebilmesi için Fishera oltası kullanılmalıdır.
* Minecraft'ın kendi oltasıyla sistem çalışmaz.
* Sistem configte belirtilen world'de çalışır.
* Geri kalan worldlerde default olta kullanılabilir.
* Sistemin aktif olduğu worldde default olta kullanımı devre dışı bırakılır.
* Fishera oltası atıldığında, oltanın min. ve max. bekleme süreleri arasında random bir şekilde balık oltaya vurur.
* Balık oltaya vurduktan sonra olta çekilir ve minigame başlar.
* Minigame açıldıktan sonra kanca hareket eder, balık yakalanmaya çalışılır.
* Belirlenen alanda doğru tıklamayla balık yakalanır ve başarısız olması durumunda balık kaçar.
* Her oltanın kendine göre bekleme süresi, yakalayabileceği max. ağırlık, yakalayabileceği max. nadirlik bulunmaktadır. Bunları oltaları anlatırken detaylandıracağım.
* Her oltaya yem takılabilmekte ve bu yemler ek bonus sağlamaktadır. Bunları yemleri anlatırken detaylandıracağım.
* Balık mekaniği kısmı kısaca böyle. İleride balık yakalama mekaniği ve minigame üzerine bazı düzenlemeler yapabilirim. Planlamalarım arasında bulunuyor. Topluluktan gelecek geri dönüşlere göre de şekillendiririm.

BALIKÇILIK GENEL MENÜSÜ
anigif2.gif

AÇIKLAMA:
* Oyun içerisinde "/fish" komutu kullanılarak balıkçılık genel menüsü açılır.
* Menü içerisinde oltalar, yemler, satış, koleksiyon, top list ve görevler ek menüleri bulunur.
* Bu genel menü üzerinden erişilmek istenilen menüye tıklanarak işlem yapılır.

OLTALAR
anigif.gif

AÇIKLAMA:
* Eklenti içerisinde önceden hazırlanmış 10 adet olta bulunmaktadır. Bu oltaların bekleme süreleri, fiyatları, bonusları, nadir balık durumları ve max. ağırlık kapasitesi rastgele hazırlanmıştır. Kullanmadan önce düzenlemeniz tavsiye edilir.
* Görselde görüldüğü üzere her oltanın kendine özel fiyat, maksimum ağırlık, maksimum nadir balık ve ortalama bekleme süreleri değerleri bulunmaktadır. Bu değerleri ayar dosyasından pratik bir şekilde düzenleyip anlık olarak oyuna yansıtabilirsiniz.
* Sınırsız sayıda olta ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz oltalar anlık olarak oyuna yansır ve GUI otomatik olarak güncellenir. Yeni olta ekledikten sonra GUI tarafında ek düzenleme yapmanıza gerek kalmaz.
* Oyun içi ekonomi ve diğer dengelerin sağlanması adına fazla olta eklenmesini tavsiye etmiyorum. Mevcuttaki 10 olta bile bana göre fazla ama tanıtım amacıyla eklendi.

YEMLER
anigif3.gif

AÇIKLAMA:
* Eklenti içerisinde önceden hazırlanmış 10 adet yem bulunmaktadır. Bu yemlerin fiyatları ve bonusları rastgele hazırlanmıştır. Kullanmadan önce düzenlemeniz tavsiye edilir.
* Görselde görüldüğü üzere her yemin sağlamış olduğu ilave bonuslar bulunmaktadır. Bu bonusları ayar dosyasından pratik bir şekilde düzenleyip anlık olarak oyuna yansıtabilirsiniz.
* Sınırsız sayıda yem ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz yemler anlık olarak oyuna yansır ve GUI otomatik güncellenir.
* Her oltaya yalnızca tek tür yem ekleyebilirsiniz. Eklemiş olduğunuz yem bitmeden farklı türdeki bir yem eklenemez. Yem bittikten sonra tercih edilen herhangi bir yem oltaya eklenebilir.
* Yem, oltanın üzerine sürüklenerek oltaya eklenir.
* Bir oltaya 10 tane yem ekleyebilirsiniz. Bunu ayarlardan düşürebilir veya yükseltebilirsiniz. Bir sınırı yoktur, sınır size bağlı ancak ben 10 olarak ayarladım.
* Kullanmadan önce mutlaka fiyat, bonus ve diğer ayarları yapınız.

KOLEKSİYON SİSTEMİ
anigif4.gif

AÇIKLAMA:
* Eklenti içerisinde önceden hazırlanmış 45 adet balık tipi bulunmaktadır. Dilerseniz bu sayıyı artırabilir veya azaltabilirsiniz. Ayar dosyasında pratik şekilde yapılır ve anlık olarak oyuna yansır.
* Common, uncommon, rare, epic ve legendary olmak üzere 5 farklı balık nadirlik tipi bulunmaktadır.
* Oyuncu tarafından daha önce yakalanmamış balıklar koleksiyon sayfasında keşfedilmemiş olarak görünür.
* Balık yakalandıktan sonra yakalanan her yeni balık için koleksiyon sayfasında yakalanan balık keşfedilmiş olarak güncellenir.
* Keşfedilen balık türünün üzerine tıklanıldığında balık ansiklopedisi ve oyuncu istatistikleri görünür.
* Koleksiyon menüsündeki kitapçıktan güncel koleksiyon ilerlemeniz detaylı bir şekilde listelenir. Kaç balık yakaladığınız, hangi türden yakaladığınız, ilerleme barı yüzdelik olarak gösterilir.

2026-08-31_03.07.03.png

TOP LIST
anigif5.gif

AÇIKLAMA:
* Yakalanan balık miktarı, yakalanan max. ağırlıktaki balık, balık satışlarından elde edilen kazanç ve koleksiyon ilerlemeleri gösterilir.
* Görüntülenmek istenen seçenekteki butona tıklanılır ve sıralama gösterilir.

GÖREV SİSTEMİ
anigif6.gif

* Eklenti içerisinde tanımlı 90 adet balıkçılık görevi bulunmaktadır.
* Görevler; kolay, orta, zor ve end-game olarak tasarlanmıştır. Kullanmadan önce kontrol edip düzenlemeniz tavsiye edilir.
* Ayar dosyasından pratik bir şekilde istediğiniz kadar görev ekleyebilir ve silebilirsiniz.
* Görevler anlık olarak oyuna yansır ve GUI otomatik olarak güncellenir. Sadece görevleri hazırlamanız yeterli.
* Oyuncular bir görevi tamamlamadan diğer görevi yapamaz ve görüntüleyemez. Görev tamamlanıp ödül alındıktan sonra yeni görev aktif olur ve sayaç başlar.

NOTLAR:
* Eklentiyi gelen geri dönüşler doğrultusunda geliştirmek ve sürekli güncel tutmak istiyorum. Balıkçılıkla ilgili aklıma gelen bütün özellikleri eklemeye çalıştım. Güzel fikirleriniz varsa onları da eklerim.
* Hata, bug, istek ve önerilerinizi buradan veya discord üzerinden bildirmekten çekinmeyin.
* Tamamen ücretsiz ve açık kaynak olarak sizlerin kullanımına sunuyorum.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl