Firmasız ödeme alma minexon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BerkinY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 341
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BerkinY

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
3
Minecraft
PlotBerkin

Discord:

berkin911

Minexon Web script kullanacağım
PayTr Shopier Gpay Paypal vb. Şeyler var ama mesela ebay filan yok şirket açamam istesem açarım ama tutacak mı bilmiyorum. Şirketsiz nereden ödeme alabilirim veya şirketsiz ödeme alamaz mıyım @ PayTr da şirketsiz var ama müşteri temsilcisi vergi dairesine gidip kaç tl muaf olduğunu söyleyin yıllık limiti geçmeseniz kullanabilirsiniz dedi yıllık limit kaç tldir? shopier de asgari ücretin bürüt fiyatını 24 25 bin tl yıllık geçmezsen vergiye gerek yokmuş diyor. Şirketsiz ödeme alabilir miyiz alabilirsek kaç tl dir (marka ismi verin lütfen)

PayTr Shopier Gpay Paypal vb. Şeyler var ama mesela ebay filan yok şirket açamam istesem açarım ama tutacak mı bilmiyorum. Şirketsiz nereden ödeme alabilirim veya şirketsiz ödeme alamaz mıyım @ PayTr da şirketsiz var ama müşteri temsilcisi vergi dairesine gidip kaç tl muaf olduğunu söyleyin yıllık limiti geçmeseniz kullanabilirsiniz dedi yıllık limit kaç tldir? shopier de asgari ücretin bürüt fiyatını 24 25 bin tl yıllık geçmezsen vergiye gerek yokmuş diyor. Şirketsiz ödeme alabilir miyiz alabilirsek kaç tl dir (marka ismi verin lütfen)
Ödeme aldığınız herhangi bir ürünün vergisini vermek zorundasınız. Vergi muafiyeti alarak %20 lik vergiden muaf olabilirsiniz fakat buna rağmen yinede KDV ödeme zorunluluğu vardır. Paytr vb sanal pos şirketleri sizin yerinize fatura kesmez vergi ödemez. Onlar sizin kazancınızdan pay alır ve aldıkları payın vergisini verir. Kendi verginizi bireysel satış için ise muhasebeci olmadan bireysel fatura kesebilirsiniz.

Vergiden muaf olma olayı evet var fakat belli bir kazanca kadar vergi muafiyeti alabilirsiniz fakat buda KDV vergisini engellemiyor. Tamamen vergi vermemek için belli başlı koşullar var fakat yapacağınız dijital satış olduğu için bu iş türünde tamamen vergiden muaf olamıyorsunuz en iyi sadece KDV ödüyorsunuz.

Şirket kurmadan ödeme almak yasal değil fakat hükümet çok yüksek kazançlar gönderimler olmadığı sürece hesap hareketlerini vb pek incelemez. Ödemeleri papara, IBAN tarzı yerlerden alabilirsiniz.

Ek olarak şirket kurmadan izin veren birtek shipy var diye biliyorum kendimde kullanma fırsatı yakaladım fakat kısa bir süre öncesinde yapılan satışlara vb geri ödeme vermediği yönünde şikayetler gördüm. Yasal olarak işlerinizi yaparsanız bu sorunun olabileceğini sanmam.

Bu sorunun cevabını bende uzun süre aradım benjamin17 adlı arkadaşın önerdiği shipy tamamen bir saçmalıktan ibaret. Başvurunu yapıyorsun ilgilenen yok herhangi bir durumda destek yetkilin yok. Eğer amatör düzeyde ödeme alacaksan itemsatıştan mağaza oluşturup en temel şekilde satış yapabilirsin. Aklıma bu geliyor. Eğer ailende reşit ve bu işlerle ilgilenebilecek ve SanalPOS için bütün gereksinimleri sağlayan birisi var ise shopier ile web sitene entegrasyon yapabilirsin veya direkt shopier içerisindende satış yapabilirsin. Fakat söylenildiği gibi Türkiye'de tamamen vergi muafiyeti diye bir şey yok. İtemsatışta bile VIP üyelik satman kurallara göre yasak diye biliyorum. Çünkü öyle bir kategori yok. Ama mağaza linkinizi verirseniz pek bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. İtemsatış kendi komisyonunu kestiği için ve o platformun amacı hesap ve item satma üstüne olduğu için yani toptancılar kullanmadığı için vergi diye bir şey mağaza sahiplerinden talep edilmiyor. Sadece %7 lik bir komisyon vardı sanırsam.

İyi Günler diler, Geçmiş Bayramınızı Kutlarım.

Bu sorunun cevabını bende uzun süre aradım benjamin17 adlı arkadaşın önerdiği shipy tamamen bir saçmalıktan ibaret. Başvurunu yapıyorsun ilgilenen yok herhangi bir durumda destek yetkilin yok. Eğer amatör düzeyde ödeme alacaksan itemsatıştan mağaza oluşturup en temel şekilde satış yapabilirsin. Aklıma bu geliyor. Eğer ailende reşit ve bu işlerle ilgilenebilecek ve SanalPOS için bütün gereksinimleri sağlayan birisi var ise shopier ile web sitene entegrasyon yapabilirsin veya direkt shopier içerisindende satış yapabilirsin. Fakat söylenildiği gibi Türkiye'de tamamen vergi muafiyeti diye bir şey yok. İtemsatışta bile VIP üyelik satman kurallara göre yasak diye biliyorum. Çünkü öyle bir kategori yok. Ama mağaza linkinizi verirseniz pek bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. İtemsatış kendi komisyonunu kestiği için ve o platformun amacı hesap ve item satma üstüne olduğu için yani toptancılar kullanmadığı için vergi diye bir şey mağaza sahiplerinden talep edilmiyor. Sadece %7 lik bir komisyon vardı sanırsam.

İyi Günler diler, Geçmiş Bayramınızı Kutlarım.
Merhabalar

Shipy firmasını söylemem deki sebep herhangi şirket kurmadan satışlara izin verilmesidir. Bu durumu yanında yazdığım "kısa bir süre öncesinde yapılan satışlara vb geri ödeme vermediği yönünde şikayetler gördüm" cümlesi ile birlikte firmayı önerme olarak değil sadece sorduğu soruya yanıt olarak artı ve eksi yönü ile bilgilendirme amacıyla verdim. Sanal pos üstüne şirketsiz kullanıma izin veren farklı bir firma bilmediğim için farklı bir firma ismi veremedim maaalesef.

İyi forumlar dilerim , geçmiş bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.

18-29 yaş aralığındaysanız 330.000 TL'e kadar vergide muhafiyet kazanbiliyorsunuz diye biliyorum. Fakat yine de şirket açmanız gerekiyor her türlü.

18-29 yaş aralığındaysanız 330.000 TL'e kadar vergide muhafiyet kazanbiliyorsunuz diye biliyorum. Fakat yine de şirket açmanız gerekiyor her türlü.
Vergi muafiyeti alsa bile KDV ödeme yükümlülüğü duruyor. KDV yükümlülüğü yani vergileri tamamen kaldırmak için belli tarzda işlere sahip olunması lazım ancak bu tarz internetten yapılan dijital ürün satışları maalesef bu hizmetlere dahil değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl