- Elmaslar
- 355
- Minecraft
- Swoxyi
Discord:
swoxyi
- Minecraft Sürümleri
- 1.19.3 - 1.21x
Merhaba değerli MC-TR ailesi
Minecraft sunucularında eklenti denemeleri yapmayı seviyorum. Bugün size FancyNpcs'i anlatacağım, çünkü son zamanlarda kendi sunucumda test ettim ve bayağı etkilendim. Bu eklentiyle NPC'leri yönetmek o kadar kolaylaşıyor ki, eskiden saatler harcayarak yaptığım işleri şimdi dakikalarda hallediyorum. Ama her şey mükemmel değil tabii, bazı eksikleri de var. Hadi detaylara geçelim, umarım faydalı olur.
FancyNPCS Nedir ve Neden Denemelisin?
FancyNPCS, Minecraft sunucularında NPC yani Görünmeyen Karakterler oluşturup yönetmek için tasarlanmış bir eklenti. Benim gördüğüm kadarıyla, özellikle Bukkit veya Spigot tabanlı sunucularda harika çalışıyor. Mesela, Türkiye sunucularında sık gördüğümüz gibi, bir RPG sunucusu kuruyorsan, bu eklentiyle köylüleri, tüccarları veya hikaye karakterlerini kolayca yerleştirebiliyorsun. "NPC'ler nasıl konuşur hale getirilir?" diye, işte FancyNPCS tam o iş için. Komutlarla NPC'lere diyalog ekleyebiliyorsun, hareket ettirebiliyorsun, hatta skin'lerini değiştirebiliyorsun. Bence en güzel yanı, yeni başlayanlar için bile anlaşılır olması; eskiden Citizens gibi eklentilerle uğraşırken kafam karışırdı, ama bunda arayüz daha basit.
Kurulum ve Kullanım Kolaylığı Hakkında Deneyimlerim
Öncelikle eklentiyi resmi
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Eklenti hakkında detaylı bilgilere göz atmak için resmi
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Benim gördüğüm kadarıyla, en büyük avantajı YAML dosyalarıyla uğraşmadan direkt oyun içinde ayar yapabilmen. Mesela, bir Türkiye sunucusunda survival modunda oynarken, NPC'lere Türkçe diyalog ekledim, oyuncular bayıldı. "Merhaba maceracı, item'ını al" gibi şeyler, basit ama etkili. Ama dezavantajı da var, bence animasyon seçenekleri sınırlı; mesela NPC'lerin dans etmesi veya koşması gibi fancy hareketler yok, sadece temel yürüyüş. Bir seferinde sunucumda bir etkinlik için NPC'leri gruplaştırmaya çalıştım, ama eklenti bazen çakışıyor diğer pluginlerle, WorldGuard gibi. O yüzden test etmeden canlı sunucuya koyma derim. Genel olarak, kullanım kolaylığı yüksek, ama alışmak için bir iki saat harcamak lazım, yoksa karıştırırsın komutları.
Son Olarak
Sonuçta, FancyNPCS'i tavsiye ederim, özellikle sunucusunu canlandırmak isteyenlere. Benim deneyimimde, forumdaki gibi küçük topluluk sunucuları için ideal. Deneyin, belki sizin sunucunuzda da harikalar yaratır. Sorunuz olursa sorun, yardımcı olurum.