Evrendeki Yerimiz | Tartışma & Sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ynsgngrd

well, it's done
Elmaslar
554
Minecraft
YunusCanGungordu

Discord:

yunus can#0004

1610892181495.png
Merhabalar, bugün oldukça derin ve felsefik bir konu ile buradayım. Cevap vermesi zor, oldukça göreceli bir soru bu. Işık hızına yakın bir hızla ara vermeden genişleyen ve insan aklını her defasında zorlayan evrende, insanın yeri tam olarak neresidir? Evren bizim için ne ifade ediyor sorusuyla beraber biz evren için ne ifade ediyoruz? Kolay cevap verilebilecek bir soru değil ancak kendi fikrimle beraber başka insalara ait mantıklı görüşleri de duymak istiyorum.

Bir belgesel veya benzer nitelikte bir içerik izlerken duyduğumuz milyon, milyar ve bin yıllar insan aklıyla dalga geçen, akıl almaz kavramlar gibi gelir. Aslında kozmik ölçekte bunlar sadece yarım, bir saate denk gelen kavramlar gibi düşünebilirsiniz. Buna göre ortalama insan ömrü ise kozmik anlamda sadece bir ana denk gelir. Doğumuzundan ölümünüze kadar yaşadığınız onca anı, tanıştığınız ve sevdiğiniz o kadar insan, başardığınız ve yaptığınız o kadar şey sadece ve sadece tek bir ana denk gelir. Bir o kadar aşağılayıcı ve bireyi varoluşsal krize sürükleyen bir akıl yürütme bu. Medeniyetin şu anki durumunda bu kavramları anlamak zor, ilerleyen vakitlerde bizlerin ömrü yetmeyecek olsa da ileri nesiller bu anlamda yol katedebilir. Bizler şu an için evrenle alakalı çok az şeyi bilimsel gerçekliğe dayandırabiliyor, kanıtlayabliyoruz. Geriye kalan tonla şey insanın hayal gücüne kalmış durumda.

Değerli görüşlerinizi bekliyorum, okuduğunuz için teşekkürler.

Bununla ilgili bir video vardı insanlardan başlayıp samanyoluna kadar gidiyordu, sanırım adı evrendeki yerimizdi, onu izledikten sonra anladım zaten evrende toz tanesi kadar bile büyük olmadığımızı.

Evren>Samanyolu galaksisi>Avcı kolu>Güneş sistemi>Dünya Kısacası İnsan tabiri ile atom kadar küçüğüz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl