Zwerg
Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
- Elmaslar
- 1
- Minecraft
- Zwerg
Discord:
onurbeyx
Dostum zaten belirtmiştim mesajımda, ben başarısız olacağımı bilsemde devam edeceğim. Bütçem var, olamdığını nereden çıkardın? Sadece ortak bulurum diye düşündüm, tek başıma zor oluyor. Ben bu işi yapmaktan keyif alıyorum, heves değil. MC kitlesi dediğin gibi SkyBlock, SMP gibi MC nimeti oyun modlarına yönelsede ben RP seviyorum. Amacım çok büyük bir sunucu olmakta değil zaten, kimse gelmezse bile arkadaşlarımla girer RP yaparız. Bir süre sonra sıkar demen gayet doğrudur, bende bunun için çare arıyorum. Aklımda GTA tarzı diyaloglu görevler var, diyalogların yanında Detroit Became Human gibi görevlerde yaptıklarımıza göre diğer görevleride şekillendirmek istiyorum. Görevler sadece yalnız kaldığınızda veya aksiyon istediğinizde gitmeniz için, temel RP NPC üzerine değil Oyuncu üzerine olarak devam edecek. Bir gelir beklentim yok, kimse bir şey satın almasa bile devam edeceğim çünkü RP geliştirmeyi çok seviyorum. Eğerki amacım gelir kazanmak ve ünlü olmak olsaydı RP kurmazdım, RP kuran insanlar yüzünden MC'de RP diye bir şey kalmadı. Keşke zamanında insanlar hevesliğine RP kurmasaydı, şimdi RP'de Towny, SMP gibi akardı. Ben gerçekten RP yapmak için kalabalık bir ortama ihtiyaç duymam, 1 kişiyle bile RP çeviririm. Agalarımı toplarım, DC'den Forumlardan 1-2 kişi alırım güzel RP yaparız. Zaten bu benim ilk deneyimim değil, 2022'den beri RP ile ilgileniyorum. Geçen sene 5-6 kişi çok güzel roller çeviriyorduk, hep aynı kişilerdik ama sarıyordu. Daha ironik olan o zaman şimdiki gibi kaliteli bir pluginimizde yoktu, 2-3 silah araba vardı, AreaShop ile ev alma vardı ve buna RP diyorduk. O halde bile eğlenebiliyorsak bu halde neler yaparım bilmem. Arkadaş ortamından dışarıya çıkamazsam yani kimse sunucuya katılmak istemezse bütçe ayırmayacağım, fakat insanlar gelmeye başlarsa bütçem zaten var. Dediklerinden rahatsız olmadım, eleştiriye açığım. Aksine devamlı olumlu yorum almak beni tembelliğe itiyor, bazen böyle eleştiriler almak daha çok hırs katıyor. Yorumun için teşekkürler.Merhaba, aktif olarak benzer tarzda bir sunucu proje üzerinde ilgileniyorum. Forumda bilen de bilir. O yüzden yorum yapmak istedim. Bu sunucu maalesef tutmaz. Sadece roleplay kafasında MCTR de tutunamazsın. Minecraft ile harmanlamadıkça max ömrü 3 ay. Ben de böyle bir proje yaptığım için çok detay vermek istemiyorum. Daha önce de forum açmıştın ona da yorum yapmıştım ama dönüş yapmadın. Benim param yok biri sponsor olsun kafasıyla iş yapılmaz. Denemek istersen sen bilirsin. Sonra pişman olacağına eminim. Her ne kadar eğlencesine bir oyun olsa da sunucu işleri öyle yürümüyor. Oyuncuları satın almaya teşvik etmen lazım. Oyunda aktif sayısı fazla olduğunda sana para vermiyorlar. Ayrıca her şeyi kendin yapsan bile sunucu makinesini en az 4-5 ay açık tutabilecek bir bütçen olması lazım. Bu bütçeyi başkasından bekleme. Roleplay sunucusunun tutmayacağını herkes bilir. Sponsor bulman da zor yani. Sektörü daha iyi araştırıp ona göre bir yol izlemeni öneririm. Bu yaptığın sistemler güzel olsa da uzun soluklu bir oyun deneyimi için yetersiz. Bir oyuncu bu sistemlerle 2 gün eğlenir 3. gün sıkılır çıkar. Umarım yazdıklarımı dikkate alırsın. Yoksa hem zamanına hem parana yazık olur. Projeyi kıskanıp kötülediğimi falan düşünme lütfen. Çok samimi şekilde yazıyorum.
İyi forumlar.