- Elmaslar
- 1.322
Discord:
yusuf0218
Son zamanlarda MC-TR’ye girerken eskiye kıyasla forumun aktifliğinin oldukça azaldığını görüyorum. Ama gerçekten aktiflik mi düştü, yoksa eski dönemleri hatırladığımız için bize mi öyle geliyor, emin değilim.
Eskiden forumda gün içerisinde sürekli yeni konular, tartışmalar, sunucu tanıtımları, plugin paylaşımları ve sohbetler görürdük. Bir konu açıldığında kısa sürede birkaç kişinin fikrini görmek daha normaldi.
Şimdi ise birçok bölümde konuların günlerce cevapsız kaldığını veya aynı kişilerin sürekli birbirleriyle etkileşim kurduğunu görüyorum.
Tabii bunun sadece MC-TR ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Minecraft’ın Türkiye’deki genel kitlesi, Discord’un yaygınlaşması, sosyal medyanın forumların yerini alması ve insanların bilgi almak için artık farklı platformları kullanması da büyük bir etken olabilir.
Ama merak ettiğim asıl şey şu:
Sizce MC-TR gerçekten eski aktifliğini kaybetti mi, yoksa forum kültürü genel olarak mı değişti?
Eski üyeler özellikle düşüncelerini paylaşırsa güzel olur.
Sizce MC-TR’nin en aktif olduğu dönem hangi yıllardı ve o dönemde forumu bugünden farklı yapan şey neydi?