Eskiden iyimiydi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HaktanOzkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 486
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HaktanOzkan

Demir Cevheri Gibiyim
Elmaslar
116
Minecraft
HaktanOzkan

Discord:

hktanozkan

Bu konuda hatırlayan arkadaşlara biraz nostalji yaşatmak birazda konu üzerine düşündürtmek istiyorum. Ben Minecraft'ın 1.5.2 sürümünden itibaren oynamaktayım. Çok şey değişti, çok şey gelişti bazıları benim açımdan olumlu bazıları ise belki o dönemde eleştirilerden dolayı etkilenmem sonucu olumsuz gözlemler doğurdu.

Hatırlayan arkadaşlar illa ki vardır. Eski sürümlerde bir dönem Faction oyun modu Türkiyede çok tutuyordu. Şimdi ki zamanın SkyBlock modu gibi sunucu açıcak olan kişi ilk başta Faction düşünürdü. SkyBlock ve diğer oyun modları pek tutmazdı. Bazı oyun modları sadece belirli sunucularda çok sarardı. Örn. Survival Games modu çıktığında MCSG dışında oynayan pek göremezdik. Orjinal hesap sahibi oyuncular Mineplex'ten çıkmaz her oyun modunu teker teker denerdi ve bağlanırdık. MCSG'de haritaları teker teker ezberler PvP yönünden kendimizi geliştirmeye çalışır, olta becerileri kazanmaya çalışmak, switch denemeleri vb. yapardık. O zamanalar Survival Games denildiğinde aklımıza Türkiye'de IsmetRG dünya'da Huahwi gelirdi. Huahwi'den pek haberim yok ama IsmetRG şu an youtube kanalında çocukları eğlendirecek Minecraft videoları çekiyor. PvP ile arasını tamamen kapatmış durumda.

Eskiden herhangi bir türk sunucuya girdiğimizde orada ölümüne kasılır, klan kurar, adam toplar, gelişmeye çalışırdık. Aslında işin şu andan farklı olan kısmı bizim o zamanlarda sistem aramamızdı. Şimdi yeni dönem sunucularında sunucumu nasıl geliştirebilirim diye soran bir sunucu sahibine verilen her cevap kendine özgü sistemler oluştur oluyor. Halbuki biz 2014-2015 dönemlerinde her sunucunun birbiri ile aynı olmasına rağmen sunucuya girer oynardık. Yenilik olarak bazen lapis yerine redstone koyarlardı o bize farklılık gelirdi. Kompleks bir altyapı üzerine kurulu değildi hiçbir sunucu. Biz oyuncular bunlara rağmen normal bir şekilde o sunucuda oynar hatta bazen destek amaçlı VIP gibi tag'lar alırdık. Eskiden sunucu için açılan reklam konularına kardeşim konu tasarımın berbat bunu değiştir o zaman gelirler belki, ya bu sunucuda hep aynı sistemler var ben oynamam farklılık arıyorum, Faction sunucu kaldı mı artık yaa, her yerde skyblock doldu artık önüne gelen skyblock açıyor gibi saçma sapan şeyler demezdik. Eskiden birbirimize destek vardı. Reklam konularında sunucuyu beğenmesen bile karalama yapmazdın.

Daha söylenecek çok fazla şey vardır illa ki fakat aklıma gelmiyorlar. Yorumlar kısmında fikri uyuşmayan, benim gibi düşünen farketmeksizin yorum yapabilirler. Aramızda bir düşünce fırtınası oluşturmak istiyorum. Herhangi bir sitem söz konusu değildir !​

Artık hiçbirşey eskisinin tadını ne veriyor ne de verebilir. En güzel şeyler eski de kaldı.

Eskiler eskiden iyiydi, bknz: Oyun Portal eski ekiple video çekse aynı tadı bana vermez yada ben izlemem.

Bu konuda hatırlayan arkadaşlara biraz nostalji yaşatmak birazda konu üzerine düşündürtmek istiyorum. Ben Minecraft'ın 1.5.2 sürümünden itibaren oynamaktayım. Çok şey değişti, çok şey gelişti bazıları benim açımdan olumlu bazıları ise belki o dönemde eleştirilerden dolayı etkilenmem sonucu olumsuz gözlemler doğurdu.

Hatırlayan arkadaşlar illa ki vardır. Eski sürümlerde bir dönem Faction oyun modu Türkiyede çok tutuyordu. Şimdi ki zamanın SkyBlock modu gibi sunucu açıcak olan kişi ilk başta Faction düşünürdü. SkyBlock ve diğer oyun modları pek tutmazdı. Bazı oyun modları sadece belirli sunucularda çok sarardı. Örn. Survival Games modu çıktığında MCSG dışında oynayan pek göremezdik. Orjinal hesap sahibi oyuncular Mineplex'ten çıkmaz her oyun modunu teker teker denerdi ve bağlanırdık. MCSG'de haritaları teker teker ezberler PvP yönünden kendimizi geliştirmeye çalışır, olta becerileri kazanmaya çalışmak, switch denemeleri vb. yapardık. O zamanalar Survival Games denildiğinde aklımıza Türkiye'de IsmetRG dünya'da Huahwi gelirdi. Huahwi'den pek haberim yok ama IsmetRG şu an youtube kanalında çocukları eğlendirecek Minecraft videoları çekiyor. PvP ile arasını tamamen kapatmış durumda.

Eskiden herhangi bir türk sunucuya girdiğimizde orada ölümüne kasılır, klan kurar, adam toplar, gelişmeye çalışırdık. Aslında işin şu andan farklı olan kısmı bizim o zamanlarda sistem aramamızdı. Şimdi yeni dönem sunucularında sunucumu nasıl geliştirebilirim diye soran bir sunucu sahibine verilen her cevap kendine özgü sistemler oluştur oluyor. Halbuki biz 2014-2015 dönemlerinde her sunucunun birbiri ile aynı olmasına rağmen sunucuya girer oynardık. Yenilik olarak bazen lapis yerine redstone koyarlardı o bize farklılık gelirdi. Kompleks bir altyapı üzerine kurulu değildi hiçbir sunucu. Biz oyuncular bunlara rağmen normal bir şekilde o sunucuda oynar hatta bazen destek amaçlı VIP gibi tag'lar alırdık. Eskiden sunucu için açılan reklam konularına kardeşim konu tasarımın berbat bunu değiştir o zaman gelirler belki, ya bu sunucuda hep aynı sistemler var ben oynamam farklılık arıyorum, Faction sunucu kaldı mı artık yaa, her yerde skyblock doldu artık önüne gelen skyblock açıyor gibi saçma sapan şeyler demezdik. Eskiden birbirimize destek vardı. Reklam konularında sunucuyu beğenmesen bile karalama yapmazdın.

Daha söylenecek çok fazla şey vardır illa ki fakat aklıma gelmiyorlar. Yorumlar kısmında fikri uyuşmayan, benim gibi düşünen farketmeksizin yorum yapabilirler. Aramızda bir düşünce fırtınası oluşturmak istiyorum. Herhangi bir sitem söz konusu değildir !​
Eski bir konu biliyorum. Ama şuan gerçekten karalamaktan başka birşey yapmıyorum ben. Çoğu sunucu aynı. Oyuncuları da bütün gün eddite kasılıyor? Sizce bu eylencemi yoksa Tutsak gibi oyuncu tutmakmı? Adamı editle zorluyorsun... Ben bu oyunu 2013-4'den beri oynuyorum.

Bu video yüzünden minecraft'a başaldım. Şuanki sistemler sadece kırıntı gibi geliyor çoğu sunucu. Copy paste yani. Ne bileyim... Copy paste de zevk çıkmıyor. Direk çıkmıyor. Haritalar falan hep aynı... Yani gördüğüm herşeyi biliyorsun... VIP desek direk zaten bu VIPler anca bi oyuncudan üstün olup PVP atıcak kişiyi bulamayınca ya çıkıyor yada skyblock ise adada takılıyor.

Minecraft'ın Orjinalliği gittikçe soyun dibine boyladı Türkiyede. Şuan diğer sunuculardan farklı olarak Çok belirli sunucular vardır yüksek ihtimal. Onun dışında sıkıcı yani. Millet Factions yapmıyor. Faction kurup VIP kiti alıp herkeze dağıtıyor... Uleyn zamanımızda VIP vardı fakat o kadar şey deyildiler... Artık pvpye demir setle gelenler oluyordu Faction savaşında... 2tarafta kale yapmış... Baya iyi oyuncu toplayıp savaşmıştık.

Skyblock ise Spawner yok birşey yok. Bu ege,"Fare Düşmanı" nın sunucusu vardı. Direk grindi yani... ADADA arkadaşlar arası eylenceliydi... Biz arkadaşlarla Egeyi videosuna çıkmayı yada egeyle konuşma fırsatı arıyorduk. Eh evet çocuğuz... anlamıyoruz fakat zevki vardı- Şuan gel bi al Iron GOlem afk simulatör

Hunger games : Anlatamam. Fazla hasas bir konu benim için... Valla Eylencesi öyle böyle deyildi fakat pek ruhu kalmadı artık...

Yani ne diyim. Türkiye için minecraftın orjinalliği kalmadı. Herkes sadece çocuk çekmek için video çekip sunucu açıyor ki oyuncular ona para versin. Patreon falan nedir... Sunucuya para veriyorlar.
Oyuncu olarak kasılmaya çalışıyorsun... Kazma satıyorsun... DİREK Aynı kazmayı sunucu sahibi adasıyla bedava veriyor. Ben ne anladım?

Minecraft Türkiyede öldü. Mezarınıda biz diktik.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl