Eski Sunucular ve Eski Zamanlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan anon1133
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 506
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

anon1133

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
4
Uzun süredir oynamıyordum bu oyunu, en son 4 yıl önce girip kurcalayıp çıkmıştım. O zaman ölmüş diyordum bu oyun (en azından pvp ve eski mc kültürü). Hesabı da bunu yazmak için açtım yani direkt konuya gireceğim. Hatırlar mısınız? Saklı Oyuncu, LegendCraftTR, AnkaCraft, xFallPvP, GreenPvP, GameTurkMC, UnioCraft, KonyaCraft ve aklıma gelmeyen onlarca sunucu vardı. SonOyuncu şuan hala aktif (en azından nefes alıyor) olduğu için eklemedim. Hepsinin ayrı bir tadı, ortamı vardı. Saklı Oyuncu çok ayrıydı mesela, Herobrine ve gizem havası olsun, yaşattığı gerginlik olsun, faction'da ilk geliştirmelere sahip olanlardan olsun unutulmazdı. Hani oynamak için girmezdik oyuna, direkt o ortam bizi içine çekerdi zaten. GreenPvP TR'nin badlion'u sayılırdı bir nevi. Birkaç gündür SonOyuncu'da takılıyorum önceden boş lobi bulamazdık doğru düzgün, modlarla yetkililerle dost arkadaş takılırdık. Bayağı bitmişiz ya şaka maka. Birçok dostluğum var 2013'lerden kalma. Bu saydığım sunuculardan insanlar hepsi. Hatırlayamadığım ve hatırlasam da say say bitmeyecek çok şey var. Biraz geçmişi anayım dedim. Spesifik değil her türlü bilgilendirme ve sohbete muhabbete açığım bu konuyla ilgili. Bu eski sunucu ve oyuncu kültürünü hala yaşatan sunucular varsa önerebilirsiniz.

Her șey eskiden güzeldi o güzel anılarımız sohbetlerimiz arkadașlıklarımız ortamımız bir gün sessizce tozlu raflara kalktı zaman çok çabuk geçiyor değerini bildiğimiz kaliteli vakitlerdi

Her șey eskiden güzeldi o güzel anılarımız sohbetlerimiz arkadașlıklarımız ortamımız bir gün sessizce tozlu raflara kalktı zaman çok çabuk geçiyor değerini bildiğimiz kaliteli vakitlerdi
öyle tabii, insan tekrar yaşamak istiyor. bıraktığı gibi bulmak. bir anda hayata atılıyorsun, sorumluluklar zorluklar derken içindeki çocuk da yağmurda sel oluyor

öyle tabii, insan tekrar yaşamak istiyor. bıraktığı gibi bulmak. bir anda hayata atılıyorsun, sorumluluklar zorluklar derken içindeki çocuk da yağmurda sel oluyor
Aynen öyle oluyor imkanımız olsa o anları tekrar yașamak için her șeyimi verirdim șuanda da böyle ortamlarımız arkadașlıklarımız olsada asla eskisinin yerini tutamazlar çok çabuk büyüdük göz açıp kapayıncaya kadar koca bir mâziyi arkamızda bıraktık

Türkiye'de sürdürülebilirlik nadir görülen bir şey, muhakkak arkasında bir yatırım/fon bulunması gerekiyor. Sanırım Provanas bayağıdır var piyasada, tabii muhakkak el değiştirmeler olmuştur. Bir de bir oyundan bahsedecek olursak eğer zamanla işin başındaki insanlar gerçek hayata yönelik projelere odaklanırlar ve haliyle sunucularını ihmal edecekleri vakit gelir çatar. Konyacraft sanırım hala açık fakat kimse girmiyor. Bir nevi müze, eser olarak durması açıkçası bizlerin yüzünü gülümseten cinsten orada pek fazla oynamıyor da olsam, oynadığımı bilirim ve o yeter. İnsanlar oyun kalitesi, içeriği yerine aktiflik neredeyse/heyecan neredeyse oraya gitmeyi tercih ediyor ve bunun doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum.

Zaman çok hızlı ve acımasız… O eski ortamın samimiyeti, o havanın verdiği tadı bir daha bulmak mümkün değil. Şimdi geriye sadece güzel anılar ve paylaştığımız hatıralar kaldı. O dönemin kitlesi bugün ya hayata atıldı ya da atılma sürecinde; yeni alışkanlıklar ve farklı zevkler derken o eski ortam maalesef geçmişte kaldı. Ama biliyoruz ki bundan bir beş on yıl sonra da bugünleri özleyeceğiz. İnsan hayatı böyle; zaman geçiyor ve geriye hep anılar kalıyor. Umarım yarınımız, bugünümüzden daha güzel olur.
Bu mesaj Coolio01 tarafından yazıldı.

Aynen öyle oluyor imkanımız olsa o anları tekrar yașamak için her șeyimi verirdim șuanda da böyle ortamlarımız arkadașlıklarımız olsada asla eskisinin yerini tutamazlar çok çabuk büyüdük göz açıp kapayıncaya kadar koca bir mâziyi arkamızda bıraktık
son üç gündür sanki hafızam formatlanmış da yavaş yavaş geri yükleniyor gibi hissediyorum. meğer o zamanlar ne kadar ayrıymış, ne kadar özelmiş. hatta belki de en soft, en safe zamanlarmış… arada bir, geçmişe küçük bir F5 çekmek gerek.

Türkiye'de sürdürülebilirlik nadir görülen bir şey, muhakkak arkasında bir yatırım/fon bulunması gerekiyor. Sanırım Provanas bayağıdır var piyasada, tabii muhakkak el değiştirmeler olmuştur. Bir de bir oyundan bahsedecek olursak eğer zamanla işin başındaki insanlar gerçek hayata yönelik projelere odaklanırlar ve haliyle sunucularını ihmal edecekleri vakit gelir çatar. Konyacraft sanırım hala açık fakat kimse girmiyor. Bir nevi müze, eser olarak durması açıkçası bizlerin yüzünü gülümseten cinsten orada pek fazla oynamıyor da olsam, oynadığımı bilirim ve o yeter. İnsanlar oyun kalitesi, içeriği yerine aktiflik neredeyse/heyecan neredeyse oraya gitmeyi tercih ediyor ve bunun doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum.
jargon ve pp uyumu çok iyi. sonuna kadar hak verdiğim bir yorum. bu arada konyacraft da gitmiş. sadece provanas duruyor

son üç gündür sanki hafızam formatlanmış da yavaş yavaş geri yükleniyor gibi hissediyorum. meğer o zamanlar ne kadar ayrıymış, ne kadar özelmiş. hatta belki de en soft, en safe zamanlarmış… arada bir, geçmişe küçük bir F5 çekmek gerek.
Bazen geçmişe dönüp baktığında, o zamanların ne kadar özel ve güvenli olduğunu fark ediyorsun. Arada bir gerçekten de geçmişe küçük bir F5 çekmek gerekiyor..

Zaman çok hızlı ve acımasız… O eski ortamın samimiyeti, o havanın verdiği tadı bir daha bulmak mümkün değil. Şimdi geriye sadece güzel anılar ve paylaştığımız hatıralar kaldı. O dönemin kitlesi bugün ya hayata atıldı ya da atılma sürecinde; yeni alışkanlıklar ve farklı zevkler derken o eski ortam maalesef geçmişte kaldı. Ama biliyoruz ki bundan bir beş on yıl sonra da bugünleri özleyeceğiz. İnsan hayatı böyle; zaman geçiyor ve geriye hep anılar kalıyor. Umarım yarınımız, bugünümüzden daha güzel olur.
belki olayın güzelliği buradadır. en azından o anı yaşayabilmişiz ki özlüyoruz. umarım, hepimiz için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl