Anı Eski BedWars / SkyWars Günleri Nerede? Oyuncu Kitlesi Neden Düştü?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 71

emre.

Fırında Isıttığım İlk Taş
Elmaslar
30
Minecraft
Rikitiki123

Discord:

emre.#4570

Bugün 1.8.9 sürümünde BedWars oynamak için CraftRise ve SonOyuncu sunucularına girdim ve ciddi bir oyuncu düşüşü olduğunu fark ettim.

Eskiden 1.8.9 SkyWars’ta 1800 online varken, şu an neredeyse 0 oyuncu çekiyor. BedWars tarafında da durum farklı değil; önceden 1500 oyuncu varken şu an 300-400, bazı saatlerde ise 90 kişiye kadar düşüyor.

SonOyuncu’da BedWars oynarken hileye denk gelmedim ama makro kullanan oyuncu çok fazlaydı. CraftRise tarafında ise durum daha kötü;

• Uçanlar
  • Otomatik köprü (scaffold) yapanlar
  • Sekmeyen (antiknockback) oyuncular

Report attım ama 30 dakika geçmesine rağmen banlanmadılar.

Açık konuşmak gerekirse, eski rekabet ortamı tamamen bitmiş. Eskiden oyuncuların bir amacı vardı, rank kasardı, daha iyi olmaya çalışırdı. Şimdi ise çoğu kişi rastgele oynuyor, rekabet hissi yok olmuş durumda.

Bence bu ortamı geri getirmek zor değil. Sunucular biraz daha ciddi adımlar atarsa tekrar eski günlere dönebiliriz. Ama sürekli:

“Haritaları yeniledik, yeni güncelleme geldi”

tarzı güncellemeler artık yeterli değil.

Benim önerilerim:

• Her ay sıfırlanan sezonluk sıralama sistemi getirilmeli
  • İlk 5’e giren oyuncular için büyük ödül havuzları oluşturulmalı
  • Her sezonun kendine özel bir formatı ve sistemi olmalı
  • YouTube’da içerik üreten küçük/büyük tüm içerik üreticilere destek verilmeli

Şu anda oyuncuların çoğu Survival / SMP modlarına kaymış durumda. Eğer bu sistemler doğru şekilde geliştirilirse, 1.8.9 kitlesini tekrar elde tutmak mümkün.

Ben gerçekten eski günleri ve o rekabet ortamını özlüyorum. Sizce de aynı durum söz konusu mu?

Herşeyin tadı eskide güzeldi, artık yenilikçi tarz bedwars / skywars benzeri oyunlar çıkar yakında

Eskiler o zaman güzeldi o zamanki çocuklar senin benim gibi artık Yaşımız çok geçti hepimiz büyüdük koca koca adamlar olduk şu an oynasak bile eski tadı fazlasıyla vermiyor ama yine de arada nostalji olsun anı olsun diye girip bedwars oynuyorum o kitlenin artık eskisi kadar canlanması artık zor diye düşünüyorum Artık herkes yenilikçi oynamayı seviyor Oradaki her oyuncu her oyun moda Artık yavaş yavaş tozlu raflara kalkıyor

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl