Anlatım başarılı, Video yanlış eklenmiş, Eklenti hakkında birkaç birşeye daha değinmek isterim. Eklentide birkaç sorun bulunuyor, Bu eklenti 1.13 ve 1.14 sürümlerinde ciddi problemlere sebep olmakla beraber, bu problemlerin çözümününde malesef bulunmaması. Örnek verirsek, Eklenti spawner stacklemesi destekliyor lakin yan yana 2 spawner koyabiliyorsunuz otomatik olarak stacklenmiyor yani stacklenmesi için spawnerleri üst üste koymanız gerekiyor, Başka bir örnek vereyim, Diyelimki satın aldınız ve serverinize eklediniz çalıştırdınız, Daha önce 10 adet spawneri 1 chunk a koymuştunuz, Eklenti aktif olduğunda malesef o chunk içerisindeki spawnerler stacklenmiyor, Spawnerleri kırıp tekrar üst üste yerleştirmeniz gerekiyor.
Çok yararlı bir eklenti tavsiye ederim.
queTR#3773
Selamlar Minecraft Türkiye ailesi, bugün sizlerle birlikte ilginç bir eklentiyi tanıtacağım. Eklentiye geçmeden önce ücretli bir eklenti olduğunu burada belirtmek isterim. Bu eklentimiz 12 $ fiyatına satılmaktadır. Yani günümüzün döviz kuru ile birlikte 70 liraya karşılık geliyor. Tanıtacağımız bu eklenti 1.8 ile 1.14 arasında olan bütün sürümleri desteklemektedir. Fakat şu anlık eklentimizin maalesef 1.8 altı sürümlere desteği yoktur. O zaman eklentimizi yavaştan tanıtmaya başlayabiliriz.
![]()
Epic Spawners Eklenti Tanıtımı
Birbirinden elit hayvan yaratıcıları..
![]()
Epic Spawners Nedir?
Bu eklenti sayesinde spawnerları istediğimiz şekilde düzenleyebiliriz. Örneğin eklentinin editör bölümünü açtığımız zaman istediğimiz yaratığın spawnerını kafamıza göre değiştirebiliriz. Mesala editör bölümünden bir canlıyı seçtik. Bu canlıya ait olan spawnerın ismini, içinde bulunan küçük eşyayı veya yaratığı, eşya veya yaratık atma hızını, xp verişini, yenilenme hızını, mağaza fiyatı ve daha birçok özelliğini özgünce değiştirebiliriz. Vault eklentisini yüklemezseniz eklenti kesinlikle çalışmaz.
Ekli dosyayı görüntüle 73104
Epic Spawner Rehber Bölümü
Öncelikle arkadaşlar Minecraft Türk forumlarında bu eklentinin geniş bir tanıtımı olmadığını gördüm. Ben de sizin isteklerinizle birlikte böyle bir konu açmaya karar verdim. O zaman bu geniş rehberimize başlayalım. İlk olarak eklentiyi sizlere oyun içerisinde tanıtmak istedim. Bu ücretli eklentiyi bana eklentiyi tanıtmam için hediye eden @iTaKka adlı arkadaşımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Aşağıda gördüğünüz resim eklentimizin ana komut bölümüdür. Gördüğünüz ana komut bölümünü oyunda açmamız için ''/es'' komudunu kullanmanız komutların listelenmesine yeterli olacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 73062
Editör Bölümü Nasıl Ayarlanır?
Editör bölümünü açmak için ''/es editor'' komudunu kullanmanız yeterli olacaktır. Bu komudu girdiğiniz zaman aşağıda gördüğünüz resimde olduğu gibi bir ekran karşınıza gelecek. Bu kısımdan istediğiniz canlının spawner ayarlarını özgünce değiştirebilirsiniz ya da kağıt olan kısıma basarak kendinize özgün sıfırdan bir spawner yaratabilirsiniz. Canlının spawnerını düzenlemek için canlının kafasına tıklamayı sakın unutmayın. Eğer bir hata yaparsanız ayarlar kısmından sıfırlayabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 73079
Epic Spawners Türkçe Config Bölümü
Eğer eklentiyi tamamen Türkçe yapmak isterseniz aşağıda olan yazıyı ''en.us_lang'' dosyasında olan yazı ile değiştirin.
Kod:#General Messages general.nametag.prefix = "&8[&6EpicSpawner&8]" general.nametag.exit = "&cÇık" general.nametag.next = "&9Sonraki" general.nametag.back = "&9Geri Dön" general.nametag.confirm = "&a&lOnayla" #Interface Messages interface.spawner.upgradewithxp = "&aXP ile geliştir" interface.spawner.upgradewithxplore = "&7Fiyatı: &a%cost% Seviye" interface.spawner.upgradewitheconomy = "&aPara ile geliştir" interface.spawner.upgradewitheconomylore = "&7Fiyatı: &a$%cost%" interface.spawner.statstitle = "&6Spawner Bilgisi" interface.spawner.stats = "&7Şuana kadar &a%amount%&7 spawnlandı." interface.spawner.onlyspawnson = "&7Sadece &6%block%&7 üzerinde spawnlanır." interface.spawner.boost = "&7&aGüçlendirmek&7 için sağ tıkla." interface.spawner.convert = "&7Dönüştürmek için sol tıkla." interface.spawner.boostedstats = "&a&lŞuan güçlendirilmiş!|&7Her spawna &6%amount% &6%type%&7 ekstra ekleniyor.|&7&6%time%&7 içinde bitecek." interface.spawner.howtotitle = "&a&lFaydalı Bilgi" interface.spawner.howtoinfo = "{[SEVIYEYUKSELTME]Bu spawneri [Başka bi spawneri üstünde kullanarak][XP ile seviye yükselterek][Para ile seviye yükselterek] stackleyebilir veya seviyesini yükseltebilirsin.}|{[SP DÜŞÜŞÜ] <AMT> [natural ]<TYPE> öldürdüğünde bir <TYPE> spawner düşecek}|{[OMNI][Farklı türdeki spawnerleri stacklemek bir OmniSpawner oluşturacak].}|{[SU][Spawnerlar su püskürtecek].}|{[KIZILTAS][Bu spawneri kızıltaş gücü uygulayarak devre dışı bırakabilirsin].}|{[ENVSTACK][Birbirilerinin üzerine koyarak spawnerları envanterinden stackleyebilirsin.]}" interface.spawner.howtonext = "&aSonraki sayfaya gitmek için tıkla." interface.spawner.howtoback = "&aIlk sayfaya geri dönmek için tıkla." interface.convert.title = "Spawner Dönüştürücü" interface.convert.lore = "&7Dönüştürmek için buraya tıkla." interface.shop.title = "Spawner Marketi" interface.shop.spawnershoptitle = "&8%type% Satın al" interface.shop.buyprice = "&7Alış Fiyatı: &a%cost%" interface.shop.lore = "&7Satın almak için buraya tıkla." interface.shop.add1 = "&a&l1 Ekle" interface.shop.add10 = "&a&l10 Ekle" interface.shop.set1 = "&c&lAyarla 1" interface.shop.set64 = "&a&lAyarla 64" interface.shop.remove1 = "&c&l1 Sil" interface.shop.remove10 = "&c&l10 Sil" interface.spawnerstats.title = "&5&lSpawnerBilgisi" interface.spawnerstats.prefix = "&7Şuanki spawner bilgilerin:" interface.spawnerstats.nokills = "&7Hiç mob öldürmen yok. Biraz mob öldür!" interface.boost.title = "&c%spawner%'ı %amount% dakika güçlendiriliyor" interface.boost.boostfor = "&6&l%amount% &7&ldakika güçlendir" #Command Messages command.give.success = "&7Sana %amount% &6%type%&7 verildi." #Event Messages event.general.nopermission = "&cBunu yapmaya yetkin yok." event.upgrade.cannotafford = "&cBu geliştirmeye yeterli paran yok." event.upgrade.success = "&7Bu spawneri &6%level%.&7 seviyeye geliştirdin." event.upgrade.maxed = "&7Bu spawner son seviyede." event.upgrade.successmaxed = "&7Bu spawneri son &6%level%.&7 seviyesine getirdin." event.downgrade.success = "&7Bu spawneri &6%level%.&7 seviyeye düşürdün." event.block.place = "&7Bir &6%type%&7 yerleştirdin." event.block.broken = "Bu spawner türü kaldırılmış onu yerleştiremezsin." event.block.chargeplace = "&7Bu spawneri 1 dakika içinde kırmazsan &6$%cost%&7 paran eksilecek." event.block.break = "&7Bir &6%type%&7 kırdın." event.block.chargebreak = "&7Bu spawneri kırarsan &6$%cost%&7 paran eksilecek. Onaylamak için tekrar kır." event.block.blacklisted = "&cBu işlem devre dışı." event.block.omnitake = "&7OmniSpawner'dan bir &6%type%&7 aldın." event.block.forcedeny = "&cBu spawner diğer spawnere çok yakın." event.block.mergedistance = "&7Bu spawner yakındaki diğer spawner'la birleşmiş." event.block.cannotbreak = "&7Bu spawnerı kırmak için yeterli paran yok." event.goal.alert = "&6%type% Spawner&7 almak için &6%goal%&7 öldürme alman gerek." event.goal.reached = "&7Bir &6%type% Spawner&7 düştü." event.egg.needmore = "&7Bu spawneri dönüştürmek için &6%amount% &7Mob Yumurtasına ihtiyacın var." event.egg.sametype = "&7Bu zaten &6%type%s&7 spawnlıyor." event.shop.cannotafford = "&cBunu almak için yeterli paran yok." event.shop.purchasesuccess = "&9Satın alma başarıyla gerçekleşti." event.omni.cannotmerge = "&c2OmniSpawner birleştiremezsin." event.omni.combinefail = "&cBu Omni spawner artık bu türde spawnerlarla birleşemez." event.omni.combinesuccess = "&7Spawnerin OmniSpawner'la birleşti." event.omni.takespawner = "&7OmniSpawner'dan bir &6%type%&7 aldın." event.convert.success = "&7Dönüştürme başarıyla gerçekleşti." event.boost.applied = "&6Güçlendirmen onaylandı." event.combine.onlyone = "&cBir seferde sadece bir spawner birleştirebilirsin." event.spawner.toomany = "&cSadece %amount% spawner yerleştirebilirsin..."
Not : Çeviri benim tarafımca yapılmıştır.
Epic Spawners Tanıtım Videosu
Bu videoyu izleyerek eklenti hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsin.
Epic Spawners İndir
( İndirme için linke tıklayın. )Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
( Bu eklenti olmadan Epic Spawners eklentisi kesinlikle çalışmaz. )Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Yaratıcının İsmini Nasıl Değiştirebilirim?
Rastgele olarak Cadı yaratığını seçtim. Bu yaratığın spawner ismi İngilizce, mesala ben bunun ismini Türkçe olarak değiştirmek istiyorum. Bunu yapmak için Cadı kafasına sol tıklıyoruz. Daha sonra resimde olduğu gibi örs envanteri geliyor. Yukarıya koymak istediğimiz yeni ismi yazdıktan sonra sağ tarafta olan kağıda tıklıyoruz. Bununla birlikte Cadı yaratığının yeni spawner ismi ''Cadı Spawner'' ismi otomatik olarak değişiyor. Bu kısıma yapmak istediğiniz isimi yazarak değiştirin!
Ekli dosyayı görüntüle 73066
Market Bölümü Nasıl Ayarlanır?
Editör bölümünde ayarladığımız spawnerlar market bölümünde satılmaktadır. Gördüğünüz bu spawnerları istersek market bölümünden rahatça kaldırabiliriz. Eğer market bölümünden kaldırmak isterseniz editör bölümünü açın. Açtıktan sonra ''Genel Ayarlar'' isimli tuzak kancasına basın. Karşınıza aşağıda olan resimde olduğu gibi bir menü açılacak. Sol kısımda 3. sırada olan elmasa bastığınız zaman spawnerı market bölümünden kaldırabilirsiniz. Geri aktif etmek için ise tekrar basmanız yeterli olacaktır. Yaratıcının market fiyatini değiştirmek için sol kısımda 3. envanterde olan çiçek temasına tıklayın. Karşınıza örs envanteri teması çıkacak. Bu bölüme yapmak istediğiniz fiyatı girdiğiniz zaman dilediğiniz fiyat geçerli olacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 73080
Spawner Geliştirme
Kendinize ait olan yaratıcıya sol tıkladığınız zaman belirlediğiniz XP miktarı ile yaratıcınızı geliştirebilirsiniz, ya da belirlediğiniz para ile de geliştirebilirsiniz. Yaratıcı hakkında bilgi sahibi olmak için orta kısımda yaratığın kafasına imleci tutarak bilgi sahibi olabilirsin. Yaratıcınızı başka bir yaratık ile değiştirmek isterseniz bu bölüme girmeniz yeterli olacaktır.
![]()
![]()
Spawner Ayarları
Eğer yaratıcınız çalışırken ateş efekti çıkmasını açmak veya kapamak istiyorsanız. Editör bölümünden o yaratığın genel ayar kısmına giriniz. Daha sonra kil parçacığı resmi olan kısıma tıklayın. Bu şekilde aktif veya pasif edebilirsiniz. Genel ayarlar kısmından yaratık veya eşya doğurma hızını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Daha sonra editör bölümünden özel komutlar, özel cilt, özel güçler, özel efektler, özel görünümler ve dahasını rahat bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Sorularınızı sorun.
![]()
Spawner Market
Editör bölümünü ayarladığınız zaman otomatik olarak oyuncularınızın kullanacağı market bölümünüde ayarlamış olursunuz. Market bölümünü açmak için ''/spawnershop'' komudu kullanmanız menüyü açmanıza yeterli olacaktır. Burada editör bölümünde ayarladığınız şekilde spawnerlar satılır. Spawner satın almak için istediğiniz yaratığa sol tıklayın. Daha sonra belirlediğiniz miktara göre istediğiniz yaratıcıyı özgürce satın alın. Türkçe dil desteği bu bölümü tamamen desteklemektedir.
Ekli dosyayı görüntüle 73081
Spawner İstatikleri
Bu menüyü açmak için ''/spawnerstats'' komudunu kullanmanız yeterli olacaktır. Bu menü kendinize ait veya başka yaratıcılardan öldürdüğünüz her farklı yaratığın ayrı isimleri ile birlikte istatiklerini göstermektedir. Mouse imlecini yaratığın üstünü alarak kaç tane öldürdüğünüzü bu tablodan rahatlıkla görebilirsiniz. Türkçe dil desteği bunu desteklemektedir.
Ekli dosyayı görüntüle 73082
Epic Spawners Eklenti Ayarları
Eklentinin dili, para birimini ve başka özelliklerini değiştirmek için ''/es settings'' komudunu kullanmanız yeterlidir.
![]()
Epic Spawner Eklenti Komutları
Eğer birisine spawner vermek istiyorsanız ;
''/es give [oyuncu/herkes] [spawnerismi/rastgele] [miktar]'' komudunu kullanın.
Eğer eklentiyi yeniden başlatmak istiyorsanız ''/es reload'' komudunu kullanın.
Eğer yaratığınızı değiştirmek istiyorsanız yaratıcıya sol tıklayın.
Daha sonra ''/es change [yaratıkismi]'' komudunu kullanmanız yeterlidir.
![]()
![]()
![]()
Konumu buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
Çok güzel anlatım olmuş ve çok uğraşılmış bir konu olduğu Çok belli gine hakkını vermişsin konunun Çok detaylı bir Tanıtım Konusu olmuş!
queTR#3773
Çok güzel bir anlatım olmuş detaylı detaylı anlatılmış Kalemine sağlık. Eminim ki En az 1-2 saat uğraşılmış bir konu
Bu eklentinin Türk forumlarında gerçekten bu şekilde detaylı bir konusu olması gerekiyordu. Bende sizleri kırmadım ve böyle bir konu hazırladım.
Çok güzel bir anlatım olmuş detaylı detaylı anlatılmış Kalemine sağlık. Eminim ki En az 1-2 saat uğraşılmış bir konu
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!