FurKqn
Medieval Fantasy
- Elmaslar
- 114
- Discord İzni

- Minecraft
- Furkqn
Discord:
furkqn
Bu konudan gözlemlediklerime göre insanlar en iyi forku aradığını gördüm ve kendi bilgi kapsamımda bir kıyaslama yapmak istedim umarım size faydası olur.
| Özellik/Kriter | Paper | Folia | Purpur | Pufferfish | Pufferfish+ |
|---|---|---|---|---|---|
| En iyi Performans | Orta-Yüksek: Spigot'un oynanış ve mekanik tutarsızlıklarını düzeltmeyi ve performansı artırmayı amaçlayan yüksek performanslı bir versiyonu. | Aşırı Yüksek: Multithreading destekler, en kapsamlı ve en iyi performansı sağlar | Orta: Paperdeki tüm optimizasyonlar vardır ancak ekstralarda eklenir | Yüksek: Paperdeki tüm optimizasyonlar vardır ve Paper'dan daha iyi performans iyileştirmelere sahiptir. | Çok Yüksek: Pufferfish'ten %30-35 daha hızlı. |
Sürüm Desteği | 1.8.8 - 1.21 | 1.20 - 1.21 | 1.16.5 - 1.21 | 1.17.1 - 1.21 | 1.18.2 - 1.20.4 |
| En İyi Konfigürasyon Dosyası | Orta: Paper.yml ile temel özelleştirme. | Orta: Folia.yml ile temel özelleştirme, deneysel. | Çok Yüksek: Binlerce satırla çok kapsamlı özelleştirme. | Orta: Pufferfish.yml ile sadece performansı etkileyen özelleştirmeler yapılır. | Orta: Pufferfish.yml, ile aynı. |
| En İyi Stabilizasyon | Çok Yüksek: Geniş destek ve sık güncellemeler. | Orta: Deneysel, uyumluluk sorunları olabilir. | Orta: Ek özellikler hata riskini artırabilir. | Yüksek: Paper'a yakın stabilite. | Orta-Yüksek: Üstün performans için stabilite bazı durumlarda etkilenebilir. |
| Kullanım Durumu | Küçük ve orta ölçekli sunucular. | Büyük sunucular, ancak birçok eklentiyle uyumsuz olabilir. (skript gibi pek çok plugin çalışmaz) | Orta ve büyük sunucular, ekstra eğlenceli özellikler isteyenler. | Orta ve büyük sunucular, performans optimizasyonu isteyenler. | Büyük ve çok büyük sunucular, maksimum performans arayanlar. |
Sonuç
Sunucunuzun büyüklüğüne ve ihtiyaçlarına göre doğru fork'u seçmek önemlidir. Paper ve Pufferfish stabilite isteyenler için idealdir. Büyük sunucular için Folia ve Pufferfish+ iyi performans sağlar. Purpur ise performans (yaptığınız confige göre paperden aşağı kalır bir yanı yok) ve ekstra özellikler isteyenler için uygundur.
Bu forkların çoğu açık kaynaklı ve ücretsizdir! (Pufferfish+ açık kaynak değil)
Eğer plugin yapmayı biliyorsanız, ve minecraftın vanilla özelliklerini istemiyorsanız (crafting vs.) Minestorm da değerlendirebileceğiniz bir seçenektir.
Ben şahsen hem son sürüm hemde daha iyi performans verdiği için pufferfish kullanıyorum.
Sunucunuz için en iyi fork'u seçerek, oyuncularınıza en iyi deneyimi sunabilirsiniz. Yorumlarınızı paylaşarak diğer sunucu sahiplerine yardımcı olun!
İyi forumlar!
Sunucunuzun büyüklüğüne ve ihtiyaçlarına göre doğru fork'u seçmek önemlidir. Paper ve Pufferfish stabilite isteyenler için idealdir. Büyük sunucular için Folia ve Pufferfish+ iyi performans sağlar. Purpur ise performans (yaptığınız confige göre paperden aşağı kalır bir yanı yok) ve ekstra özellikler isteyenler için uygundur.
Bu forkların çoğu açık kaynaklı ve ücretsizdir! (Pufferfish+ açık kaynak değil)
Eğer plugin yapmayı biliyorsanız, ve minecraftın vanilla özelliklerini istemiyorsanız (crafting vs.) Minestorm da değerlendirebileceğiniz bir seçenektir.
Ben şahsen hem son sürüm hemde daha iyi performans verdiği için pufferfish kullanıyorum.
Sunucunuz için en iyi fork'u seçerek, oyuncularınıza en iyi deneyimi sunabilirsiniz. Yorumlarınızı paylaşarak diğer sunucu sahiplerine yardımcı olun!
İyi forumlar!
Son düzenleme: