Tanıtım En Çok Oynanan 3 Çevrim içi Oyun!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

temiz

This is the way!
Emektar
Elmaslar
661
En Çok Oynanan 3 Çevrim içi Oyun!
İşte En Popüler Çevrim içi Oyunlar Sizlerler
Herkese merhabalar artık bildiğiniz gibi teknoloji çağındayız ve bu teknoloji çağında artık mahallede oynadığımız yerden yüksek, seksek, yakalamaca ve saklambaç gibi oyunlar tarihe karışmış durumda. Artık 3 yaşında ki bir çocuğun bile elinde telefon gördüğümüzde bunu o çok normal karşılıyoruz ancak bu pek de normal bir şey değil. Kişilerin değiştiği gibi çağlarda ve alışkanlıklarımız da değişiyor bu değişimden şüphesiz ki oynadığımız oyunlar ve eğlenme biçimimiz etkilendi artık seksek ile değil bir bilgisayar veya bir konsol oyunu bizi yeni daha çok heyecanlandırıyor gelin bizi en çok heyecanlandıran ve dünyanın en çok sevdiği oyunlara sırayla bakalım.

İlk Sırada Çevrim içi Olarak Aktif 91 Milyon Oyuncuya Sahip Olan Oyun Minecraft

dyad-minecraft.png

Minecraft aktif 91 milyon oyuncusu ile ilk sırada yer alıyor. Minecraft ilk olarak Markus Persson yani Notch tarafından 2011 yılında geliştirildi ve 2014 yılında ise Microsoft tarafından satın alındı. Peki neden bu kadar popüler kare bir oyun? Bu oyunun popüler olmasının en büyük etkisi herkes tarafından ve her bilgisayar tarafından rahat bir şekilde oynanması yani kolay erişilebilir olması. Ama bana göre en iyi yönlerinden birisi sınırsız bir dünyaya sahip olması ve oyunun sadece sizin hayal gücüne göre gelişmesi. Oyunun ayrıca çevrim içi oynanması da bu oranı fazla bir şekilde arttırıyor. Minecraft'ın sunucu tarafı çok ayrı bir piyasa zaten örnek vermek gerekirse sadece Minecraft için açılmış hosting firmaları Türk firmalardan örnek vermek gerekirse batihost ve keyubu, geliştiriciler, sunucular buradan örnek vermek gerekirse hypixel, forumlardan örnek vermek gerekirse neredeyse Minecraft Türkiye'nin en büyük forumu olan MC-TR, mimarlar takımları, tasarımcılar, geliştirici takımları, eklenti siteleri spigot mesela, oyuna özel olarak geliştirilen web scriptleri. Yani bu oyuna sadece bir yönden bakma oyuna büyük bir haksızlık olur. Bu oyun birçok kişinin ekmek kapısı yani birçok kişi buradan para kazanıyor, birçok kişi ve siteler bu oyun sayesinde tanındı ve buradan para kazanıyor. Yani bu oyun sadece bir oyun değil bir oyundan fazlası.

2. Olan Ve Aktif 50 Milyondan Fazla Oyuncuya Sahip Olan Oyun PUBG

pubg-dyad.jpg

2018’de çıkan PUBG, ve Bluehole tarafından geliştirilmiştir ve yayınlanmıştır, çevrim içi oyuncularının severek oynadığı hatta bazı kişilerde bağımlılık haline gelmiştir. H1Z1’e benzeyen oldukça benzeyen bu oyun, aynı anda 99 oyuncunun bir arada atlayarak birbirini öldürmeye çalıştığın ve 1. olmaya çalıştığın sezon sistemi olan bir oyun. Çok gerçekçi bir oyun olan bu oyun herkes tarafından ilgi çekiyor.

Aylık 40, 50 Milyon Aktif Oyuncuya Sahip Olan 3. Oyunumuz İse Apex Legends

dyad-apex.png

PUBG'in en popüler zamanlarında yayınlanan bu oyun PUBG kadar gerçekçi mekanikleri olamasa da bana göre PUBG'dan daha zevkli ve hoş görünen bir oyun. Üç kişiden oluşan bir takım ile üç kişilik takımdan oluşan rakiplerini adanın etrafından topladığın malzemeleri ve silahları kullanarak diğer rakip takımları öldürmeye çalıştığınız bir oyunun mantığı hemen hemen PUBG ile aynı. Sonunda en çok takım üyesi yaşayan takım 1. olarak oyunu kazanmaya hak kazanıyor. Ayrıca oyun popüler olması dışında güzel bir ödül kazanmıştır. Apex Legends 2020 yılının en iyi süper kahraman oyunu ödülünü kazanmıştır.

Son düzenleme:
Pubg Mobile mı yoksa Steam versiyonumu ?

Minecraft candır. <3

Minecraftın aylık toplam oyuncu sayısı 90m diye biliyorum.
Ayrıca anlık 91m oyuncu olamaz :d.
Ekran Alıntısı.PNG

League Of Legends? CS:GO nerede

Beyler en çok oynanan 3 oyun diyorum. Ayrıca bu istatistikleri ben vermiyorum. Demek ki en çok çevrim içi olarak bunlar oynanıyor ki adamlar bu istatistikleri vermiş.

Listenin 3. sırasında Apex Legends gibi kısa sürede unutulan bir oyunun yer almasına çok şaşırdım. Aynı zamanda çok güzel bir konu olmuş <3

Orasını araştırmayı yapanlara soracaksın oturup kaç kişi girip çıkıyor diye araştırmıyorum belirli firma & siteler var araştırmacı onların verileri bunlar. :d
ama aylık oyuncu onlar .d
yine de verileri doğrulamadıysan pek bir şey diyemem

Güzel konu olmuş, beğendim.

Güzel ve başarılı bir konu tebrikler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl