Emek Skyblock a Kaç Gb Ram Yeterli ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bilalemin

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
3
Minecraft
Bilalemin

Discord:

Bilalemin

1-) 4gb Ram, i9 İşlemci, Almanya Lokasyon mu?
2-) 6gb Ram, i7 İşlemci, Almanya Lokasyon mu?

Emek Skyblock sunucusu için hangisini almalıyım.
40 Online'a dayanabilsin.
Tps değeri düşük olmasın.

Hosting @Keyubu olursa rahatlıkla dayanır diye düşünüyorum. Keyubu yetkilileri daha iyi bilir bence.

4GB İ9 tercih ederdim ben olsam. Ramlerde DDR4 ise tadından yenmez.

4gb Ram, i9 İşlemci oyuncuları rahatça taşır. Projende başarılar.

GB konusu tartışılır, sunucunuzun altyapısının kompleksliğine göre değişir. Bu durumda paketinize göre nitelendirilebilir. Son deneyimlerimde bir kaç 1.15 sunucusu ile görüşüp hazırladığım sistemde 1.15.2 paketi; kompleks bir paket. Üstüne 1 GB ram verdiğimde TPS düşmüyordu lakin sunucu şöyle bi 3 saatte bir çöküyordu. Error yolluyordu ram yetmediğinden. Sonrasında 3 GB'a çektiğimde sunucuyu yeterli performansı aldım. Ancak bu stabil, içinde 5-7 kişi işlem yaparken gördüğüm. Birde işi 30-40 oyunculu hali var. Orasını da test etmek gerekiyor, yakında bu konuyla alakalı bir makale paylaşabilirim.

Ek olarak 1GB ve 3GB kullandığım sunucunun makine özellikleri aşağıdadır.
1588975509868.png

GB konusu tartışılır, sunucunuzun altyapısının kompleksliğine göre değişir. Bu durumda paketinize göre nitelendirilebilir. Son deneyimlerimde bir kaç 1.15 sunucusu ile görüşüp hazırladığım sistemde 1.15.2 paketi; kompleks bir paket. Üstüne 1 GB ram verdiğimde TPS düşmüyordu lakin sunucu şöyle bi 3 saatte bir çöküyordu. Error yolluyordu ram yetmediğinden. Sonrasında 3 GB'a çektiğimde sunucuyu yeterli performansı aldım. Ancak bu stabil, içinde 5-7 kişi işlem yaparken gördüğüm. Birde işi 30-40 oyunculu hali var. Orasını da test etmek gerekiyor, yakında bu konuyla alakalı bir makale paylaşabilirim.

Ekli dosyayı görüntüle 122897
Paylaştığında, bana haber verirsin :D

Arkadaş 1.8 için açacakmış.

Ekli dosyayı görüntüle 122897
Demeyi unuttum 1.8 için açacam

Demeyi unuttum 1.8 için açacam
1.8 Sunucu için yapılacak çok bir kompleks işlem yok, normal bir makine ile her türlü şey yapılabilir. Ancak yine de sistemsel olarak düşündüğümüzde 1.8 sunucu açıpta (organik) başarı elde eden insanlar ile görüşebilirsiniz.

1.8 Sunucu için yapılacak çok bir kompleks işlem yok, normal bir makine ile her türlü şey yapılabilir. Ancak yine de sistemsel olarak düşündüğümüzde 1.8 sunucu açıpta (organik) başarı elde eden insanlar ile görüşebilirsiniz.
i9 4gb ram ile kaç oyuncu dayanır sizce?

Kullanacağın eklentilere skriptlere göre değişir ancak güzel bir paket toplamayı başarabilirsen bence 150 ye rahat gideri var.
4 gb i9 150 kisiyi birazda olsa zorlayabilir. @theText i9 kullaniyordu galiba sunucusunda 140 150 kisi cektigi gorulmustur. Ona sormak lazim

4gb i9 yeterli emekskyblock için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl