Elveda Minecraft "Türk" Sunucuları ve Forumları.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KnightForApplez

Zombi Geldi, Beni Yedi
Elmaslar
88
Minecraft
KnightForEyes
Pek bir denilecek birşey yok. Uzun süre sonra artık hiçbir minecraft contenti sarmamaya başladı. Hemen başlayalım problemler
Forumlar :
-Direk açık bence sebep. 10-20 TANE reklam... Chi-Ching! Direk Ekranın yarısın reklamlar kapladığından adblocker'siz girmek savaş suçu oluyor.
-Sunucu güzel olmamış gibi birşey demek bile "Balta"lamaya giriyor. Adeta Politika gibi. Özgürlüğün bizim elimizde. Sunucu kötümü? UYARI!!!!
Sunucular : (Hepsi Triple A standardı)
-Copy Paste, Editleme, Üstüne birkaç script plugin ekleme. Al sana sunucu. Ha bide 35+ tane alınacak item... Ve hepsi %50 indirimli!
-SUNUCUMUZ P2W KARŞITI- haha şaka yapıyorum al sana markette 20 tane item. Hepsi gerçek para.
-Hiçbir konu hakkında bilgi yok. Yada yalancılık bol bol yapılıyor. Şu ana kadar birkaç proje gördüm. Ya hepsi öldü yada gerçek hayattan dolayı projeler bir süreliğine durdu (Şuan Biri Örneğin Garip Mc). Hadi diyelim Sunucu copy paste diye(DETAY sunuyorsun üstüne) Direk baltalama yiyorsun. Ondan gerçeği konuşmak yasak.
-İdare edicek sunucualar var. Yabancı şeyden almışlar. Bazıları güzel fakat hepsi tam olarak O konunun (Örneğin skyblock) dışında birşey yapıyorlar. Yani uyduruyorum... Skyblock'da Kitpvp alanı... KitPvP? Minigame koymuş... Ben anlamadım? Pluginlerin çoğu ya kötü yada yanlış seçilmiş.
-Amaç sadece PARA KAZANMAK gerçekten OYUNCUYU EYLENDİRMEK deyil.
-Sunucuya extra item ekliyecem derkene %80 paid/battlepass oluyor...
Neyse hepinize Minecraft Messi Skini belki 20 TL ödersiniz sunucumuza- (Burası Sunucularının durumunu anlatmak için yapılmış şakadır. Orjinal Şaka Call Of Duty MW2'de Messi Skini çıkmasıdır)

Bu sebepten Türk sunucuları ve MC-TR'den bütün umudum kesildi. Hakkınızı helal edin. Formunuzu ve Türk minecraft sunucularını sevmiyorum ve bu sebepten bile minecrafttan bezdiğimi söyleyebilirim. Teşekkürler.

Bu KONU silinirse pek şaşırmam doğrusu.

Haklı olabilirsiniz ancak bu açtığınız konuda biraz "copy paste"ye benziyor(bu şakanın orijinalini bulamazsınız çünkü şaka değil). Türk sunucularına ve forumlarına karşı zaten eleştiriler mevcut. Bunun yerine sorunu nasıl düzeltebiliriz diye bir konu açmanız daha mantıklı. İyi forumlar dilerim.

Tek anladığım nokta forumu sevmemek okuyup anlayana kadar zaman kaybi

Hocam katılıyorum fakat bu sistem eskiden de vardı, vip alanın kitinde sharpness 5 kılıç varken ultra vip kitinde sharpness 10 kılıç vardı, adam aylık hosting parasını beleşe sen oyun oyna diye ödemiyor ya? Yani değişen bir şey yok, tek değişen şey Minecraft kitlesi, pvp ve klan savaşları olmuyor.

Forum konusuda forum eskidende böyleydi, herkes babasının hayrına yapmıyor tabi ki reklam koyacak adam, eskiye göre tek fark solda reklam çıkmıyordu şimdi o da var, yani dediklerin biraz bahaneye giriyor.

Dünyanın cidden en haklı forum konusu olabilir.

Dünyanın en saçma konusu olabilir sanırım dostum, bu sunucular tabii ki oyuncuları eğlendirirken para kazanmak zorundalar aksi halde çıkarıp sunucu kirasını sen cebinden vermiyorsun ve günümüzde sunucu kiraları yüksek fiyat
da adamlarda haklı, proje konusuna gelince bir orada katılabilirim herkes aynı tarz yapıyor biraz farklı biraz farkındalık olabilir.

Para olmadan bir sunucuyu nasıl ayakta tutarsın? yani durum gözler önünde 100 kişi için bile aylık 1000 tl den fazla gidiyor para bize gökyüzünden inmediği için mecburen böyle satışlar yapmak zorunda kalıyoruz ettiğimiz kar belki 100 200 tl aynı paranın 5 6 katını aylık çalışarak kazanabilirsin.

İyide bunu yapmayan sunucularda var? kurallar uyulmak içindir ki bu yorumun sonunda ne olcak umrumda değil ama ben forumda bir sıkıntı göremiyorum. Senin yaptığın şuanda çok gereksiz birşey vip almak istemiyorsan alma yada item düzgün bir sunucu bulmak senin elinde biz sana demiyoruzki gidip yetkililik satan saçma sapan sunucularda oyna vb. diye + şu anda bu görüşlerini paylaştığın formu kötülemekte ne madem sevmiyorsun bidaha girmezsin.

Arkadaş haklı elvada yazmışsın ama satış olmazsa mc piyasası olcağını sanmıyorum.
bu arada yaptığınız yorum için teşekkür ederim, bir kaç gui dışında paket bize ait :)

Bu en basit açıklama. VIPlere pek bir şeyim yok doğrusu. VIP sat. Fakat markete girdiğinde tek çekimlik itemlerde satılıyor. Tonlarca. Fly bile satıyor. Hala sunucu savunmak adeta komedi. Evet fiyatlar yüksek... Fakat sunucuların asıl amacı eylendirmek. Oyuncuyu cebindeki paraya göz dikmek deyil. VIP satsın hadi bir özellik olsun... Adam fly ve spawner satıyor... Bune skyblock'mu? Para için her itemı satıyorlar markette. 35-20 Kadar şey satılıyor... Buna rahatsız deyilmisin? Hİç uçan bir ADAM tarafından öldürülmedinmi?
Şimdi, örneğin PUBG'yi ele alalım. Bu oyun hayatta kalmak için neler yapıyor? Battle Pass satıyor, sonra ekstra üyelikler sunuyor, kasalar satar, yetmezse eşyalar ve skinler satar yani oyuna gelir sağlayacak her şeyi satıyor. Benim görüşüme göre, özel yetenekler VIP haricinde satılabilir olmalı, ancak bu, oyunu bozmayacak şekilde olmalıdır. V6, V7, V10 veya V20 gibi aşırı avantajlar sunan ürünler satılmamalıdır.

Günümüzde sunucu açmak, oyuncuları eğlendirmekten çok ticari amaçlar için kullanılıyor gibi görünüyor. Ancak kullanıcılar sadece sunucunun eğlenceli bir ortam olduğunu düşünüyorlar. Ayrıca oyunda spawner satışı gayet normaldir, çünkü VIP satışları sunucunun masrafını karşılamak için yeterli olmayabilir. Bir kişi VIP'i bir kez alır ve bir ay boyunca kullanırken, sunucu kar etmek için başka ürünler de satılmalıdır. Ayrıca, item konusuna gelirsek, örneğin spawner kazması gibi öğeler bu mağazaya eklenebilir veya oyunda ekstra eklenen eşyalar olabilir, ancak yine v6, v7 gibi aşırı avantajlar sunan ürünler olmamalıdır.

Şimdi, örneğin PUBG'yi ele alalım. Bu oyun hayatta kalmak için neler yapıyor? Battle Pass satıyor, sonra ekstra üyelikler sunuyor, kasalar satar, yetmezse eşyalar ve skinler satar yani oyuna gelir sağlayacak her şeyi satıyor. Benim görüşüme göre, özel yetenekler VIP haricinde satılabilir olmalı, ancak bu, oyunu bozmayacak şekilde olmalıdır. V6, V7, V10 veya V20 gibi aşırı avantajlar sunan ürünler satılmamalıdır.

Günümüzde sunucu açmak, oyuncuları eğlendirmekten çok ticari amaçlar için kullanılıyor gibi görünüyor. Ancak kullanıcılar sadece sunucunun eğlenceli bir ortam olduğunu düşünüyorlar. Ayrıca oyunda spawner satışı gayet normaldir, çünkü VIP satışları sunucunun masrafını karşılamak için yeterli olmayabilir. Bir kişi VIP'i bir kez alır ve bir ay boyunca kullanırken, sunucu kar etmek için başka ürünler de satılmalıdır. Ayrıca, item konusuna gelirsek, örneğin spawner kazması gibi öğeler bu mağazaya eklenebilir veya oyunda ekstra eklenen eşyalar olabilir, ancak yine v6, v7 gibi aşırı avantajlar sunan ürünler olmamalıdır.
Skin / skin effecti para vericeklerini sanmıyorum. Ondan minimal VIP yani. İtem satmaktan iyidir. EULA'Ya uyulmuş olur bir zahmet.

Şaka maka en açıklayıcı şey bu olmuş. Diğerleri gibi göz yaşlarıyla "SuNUcUYU nEyLE gEÇinDircen" gibi bir robot answer'i deyil. Gayet açık olmuş. Haklısın. Hepsi ticaret amacıyla açılıyor. Fakat bununla çocuklarıda kandıranlar çok var. Yani böyle bir utanç verici şeyler yapıpda Sunucu Savunanları anlamıyorum. Neyse bakalım. En sağlam şeyi söylediğin için teşekkür ederim.

Şu 3-4 yıl sonra belki gine gelirim. Yüksek ihtimalde gine aynı şeyde görürüz. Mü? Tabi Ölmezse community.

İyide bunu yapmayan sunucularda var? kurallar uyulmak içindir ki bu yorumun sonunda ne olcak umrumda değil ama ben forumda bir sıkıntı göremiyorum. Senin yaptığın şuanda çok gereksiz birşey vip almak istemiyorsan alma yada item düzgün bir sunucu bulmak senin elinde biz sana demiyoruzki gidip yetkililik satan saçma sapan sunucularda oyna vb. diye + şu anda bu görüşlerini paylaştığın formu kötülemekte ne madem sevmiyorsun bidaha girmezsin.
1693630167039.png

1693630193512.png

Paraya bu kadar şey yapan kişinin savunması... Malesef argumanların geçmiyor. Ben dinlemiyorum.

Nihayet Konuma katılan bazı şeylerde haklı olduğumu bazı şeylerde haksız olduğumı söyleyen birisi. Sizin gibiler çoğalsada Çoğu sunucu akıllansa keşke. Malesef sizin gibiler pek kalmadı Minecraft'da da...
Gerçekten çok üzücü bir durum, eskiden marketlerde sadece vip satılırken şimdiki çoğu sunucuda elitraya iki model atıp 50 liradan satıyor, eleştiri yapıldığında karşı çıkılıyor, paketler birbirine benziyor ve çoğu kişi sıfırdan paket hazırlama uğraşına bile girmiyor, bu yüzden diyorum ya eskiden 2 3 tane sunucu vardı ama hastı, şimdi önüne gelen sunucu açıyor ve oyuncu kitlesi dağılıyor. Maalesef Minecraft kitlesi değişti ve eskisi gibi kimse kalmadı...

Doğrudur da... Bu dediğin hiçbir şeyi değiştirmeyecek :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl