AlazCraft
Birisi mi Spawnlandı?
- Elmaslar
- 4
- Minecraft
- Hydralex
Discord:
s0mb0dy1
Selamlar,
Bir süredir Minecraft'ta klasik SMP ve PvP sunucularından farklı, karanlık fantasy atmosferine sahip, hikâye odaklı bir RPG sunucusu açma fikrini düşünüyorum.
Oyuncunun sadece görev yapıp seviye atladığı klasik bir MMORPG yerine, dünyayı keşfettiği, güçlü düşmanlarla savaştığı, bosslarla karşılaştığı ve ilerledikçe hikâyenin parçalarını öğrendiği bir sistem yapmak istiyorum.
Aklımdaki temel sistemler:
Gelişmiş savaş sistemi
Boss sistemi
Hikâye ve görevler
Açık dünya
İlerleme sistemi
Oyuncu merkezi
Oyuncuların dinlenebileceği, NPC'lerle etkileşime girebileceği, ekipmanlarını geliştirebileceği ve yeni bölgelere hazırlanabileceği büyük bir merkez alan düşünüyorum.
Buradaki amacım Minecraft'a sadece birkaç RPG plugin'i ekleyip sunucu açmak değil. Dünyası, hikâyesi, savaş sistemi, bossları ve atmosferi baştan sona birbirine bağlı olan gerçek bir RPG deneyimi oluşturmak.
Özellikle boss savaşlarının ve dünya tasarımının üzerinde ciddi şekilde durmak istiyorum. Oyuncunun bir bölgeye girdiğinde oranın sadece dekoratif bir harita olmadığını, gerçekten keşfedilecek ve öğrenilecek bir şeyler olduğunu hissetmesini istiyorum.
Şu an tamamen fikir aşamasındayım.
Böyle bir sunucu açılsa oynar mıydınız?
Siz olsanız bu projede hangi sistemleri görmek isterdiniz?
Özellikle savaş sistemi, bosslar, hikâye, görevler ve ilerleme sistemi konusunda fikirlerinizi merak ediyorum.
Bir süredir Minecraft'ta klasik SMP ve PvP sunucularından farklı, karanlık fantasy atmosferine sahip, hikâye odaklı bir RPG sunucusu açma fikrini düşünüyorum.
Oyuncunun sadece görev yapıp seviye atladığı klasik bir MMORPG yerine, dünyayı keşfettiği, güçlü düşmanlarla savaştığı, bosslarla karşılaştığı ve ilerledikçe hikâyenin parçalarını öğrendiği bir sistem yapmak istiyorum.
Aklımdaki temel sistemler:
- Farklı silah türleri
- Silaha özel yetenekler
- Dodge / roll
- Block ve parry mekanikleri
- Stamina sistemi
- Farklı build seçenekleri
- Yakın ve uzak dövüş alternatifleri
- Her bölgeye özel bosslar
- Kendine özgü saldırı mekanikleri
- Birden fazla savaş aşaması
- Özel boss müzikleri ve arenaları
- Boss'a özel silah, zırh ve eşyalar
- Bazı bossların tamamen opsiyonel olması
- Ana hikâye
- Yan görevler
- NPC diyalogları
- Karakterlerin kendi hikâyeleri
- Gizli görevler ve keşfedilebilir hikâye parçaları
- Oyuncunun dünyayı keşfederek hikâyeyi kendisinin ortaya çıkarması
- Birbirinden tamamen farklı bölgeler
- Kaleler, harabeler, mağaralar ve zindanlar
- Gizli yollar ve keşfedilebilir alanlar
- Her bölgede farklı düşmanlar ve atmosfer
- İlerledikçe açılan yeni bölgeler
- Seviye ve stat sistemi
- Silah geliştirme
- Zırh ve aksesuarlar
- Yetenek / skill sistemi
- Farklı karakter buildleri
- Ölümün belirli bir bedelinin olması
Oyuncuların dinlenebileceği, NPC'lerle etkileşime girebileceği, ekipmanlarını geliştirebileceği ve yeni bölgelere hazırlanabileceği büyük bir merkez alan düşünüyorum.
Buradaki amacım Minecraft'a sadece birkaç RPG plugin'i ekleyip sunucu açmak değil. Dünyası, hikâyesi, savaş sistemi, bossları ve atmosferi baştan sona birbirine bağlı olan gerçek bir RPG deneyimi oluşturmak.
Özellikle boss savaşlarının ve dünya tasarımının üzerinde ciddi şekilde durmak istiyorum. Oyuncunun bir bölgeye girdiğinde oranın sadece dekoratif bir harita olmadığını, gerçekten keşfedilecek ve öğrenilecek bir şeyler olduğunu hissetmesini istiyorum.
Şu an tamamen fikir aşamasındayım.
Böyle bir sunucu açılsa oynar mıydınız?
Siz olsanız bu projede hangi sistemleri görmek isterdiniz?
Özellikle savaş sistemi, bosslar, hikâye, görevler ve ilerleme sistemi konusunda fikirlerinizi merak ediyorum.