Ekran kartına 144 hz uyarmı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Furkan Oruc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 872
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Furkan Oruc

Ayıpsınn knksszz
Elmaslar
473
Minecraft
Lijye

Discord:

Furkan Oruc#8686

Elimde rx 570 ekran kartı var. Bütçem var monitör alacam 2 hafta sonra, 144 hz almayı planlıyorum ekran kartı ile 144 hz de verim alabilirmiyim beni yüksekte oynatırmı yoksa gidip 144 hz den düşük bir hz mi almalıyım​

Ekran kartını 144Hz bir monitör ile çalıştırabilirsin fakat yüksek ayarlarda çok bir şey bekleme. Ha bu arada bu demek değildir ki 144Hz monitör olduğu için FPS düşüşü yaşayacaksın hertz değerini HDMI kablosu kullanarak veya çeşitli farklı yollarla düşürebilirsin düşük bir hertz değeri olan monitör almak yerine yüksek hertz monitörleri tercih etmen senin yararına olacaktır. Unutma 144Hz almak istiyorsan bir displayport kablosuna ihtiyacın olacak.

Daha düşük alman her zaman bilgisayarını geri bir safaya çekecektir. Bundan dolayı 144hz üstünü almanı öneririm :)

Daha düşük alman her zaman bilgisayarını geri bir safaya çekecektir. Bundan dolayı 144hz üstünü almanı öneririm :)
Şuan oyunları yüksek ayarda oynuyorum yine aynı şekilde yüksek te fps kaybetmeden oynaya bilirmiyim

Şuan oyunları yüksek ayarda oynuyorum yine aynı şekilde yüksek te fps kaybetmeden oynaya bilirmiyim

144 hz ile 60 hz arasında fps konusunda fark olacağını sanmıyorum, eğer oyunlarda 60 fps'den fazla alıyorsan (vsync'ın kapalı olduğuna emin ol test ederken) 144 hz alman oyun deneyimini iyleştirir fakat 60 fps den yükseğe çıkamıyorsan 144 hz ekranın pek bir farkını göremezsin zaten.

144 hz ile 60 hz arasında fps konusunda fark olacağını sanmıyorum, eğer oyunlarda 60 fps'den fazla alıyorsan (vsync'ın kapalı olduğuna emin ol test ederken) 144 hz alman oyun deneyimini iyleştirir fakat 60 fps den yükseğe çıkamıyorsan 144 hz ekranın pek bir farkını göremezsin zaten.
FPS konusunda pek fark olmayacak fakat bazı oyunlarda eski monitöründe yüksek ayarlarda 60Hz ile 70-80 FPS aldığı için 144Hz monitörde ufak ufak yırtılmalar meydana gelecektir. Yani kısacası kullanan kişi oyunun 144Hz monitör yüzünden FPS kaybı yaşadığını düşünecek.

Elimde rx 570 ekran kartı var. Bütçem var monitör alacam 2 hafta sonra, 144 hz almayı planlıyorum ekran kartı ile 144 hz de verim alabilirmiyim beni yüksekte oynatırmı yoksa gidip 144 hz den düşük bir hz mi almalıyım​
144 Hz bir ekran alırsan oyunlardan 144fps alabiliyor olmalısın. Almzasan bir işe yaramaz zaten. 75Hz 1ms alabilirsin bence daha mantıklı bir fikir.

144 Hz bir ekran alırsan oyunlardan 144fps alabiliyor olmalısın. Almzasan bir işe yaramaz zaten. 75Hz 1ms alabilirsin bence daha mantıklı bir fikir.
60 hz ile 75 hz arasında fark olurmu şuan 60 hz monitörüm var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl