attığın kanalı inceledim ve konu sahibinin attığı kursta ki java eğitiminden bi farkı yok, basit ve sade olabilir ancak java o kadar basit ve sade bi dil değil javanın neredeyse her yeri yanlış kodlarla kaynıyor neyi kullanması gerektiğini öğreten hiç bir video eğitim setine rastlamadım şuana kadar. o yüzden youtube dan ya da her hangi video eğitim setli bir yerden ders almasını kimseye önermiyorum, her şeyin temelini öğrenmek için ideal olabilir ancak içleri yanlış bilgi kaynadığı için ilerde ki araştırmalarında arkadaşa çok zarar vericektir. bunun sebebi OOP nin 1-2 tane kitap ve makale hariç hiç bir yerde doğru anlatılmadığı. bunun önüne geçmekse çok basit, OOP dersi veren video eğitim setlerini bırakıp OOP felsefesini anlatan bir takıp video'ları takip etmek ve onlara ait makaleleri okumak.
sadece eklenti yazıcam onun için java öğreniyorum diyorsan ne yaparsan yap çok ta önemli değil hatta skript öğren zaten sadece mc için kullanıcaksın, eğer ilerde yazılım sektörüne girmek istiyorsan o derslerin hiç bi faydası yok String, Integer extends implements i öğrenmekten başka. düşünce yapını ve kod tasarlamayı öğrenmek gerekiyor.
Zaten ben çoğu şeyi internetten forumlardan ,oracle'ın java doclarından veya o tarz yerlerden buldum. Tam olarak neyi nerde kullanman gerketiğini zaten anlatan bir kaynak tam olarak yok. Bir dil gibi düşünün sen ingilizce öğrenirken tüm kelimeleri ezbelemezsin, onları çağrıştıran şeyleri öğrenirsin. Hayatım boyunca
hiç bir ingilizce dersini dinlemedim fakat tüm sınavlarım en az 90. Mantık işi biri bana bi kelime sorarsa net anlamını söyleyemem ama aklımda o kelimenin ne olabileceği canlanır hemen.
Java veya herhangibi programlama dili de aynı şekilde öğrenilmeli bence. Ezberlemek öğrenmeni sağlamaz. Mantığını öğrenmek lazım işin.
Ezberleyerek öğrendiğinde bildiğin şey yanlış çıkarsa onu değiştirmen zor olur. Türkiyede yaşıyoruz ve çoğu çocuğa okullarda ezberletmeye çalışıyorlar tüm bilgileri. Böyle olması
yanlış.
Bilgiyi kendi kendilerine öğrenmeyi öğretmeleri gerek fakat ezberletiyorlar. Bu yüzden de çoğu insan öğrenmeyi bilmiyor. Ezberlemeyi biliyor, hazıra konmayı biliyor sadece.
Ayrıca arkadaş okuyarak öğrenemiyormuş öyle diyor. Bu sebepten dolayı görsel birşeyler olmalı. Tabikide o makaleleri okuyarak ordan öğrendiklerini deneyerek görselleştirebilir. Bilgiler ne kadar yanlış olursa olsun, Her şeyi ezberlemediği sürece hatasını düzeltebilir.
Bir örnek vericem aklıma bu geldi sadece;
Sana bir formül öğretirlerken tüm bilgileri bi anda kafana fırlatıp çöz bunu demezler. Basitçe anlatıp sonrasında zorlaştırırlar. Mesela ilk başta tüm bilgileri verselerdi kafası karışırdı öğrencilerin, bilmediği bilgiler olur neyin ne olduğunu bilemezler falan. Düşünsene 1. Sınıfta sana bir dairenin alanını hesaplattırıyorlar? Yapamazdın öyle değil mi? O yüzden zaten İlk Okul Orta Okul Lise Üniversite var O yüzden 1, 2, 3, 4 gibi sınıflar var. Küçük küçük öğrenirsin. Başta öğrendiğin bir bilgiyi ilerde değiştirirler. Çok olmuştur bu "Ama örtmenim örtmenim bu böle değildi ki" dersin. Çünkü o bilgiyi öyle öğrenmemişsindir. Başka türlü öğrenmişsindir, kolay olması için basitleştirilmiştir o bilgi.
Bir örnek daha;
Sen ilk maddenin hallerini öğrenirken plazma diye bir madde şekli olduğunu biliyor muydun, muhtemelen hayır. 3 Madde şekli öğrendik hepimiz başta, Katı Sıvı Gaz. Sanırım 8. Sınıf yada Lise 1'de Plazmayı öğrettiler. Tam hangi sınıfta öğretiliyor hatırlamıyorum ama sonradan öğrendiğimizden eminim.
Arkadaş istediği gibi öğrenebilir, hatalı eksik fark etmez. Sonrasında eksiklerini hatalarını tamamlayabileceğini düşünüyorum.