AranıyorEkip arkadaşı/ ortak arıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Loreso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 22

Loreso

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Minecraft Sunucu Projesi İçin Ortak Arıyorum

Merhaba,

Uzun süredir Minecraft ile ilgileniyor, kendi sunucu paketlerimi ve sistemlerimi geliştirerek zaman geçiriyorum. Bu süreçte yalnızca hazır paketleri kullanmak yerine, mevcut sistemleri inceleyip geliştirmeyi, farklı özellikler eklemeyi ve ortaya mümkün olduğunca özgün bir proje çıkarmayı hedefliyorum.

Şu anda elimde iki farklı SkyBlock paketi bulunuyor. Bunlardan biri daha önce tamamen kendim tarafından hazırlanmış bir paket, diğeri ise satın aldığım bir paket. Şu anda bu iki altyapıyı bir araya getirerek daha kapsamlı, farklı ve oyunculara hitap edebilecek yeni bir SkyBlock projesi üzerinde çalışıyorum.

Projenin temel altyapısı üzerinde çalışırken mevcut sistemleri geliştiriyor, yeni özellikler ekliyor ve oynanış açısından diğer sunuculardan ayrılabilecek fikirler üretmeye çalışıyorum. Yapabildiğim işleri kendim geliştiriyorum; daha profesyonel veya uzmanlık gerektiren noktalarda ise gerektiğinde ücretli olarak işin uzmanlarından destek alıyorum.

Aradığım Ortak

Bu noktada projeye benimle birlikte devam edebilecek bir ortak / ekip arkadaşı arıyorum.

Ancak aradığım kişi sadece Minecraft oynayan veya “sunucu açalım, bakalım ne olacak” düşüncesinde olan biri değil.

Ben bu projeye mümkün olduğunca bir iş ve uzun vadeli yatırım gözüyle bakıyorum. Bu nedenle benimle aynı şekilde düşünen, sabırlı, sorumluluk alabilen ve uzun vadeli bir proje oluşturmak isteyen biriyle ilerlemek istiyorum.

Ortak olacak kişinin mutlaka ileri düzey teknik bilgiye sahip olması gerekmiyor. Ancak;

• Projeye gerçekten zaman ayırabilmesi,
  • Sorumluluk almaktan kaçınmaması,
  • Yeni fikirler üretebilmesi,
  • Minecraft ve sunucu sistemlerine ilgi duyması,
  • Oyuncu kitlesini ve piyasayı analiz edebilmesi,
  • Gerektiğinde araştırma yapıp öğrenmeye açık olması,
  • Projeyi sadece bir oyun sunucusu olarak değil, bir marka ve iş modeli olarak görebilmesi,
  • Kısa vadeli kazanç yerine uzun vadeli büyümeyi hedeflemesi

benim için önemli.

Projede Neler Yapılabilir?

Amacımız yalnızca mevcut paketi açıp sunucuyu aktif etmek değil.

Zaman içerisinde;

• Özgün SkyBlock sistemleri,
  • Özel görev ve etkinlikler,
  • Ekonomi ve oyuncu ilerleme sistemleri,
  • Özel oyun mekanikleri,
  • Web sitesi ve oyuncu paneli,
  • Discord topluluğu,
  • Sosyal medya yönetimi,
  • Reklam ve tanıtım çalışmaları,
  • Oyuncu kazanma ve elde tutma sistemleri,
  • Düzenli güncellemeler,
  • Sezonluk içerikler

gibi birçok alanda projeyi geliştirmeyi düşünüyorum.

Buradaki hedef, hazır bir Minecraft sunucusunu açıp oyuncu beklemek değil; zaman içerisinde kendi kitlesini ve markasını oluşturabilecek bir proje ortaya çıkarmak.

Mevcut Durum

Şu anda projenin başlangıç aşamasındaki çalışmalarını büyük ölçüde kendim yürütüyorum. Paketlerin birleştirilmesi, sistemlerin düzenlenmesi, yeni özelliklerin eklenmesi ve teknik çalışmalar devam ediyor.

Kendi ekibim olmadığı için bazı noktalarda dışarıdan ücretli destek alıyorum. Ancak uzun vadede bu şekilde ilerlemek yerine, projeyi birlikte geliştirebileceğimiz bir ekip oluşturmak istiyorum.

Bu nedenle benim için en önemli konu “kim daha fazla para koyacak?” değil, “kim bu projeye gerçekten emek verecek ve birlikte büyütecek?” sorusu.

Ortaklık Konusunda

Başlangıçta her şeyin net bir şekilde konuşulmasını ve iki tarafın da beklentilerinin belirlenmesini istiyorum.

Görev dağılımı, yapılacak yatırımlar, masraflar, gelir paylaşımı, yetkiler ve ilerleyen süreçte ortaya çıkabilecek diğer konuların baştan açıkça belirlenmesinden yanayım.

Benim için ortaklık, sadece masraf paylaşmak veya sunucu açmak anlamına gelmiyor. Birlikte karar almak, birlikte çalışmak ve ortaya çıkan projeyi birlikte büyütmek anlamına geliyor.

Eğer Minecraft konusunda gerçekten ilgiliyseniz, bir şeyler üretmekten hoşlanıyorsanız ve uzun vadeli bir projede sorumluluk almaya hazırsanız iletişime geçebilirsiniz.

Kısacası;

Hazır bir sunucuya ortak aramıyorum.
Birlikte sıfırdan büyütebileceğimiz bir projeye ortak arıyorum.

İlgilenen kişiler kendileri hakkında kısaca bilgi vererek iletişime geçebilir. Yaş, tecrübe, Minecraft geçmişi, teknik bilgileri ve projeye nasıl katkı sağlayabileceklerini belirtmeleri değerlendirme açısından faydalı olacaktır.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl