Eclipse mi? Intelij Idea mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EmreSHN

Seven sevdiğiyle güzelleşir.
Elmaslar
2.620
Minecraft
EmreSHN

Discord:

EmreSHN#4551

Selamlar.
Siz bir şey kodlarken hangi programı kullanıyorsunuz?

Eclipse mi? Intelij Idea'mı?
Benim seçimim: Intelij Idea

Sen de seçimini yap!​

Intelij Idea

Java’ya başlarken herkes gibi bende eclipse ile başladım ama şuan intelij idea kullanıyorum.Bu yüzden intelij idea

beyin.exe'i kullanmasınız tavsiye ederim ;)

Yeni başlayanlar için basit bir arayüz, basit özellikler ve jar haline çıkartmak basit olduğu için Eclipse iyi bir seçim olabilir, daha üst seviyelere geçtikçe Eclipse'in yerine Intellij Idea daha işe yarar oluyor. Kişisel tercih tabi.

Son düzenleme:
Intellij Idea'nın yerini tutabilecek bir IDE yok bence. Eclipse biraz eski fakat kullanımı kolay. Yeni başlayanlar Eclipse'den başlasın. İyice işi söktüğünde de Intellij Idea'ya geçebilir. Hâlâ Eclipse'de de kalabilir.

Intellij Idea yeni nesil kodlama aracıyken Eclipse eski ancak halen yeni çıkan araçlara göre süper bir araç. Eclipse her zaman

kullanmazsanız "beyin.exe'i kullanmanızı tavsiye ederim"' cümlesini"beyin.exe'i kullanmasınız tavsiye ederim" diye yazarsınız
yok ben orda neden kullanmanız gerektiğini anlatmak için öyle yazdım, her şey planlı reis ;)

Ben java için İntellij Idea kullanıyorum, arayüzü ve özellikleri bana daha cazip geliyor, diğer diller içinse (js html css php tarzı olanlar) Visual Studio Code kullanıyorum. Java için soruyorsun galiba bu ayrımı; JetBrains'in her ürünü harika oluyor, denemeni tavsiye ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl