Çözüldü E5-2697v2 gibi bir işlemcide bile TPS sorunu.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BlackKpoT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.518
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BlackKpoT

İlim Sahibi Olmak İsteyen
Hosting Görevlisi
Elmaslar
540
Minecraft
BlackKpoT

Discord:

BlackKpoT#3087

Çok tuhaf, aklım almıyor, gözüme uyku girmiyor çıldırmak üzereyim. Elimde piyasanın en iyilerinden olan E5-2697v2 işlemcili bir VPS sunucum var. VPS olmasına rağmen 16 GB RAM olmasına rağmen E5 2697 v2 olmasına rağmen ben 85 online da 9 TPS alıyorum.
Timings:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Sunucum Emek Skyblock. Redstone kısıtlaması vb. getirmeyi düşünmüyorum. Türkiye'nin başarılı olan sunucuları buna ihtiyaç duymuyor 200 online sunucuda 19.9 TPS alıyorlar. Çok tuhaf. Plugin paketimdeki en gereksiz eklenti AdvancedBan diyebilirim oda Essentials'ta ban özelliği olduğu için.

Leak hiç bir eklenti bulunmuyor.
TacoSpigot kullanıyorum.
Sunucu açılırken hiç bir eklenti hata vermiyor.
Hiç bir skriptim /sk reload attıktan sonra hata vermiyor.
Dediğim gibi en gereksiz eklentim AdvancedBan yani gereksiz bir plugin de yok temel plugin paketi 50 tane plugin var.​

Son düzenleme:
Merhaba çok fazla skript kullanımı, gereksiz plugin kullanımı bunun sebepi olabilir.
Bilmediğiniz pluginler var mı? Eğer varsa atın lütfen.

Merhaba çok fazla skript kullanımı, gereksiz plugin kullanımı bunun sebepi olabilir.
Bilmediğiniz pluginler var mı? Eğer varsa atın lütfen.
Timings raporundan da anlayabileceğimiz üzere skriptlerde bir sorun görünmüyor onun haricinde pluginlerde sorun moblarda, redstone ve sistemlerinde görünüyor. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Başka bir fikriniz var mı acaba?​

Çok tuhaf, aklım almıyor, gözüme uyku girmiyor çıldırmak üzereyim. Elimde piyasanın en iyilerinden olan E5-2697v2 işlemcili bir VPS sunucum var. VPS olmasına rağmen 16 GB RAM olmasına rağmen E5 2697 v2 olmasına rağmen ben 85 online da 9 TPS alıyorum.
Timings:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Sunucum Emek Skyblock. Redstone kısıtlaması vb. getirmeyi düşünmüyorum. Türkiye'nin başarılı olan sunucuları buna ihtiyaç duymuyor 200 online sunucuda 19.9 TPS alıyorlar. Çok tuhaf. Plugin paketimdeki en gereksiz eklenti AdvancedBan diyebilirim oda Essentials'ta ban özelliği olduğu için.​
Gerek duymuyor değil duyuyor.
Redstone sistemlerini yasaklamıyorlarsa bile tamamen async çalışmalarını sağlıyorlardır.
Yada benim yaptığım gibi sürekli çalışan sunucuyu yorabilecek redstone sistemlerini devre dışı bıraktırmak.

Timings raporundan da anlayabileceğimiz üzere skriptlerde bir sorun görünmüyor onun haricinde pluginlerde sorun moblarda, redstone ve sistemlerinde görünüyor. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Başka bir fikriniz var mı acaba?​
Sunucunuzda bir oyuncu Lag Machine (Lag Makinesi) yapmış olabilir redstoneyle, sunucuda pistonların çalışmasını engelleyip dener misiniz?

Gerek duymuyor değil duyuyor.
Redstone sistemlerini yasaklamıyorlarsa bile tamamen async çalışmalarını sağlıyorlardır.
Yada benim yaptığım gibi sürekli çalışan sunucuyu yorabilecek redstone sistemlerini devre dışı bıraktırmak.
1) async çalışma nedir?
2) Sürekli yoranlardan biri balkabağı, karpuz, sugar cane farmı. Eminim ki biliyorsunuzdur bir pumpkin büyüdüğü zaman tüm o sıradaki pistonlar aynı anda çalışır tüm redstone torchlar yanar. Bunu yapan çok oyuncu var sunucumda.Bu tarz sistemleri engellersem sunucuyu bırakacaklarından korkuyorum.​
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Sunucunuzda bir oyuncu Lag Machine (Lag Makinesi) yapmış olabilir redstoneyle, sunucuda pistonların çalışmasını engelleyip dener misiniz?
Balkabağı, karpuz, sugar cane, observer, direkt taş çıkartan cobblestone generator yapıyorlar hocam.​

1) async çalışma nedir?
2) Sürekli yoranlardan biri balkabağı, karpuz, sugar cane farmı. Eminim ki biliyorsunuzdur bir pumpkin büyüdüğü zaman tüm o sıradaki pistonlar aynı anda çalışır tüm redstone torchlar yanar. Bunu yapan çok oyuncu var sunucumda.Bu tarz sistemleri engellersem sunucuyu bırakacaklarından korkuyorum.​

Balkabağı, karpuz, sugar cane, observer, direkt taş çıkartan cobblestone generator yapıyorlar hocam.​
3-4 dakikalığına kapatıp deneyin sorunun tam olarak ondan geldiğini bilmiyoruz sonuçta.

1) async çalışma nedir?

async örneği fawe lullanıyorsunuzdur büyük ihtimal worldedit ile fawe arasındaki fark async olmasıdır.

Async çalışan şeyin daha yavaş fakat ayrı şekilde çalıştırılmasıdır.

Sorun redstone lerde ve kısman şart gibi gözüküyor.

async örneği fawe lullanıyorsunuzdur büyük ihtimal worldedit ile fawe arasındaki fark async olmasıdır.

Async çalışan şeyin daha yavaş fakat ayrı şekilde çalıştırılmasıdır.

Sorun redstone lerde ve kısman şart gibi gözüküyor.
Fawe'in ne olduğunuda bilmiyorum ama async iyi bir şey diye düşünüyorum nasıl yapabilirim?​

Merhaba, aslında pek pratik çözüm olmaya bilir fakat TopLite isimli plugini indirip, hangi plugin ve ya skript fazla ram ve işlemci tüketiyor, öğrene bilirsin.Timings raporlarındanda anlamak mümkün fakat bir yap derim.

yapman gerekenleri sana sırasıyla söyleyeceğim yaparsan yaparsın yapmazsan yapmazsın sana kalmış dostum.

Timings' de gördüğüm kadarıyla çok fazla mob doğuyormuş.

*
tıklayarak burada denilenleri yap.
* yorumları okurken birisi redstone lag makinası yapmışlardır tarzı bir şey demiş tam okumadım eğer yoksa
tıklayıp bu plugini sunucuna kur.

Fawe'in ne olduğunuda bilmiyorum ama async iyi bir şey diye düşünüyorum nasıl yapabilirim?​
Cidden faweyi bilmiyor musun? Worldedit mi kullanıyorsun hala.

Neyse async kolay kolay yapılan birşey değil yani yapman biraz zor.

Sana tavsiyem yukarıdaki arkadaşların dediği gibi optime yapman veyahut biraz parana kıyıp lagasist almandır.

Tabi lagasist de sorununu tam çözerim bilemem fakat config ayarları ile örneğin tpse göre işlem yaptırma veya chunck a limit koyma ile enazından sınırlayabilirsin.

İnan ne demek istediğini çok iyi anlıyorum evet emek bir sunucun var ve emeğin asıl şeyleride bu farkm vs oluyor fakat birde şöyle düşünebilirsin. Herşeye izin verip laglı oyun sunmak yerine biraz kısıtlayıp lagsız bir şekilde oynatabilirsin.

1588130347317.png

E5-2697v2 gibi bir işlemcide 768 GB olduğunu düşün hadi minimum bölünen sunucu ramı 32 olsun yani 23 tane sunucu mevcut orada dedicated kullanmalısın
ram ile tps doğru bir orantı yok

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl