Düzgün Türkçe nasıl kullanılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan shad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.528
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

shad

the temple of the king
Elmaslar
1.442
Minecraft
emrearik
Öncelikle merhabalar;
Bugün siz güzel üyelerimize düzgün Türkçe kullanımını göstereceğim. Nasıl olur, nasıl kullanılır ve benzeri soruları yanıtlayacağız... Evet, biraz hakaret gibi anlayabilirsiniz ama alakası yok. Artık saçma sapan Türkçe kullanımını gördükçe sinirleniyorum.

İlk olarak cümleye daima büyük harfle başlayın ama büyük harf ile devam etmeyin.
Minecraft en iyi piksel oyundur. (Doğru kullanım.)
Minecraft En İyi Piksel Oyundur. (Yanlış kullanım.)

Noktalama işaretlerine her daim dikkat edin. Soru soran cümleleriniz de "?", dikkat belirten veya uyarıcı cümlelerini de "!", normal cümleleriniz de "." kullanınız.
Minecraft, Mojang yapımı bir oyundur. (Doğru kullanım.)
Minecraft Mojang yapımı bir oyundur (Yanlış kullanım.)

Özel isimlerin baş harfleri daima büyüktür! İşin dalgası gereği; Allah'ın "a" harfi yanlış yazıldığında cehennemlik olursunuz :)
Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri cumhuriyettir. (Doğru kullanım.)
mustafa kemal atatürk'ün en büyük eseri cumhuriyettir. (Yanlış kullanım.)

Bağlaçları, düzgün yazılışları öğrenmek istiyor iseniz metin editörün de bulunan kırmızı çizgilere dikkat edin! Eğer düzgün yazar iseniz kırmızı çizgi ortadan kalkar.
bLb8BZ.png
d7bjOD.png

Ama siz kelimeyi yazıyor yazıyor ama bir türlü kırmızı çizgi ortadan kalkmıyor mu? O zaman Türk Dil Kurumu sitesini ziyaret et. Orada bulunan sözlükten yazacağın kelimeyi bul ve Türkçe karşılığı veya doğru yazılışını öğren.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Evet, gelelim güzelliğe... Forumdan bir çok kişi ortalayarak yazıyor. Bunu eskiden bende yapıyordum. Ama alışınca saçma gelmeye başladı. Benden size öneri olsun; sağdan sola yazın.

Küçük ve basit bir rehber ile Türkçe kullanımınızı düzeltebilirsiniz...
İyi forumlar.

Haklısınız,güzel anlatım olmuş.Eline sağlık

Başarılı bir konu olmuş teşekkürler.

Böyl bir konu açmanız çok hoş.Beğendim konunuzu.İyi forumlar.

Şimdi biraz ekleme yapalım. Eğer öz Türkçe kullanmak istiyor isen yabancı kelimelerden kurtulmalısın. Her daim Türkçe karşılığını kullanmalısın.
server (Yanlış!)
sunucu (Doğru!)

Nokta ile kelime arası boşluk bırakın. Aksi taktirde yazdığınız metin karışıyor ve okuyanın gözünü bozuyor.
Nokta ile kelime arası bitti.Kelime (Yanlış!)
Nokta ile kelime arası bitti. Kelime (Doğru!)

Şimdilik bu kadar ama yine tekrar eklemeler olacaktır, iyi forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl