Dünya'nın Yakın Geleceği Hakkındaki Görüşleriniz | Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ynsgngrd

well, it's done
Elmaslar
554
Minecraft
YunusCanGungordu

Discord:

yunus can#0004

1608479740864.png

Selamlar, bugün sizlerle detaylı olarak tartışmak istediğim birkaç konu var. Başlıktan görebileceğiniz üzere fazla derin bir soru. Bu sorunun cevabını farklı insanlardan dinlemek ve münazara etme konusunda oldukça hevesliyim.
İçinde bulunduğumuz günler zor, çetrefilli. Eğitim, sosyal hayat ve birçok şey duraklama noktasında da denilebilir. Ancak bugünden geleceği biraz öngördüğümüzde bugünler kulağa pek kötü gelmiyor. Gezegenimiz içinde kaldığı sera etkisinden henüz kurtulabilmiş değil, hepiminizin sıkça duyduğu küresel ısınma günden güne daha etkili olmaya başlamışken; orman yangınları ve buzulların erimesi de buna paralel olarak hız kazanmış durumda.

Fosil yakıtların yavaş yavaş tükenme noktasına gelmesi ve gezegenimizin ortalama sıcaklığının yıldan yıla artmasından su kaynaklarının kuruyor olması olan kötü şeyler listesine ekleyebileceklerimiz arasında. Bu kadarı yetmezmiş gibi beşeri tehditler de söz konusu. Bu noktada savaşlardan öte kullanılabilecek potansiyel silahlara vurgu yapmak istiyorum.

Dünya dışı muhtemel akıllı yaşam ve zombi salgını gibi biraz daha uzak ihtimallere karşın, bu zaman dilimindeki jenerasyonun bir nükleer felaketi görüp, yaşaması konusunda şüphelerim var. En yakın felaket 25-30 yıl öncesinde yaşanmışken, yakın gelecekte yaşanmayacağının garantisi maalesef yok. Günden güne büyüyen uluslararası krizler, maalesef kaçınılmazı tetiklemeye devam ediyor. Gelin görün ki, bir sıradan insanların bunu izlemek dışında yapabileceği pek bir şey yok.

Konuyla alakalı belirtmek istediğim çok şey var, ancak geri kalanını sizlerin düşüncüeleri ve yorumları ışığında getirmeyi düşünüyorum. Zaman ayrıdığınız için teşekkür ederim.

Şu anda herkes doğalgaz, petrol kısaca enerji peşinde. Bu sebeple binlerce insan hayatını kaybetti, birçok ülkede bu sebeple savaşa girdi. Hatta ülkemizde kendi haklarını savunmak için bazı yamyamlara karşı şu anda açık denizlerde bir hak savaşında. Herkes enerji peşindeyken kimse insanın yegane yaşam kaynağı olan suyu düşünmüyor aksine daha da tüketmeye devam ediyor. Bunu tahmin etmesi çok zor değil zaten İstanbul'da yaşayanlar bilir şu anda İstanbul'da bulunan barajlardaki sular %20'nin altına düşmüş durumda. Yağışlarda azaldı sera etkisi yüzünden olan suları bitirmek dışında pek bir şey yapmıyoruz. Yani muhtemelen bu vurdumduymazlık devam edecek ve ileride enerji savaşları değil su savaşları başlayacak. Tahminimce yine klasik insanlık en kötü duruma gelene kadar bekleyecek o zaman akıllanıp bir şey yapmaya başlayacağız ama o zamanda ne kadar başarılı oluruz bilemem.

Kısaca toparlamak gerekirse Dünya'nın durumu gelecekte de iyi olmayacak, bu dediklerim sadece buz dağının görünen kısmı. Bunun gibi daha zibilyon tane sorun var. Yani birini çözsek diğerini yine çözemeyeceğiz, iki ucu pamuklu değnek gibi.

Şu anda herkes doğalgaz, petrol kısaca enerji peşinde. Bu sebeple binlerce insan hayatını kaybetti, birçok ülkede bu sebeple savaşa girdi. Hatta ülkemizde kendi haklarını savunmak için bazı yamyamlara karşı şu anda açık denizlerde bir hak savaşında. Herkes enerji peşindeyken kimse insanın yegane yaşam kaynağı olan suyu düşünmüyor aksine daha da tüketmeye devam ediyor. Bunu tahmin etmesi çok zor değil zaten İstanbul'da yaşayanlar bilir şu anda İstanbul'da bulunan barajlardaki sular %20'nin altına düşmüş durumda. Yağışlarda azaldı sera etkisi yüzünden olan suları bitirmek dışında pek bir şey yapmıyoruz. Yani muhtemelen bu vurdumduymazlık devam edecek ve ileride enerji savaşları değil su savaşları başlayacak. Tahminimce yine klasik insanlık en kötü duruma gelene kadar bekleyecek o zaman akıllanıp bir şey yapmaya başlayacağız ama o zamanda ne kadar başarılı oluruz bilemem.

Kısaca toparlamak gerekirse Dünya'nın durumu gelecekte de iyi olmayacak, bu dediklerim sadece buz dağının görünen kısmı. Bunun gibi daha zibilyon tane sorun var. Yani birini çözsek diğerini yine çözemeyeceğiz, iki ucu pamuklu değnek gibi.
Önemli noktalara değinmişsin, günümüzde enerji elde etmenin fazlaca fazla yolu var. Avrupa ülkeleri yavaş yavaş nükleer enerjiyi terk ediyorken, bizim bunlarla alakalı çalışmalar yapıyor olmamız beni üzüyor. Güneş, rüzgar gibi doğal ve yenilenebilir enerji kaynakları varken başka ve olumsuz alternatiflere yönelmemiz gerçekten çok yanlış.

Su hayatın kaynağı, yaşamın sürdürülebilirliğidir. Tüm bunlarla beraber suyun son sürat tükendiğini insanlara anlatmak ve onları bu bilince kavuşturmak neredeyse imkansız. Nedendir diye sorduğumuzda ne ilginçtir ki bu işin altından da küresel ısınma çıkıyor.

Atmosferdeki karbon döngüsünü bu kadar etkileyip, zarar vermiyor olsak: artan sıcaklık, kuraklık ve daha birçok gündelik problem olmayacaktı. Maalesef artık pencereyi açıp temiz hava solumak gibi bir şey de yok, dumandan başka bir şey soluyabilmenin imkanı yok.

dünyanın geleceği yok ki xd

ölelim bitsin bu acı artık

Bir gelecek varsa ki olduğunu düşünmüyorum bu gelecek bizim için değil.

200.gif

herkes coronadan ölmezse bir iki sene daha gideri var bu gezegenin

Dünyanın Geleceği Hmm. Kalan Ömrü 5 Milyar Yıl (Güneş Sönmesi). Corona, Sars Gibi Virüsler Bana Göre Nüfus Çoğunluğunu Azaltmak Amacıyla Yapılan Devlet Oyunları Gibi Geliyor. Zombi vs. Gibi Virüsler Filmlerden veya Dizilerden Alışılagelmiş Virüs Türlerinin Uygulanmayacağını Tahmin Ediyorum. Zaten O Tür Şeyler Adı Üstüne Film (Kurgu)'dan Oluşan Fikirler. Dünyanın Yok Olma Gibi Bir Tehlikesinin Olmadığını Düşünüyorum.

Dünyanın Geleceği Hmm. Kalan Ömrü 5 Milyar Yıl (Güneş Sönmesi). Corona, Sars Gibi Virüsler Bana Göre Nüfus Çoğunluğunu Azaltmak Amacıyla Yapılan Devlet Oyunları Gibi Geliyor. Zombi vs. Gibi Virüsler Filmlerden veya Dizilerden Alışılagelmiş Virüs Türlerinin Uygulanmayacağını Tahmin Ediyorum. Zaten O Tür Şeyler Adı Üstüne Film (Kurgu)'dan Oluşan Fikirler. Dünyanın Yok Olma Gibi Bir Tehlikesinin Olmadığını Düşünüyorum.
bunların hepsi amerikanın oyunları kanmayın bunlara

Dünya'nın kozmik ölümünden önce insanlığın göreceği çok şey var tabi. Doğrudan 5 milyar yıl sonrasına atlamak biraz garip olmuş. Diğer görüşüne katılıyorum, zombi salgını vari birtakım felaketler biraz daha ütopik ancak diğerleri için aynısı pek geçerli değil bana kalırsa. Günümüzde nükleer silahlanma ülkeler arasında bu kadar fazlayken, gezegen üzerinde 400'den fazla nükleer santral bulunuyorken çıkıp bir kaza ya da felaket yaşanamyacak demek kahinlik yapmak gibi.

Bu ve bunun gibi beşeri kıyamet senaryolarını bir kenara bırakırsak eğer, konuda da sıkça vurgu yaptığım doğal problemler söz konusu. Küresel ısınmayla beraber bunun altında zincirleme reaksiyonu gibi birçok farklı sorunla karşı karşıyayız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl