Dünyanın en değerli yeni şirketi: Saudi Aramco

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cylexus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 512
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cylexus

Fırında Isıttığım İlk Taş
Katılım
21 Eylül 2019
Mesajlar
79
Elmaslar
39
Puan
13.350
Minecraft
Cylexus

Discord:

Cylexus#0001

apple-bina-gidahatti-1565939334.jpg


Saudi Aramco, Apple'ı Sollayarak Dünyanın En Değerli Şirketi Oldu


Hatırlayacağınız üzere Apple neredeyse herkes tarafından dünyanın en değerli şirketi olarak biliniyordu ve uzun bir süre boyunca Apple şirketinin önüne geçebilen bir kuruluş olmamıştı. Ancak Saudi Aramco isimli bir şirket yakın bir tarihte Apple kuruluşunu geçerek ilk sıraya yerleşti.
Pazartesi günü Riyad borsası hareketlendi ve yaklaşık olarak 1.2 trilyon dolar değere sahip olan Apple hakkında bu borsada çok önemli bir değişiklik yaşandı. Saudi Aramco isimli bir şirket halka arz edildi ve bunun ardından şirket yaklaşık olarak 300 milyar dolar değerinde kazanç elde etmeyi başardı. Şirketin halka arzını yöneten Samba Capital salı günü, hisse alan yatırımcıların %97'sinin ülke içinden olduğunu söyledi. Yatırımcılara satılan hisselerin %75'inden fazlası Suudi şirketlerine, ve devlet kurumlarına gitti. 2016’da kısmi olarak özelleştirme başlamıştı ve Saudi Aramco yüksek bir hızla ilk defa 2 trilyon dolar civarında yüksek bir değere ulaşmayı başardı. Apple dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olarak biliniyor. Apple'ın akıllı telefonlar başta olmak üzere uygulama, bilgisayar, tablet gibi birçok konuda yatırımları bulunmakta.

2.jpg

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple bir miktar gerileme yaşadı. Fakat bu gerileme şirketin hisse değerlerinde pek bir sorun yaratmadı. Şimdi ise kapanması zor bir açık ortaya çıkarıldı. 2 trilyon dolar gibi çok yüksek bir rakama ulaşan Saudi Aramco, gerilere doğru gitti. Analistler Aramco'nun 2 trilyon dolara ulaşan beklenmedik büyümesinin ve küresel petrol fiyatlarındaki düşüşler nedeniyle çok yakında azalacağını söylemekteler. Şirket, şu anda Exxon ve Royal Dutch Shell gibi rakip şirketlerin oldukça ilerisinde görülüyor.

Sizce Apple yeniden yükselişe geçip bu değere ulaşabilecek mi?
 
Son düzenleme:
Apple'ın birincilikten düşeceğini hiç tahmin etmezdim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl
Üst