Çözüldü Dünyadaki Bir Bloğu Bulup Silen Skript

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan atomickill7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.641
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sen boş boş sallamışsın, sonoyuncu yaptı bizde yaparız demedim. İstediğim şekilde yapabilen tek sunucu sonoyuncu dedim. Onlarda yüksek ihtimalle oluşturulmayan chunklarda. Chunklar yüklendiğinde içinde hangi blokların barınacağını ayarlayarak yapmıştır. Sınırsız yükseklik derken. WorldBorder im yok. Sana loadlanmayan chunklardakinleri değiştirebilirim demiyorum. Saçma sapan yorumlar yapacaksanız, yapmayın derim.
Tek oyunculu da map açarken gelişmiş ayarlardan elması 0 a çek sonra map aç.Sonra mapı savesden al sunucuya yükle.

Tek oyunculu da map açarken gelişmiş ayarlardan elması 0 a çek sonra map aç.Sonra mapı savesden al sunucuya yükle.
Chunklar yüklenirken aynı şekilde yüklenmez mi sunucuya geçirince

Scriptle mümkün değil sanırım. Eklentiyle yapılabilir ama öyle bir eklenti var mı bilmiyorum.
Chunklar oluşturulmadan önce onların ayarlarını değiştirmek lazım. Bukkit'in ChunkLoadEvent gibi bir eventi var, Fakat böyle birşeyi sürekli yapmak sunucuda büyük seviyede lag oluşturabilir. Emin değilim.

Bir eklenti hazırlamayı deneyeceğim sizler için. Birkaç saat içerisinde tekrar yapıp yapamadığımı söylerim.

Eklentiyi hazırladım. Eklenti bozuk düzeltip tekrar paylaşacağım.
Eğer bir sıkıntı falan olursa discorddan bana ulaşabilirsin.
Bu eklentiyle uğraşırken dikkatli ol çünkü yanlış id yazarsan dünyadaki istemediğin şeyleri de silebilirsin
78307

Not: Bu işlem sunucunun performansını ektileme ihtimali vardır. Büyük oranda ektilemez fakat eğer oyuncu sayısı fazlaysa ve bu oyuncular sürekli yeni chunklar oluşturuyorsa dolaşarak falan o zaman lag olma ihtimali var. Lag olması durumunda eklentiyi kaldırmaktan başka çareniz yok.
Yada daha fazla ram verebilirsiniz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, Eklentiyi kullanmayın. Sunucuda devasa laglar oluşturuyor, Sunucuya ilk girildiğinde sunucu kilitleniyor.
Sıkıntıları çözüp tekrar paylaşacağım

Sen boş boş sallamışsın, sonoyuncu yaptı bizde yaparız demedim. İstediğim şekilde yapabilen tek sunucu sonoyuncu dedim. Onlarda yüksek ihtimalle oluşturulmayan chunklarda. Chunklar yüklendiğinde içinde hangi blokların barınacağını ayarlayarak yapmıştır. Sınırsız yükseklik derken. WorldBorder im yok. Sana loadlanmayan chunklardakinleri değiştirebilirim demiyorum. Saçma sapan yorumlar yapacaksanız, yapmayın derim.
Sanırım bahsettiğiniz sunucuda direk map oluşurken spawnerler oluşmayacak şekilde kodlanmış. Map oluştuktan sonra düzenlemek devasa laglara sebep olabilir.

Sanırım bahsettiğiniz sunucuda direk map oluşurken spawnerler oluşmayacak şekilde kodlanmış. Map oluştuktan sonra düzenlemek devasa laglara sebep olabilir.
Evet zaten bunun için bir eklenti kodladım fakat sunucuya girdikten bir süre sonra öyle bir lag oluyor ki, hiçbir komut çalışmıyor. Sunucu tamamen kilitleniyor. Kısacası böyle birşeyi sunucuyu tamamen pert etmeden yapabileceğimizi sanmıyorum.
Sadece oyuncuların belirlediğiniz blokları koymasını engellemenin bir yolu olabilir. Tam ne yapmak istediğini de anlamadım arkadaşın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl