Bulundu Dünyada ilk ve tek krallık kılıçları oyun modu. Gönüllü/Ücretli ekip arkadaşları arıyoruz. [Builder, Admin, Mod, QA]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

| BeyazPolis |

Yaratık Tuzağı: Çalışıyor
Elmaslar
534
Minecraft
BeyazPolis

Discord:

BeyazPolis#1044

Selam,

Adım Ahmet ve chunkroyal.com'un tek kurucusuyum.
Yazılım, oyun tasarımı, finans, veri analitiği, sosyal medya ve benzeri alanlarda oldukça yetenekli birisi olduğumu söyleyebilirim.
Bir süredir geliştirdiğim oyun modu için potansiyeli olan insanlarla tanışmayı çok isterim.

Aşağıdaki başlıklarda yaptığım işle alakalı bazı görüşlerim vardır. Görüşlerim, uzun zamandır sürekli doğrulamaya ve geliştirmeye çalıştığım ve hepsini belirtmesemde bir kısmını belirttiğim şeylerdir. Görüşlerimizin uyumlu olduğu insanlarla çalışmayı tercih ederim. Eğer çok karşıt görüşlere sahipseniz, ne güzel, bol şans :)

| Hikaye

Uzun yıllardır hedefim, büyük bir minecraft sunucusu kurmak ve bunu dünya çapında önemli bir kültüre dönüştürmekti.
Hiç durmadan ve pes etmeden engelleri aşabilmek için bir çok konuda uzmanlaşmak oldukça fazla zaman aldı.
Nihayetinde aradan geçen onca yıldan sonra gereken teknik, operasyonel ve analitik yeteneğe ulaşmak oldukça keyifli.

| Oyun Teması
ChunkRoyal ağı tek bir devasa oyun modunu inşaa etmektedir.
Krallık Kılıçları: Oyuncuların hem tek başına hemde onbinlerce başka oyuncuyla oynayabileceği köy ve krallık kurma temalı bir oyun modu.
Bu oyun modunda arsalarınız, surlarınız, savunma kuleleriniz ve kaynak toplayıcılarınız var, her gün döngüsünde köyünüze yaratıklar saldırıyor ve bir öncesinden daha güçlü oluyorlar, oyuncular hem başka köylerden gelen saldırıları savunmalı hemde yaratıklardan gelen saldırıları savunmalıdır.

| Teknik Altyapı.
ChunkRoyal ağı rustlang mikroservisleri ve sunucuları üzerine kurulu, son derece verimli ve kurumsal seviyede kuvvetli bir alt yapıya sahip. Milyonlarca eş zamanlı oyuncuyu aktif ve izlenebilir düzeyde kusursuz bir operasyonla çalışabilecek kapasitededir.

| Pazar Verileri.
Minecraft java ekosistemi milyonlarca aktif oyuncuya sahiptir. Ancak ekosistemdeki sunucu/içerik üreticilerinden dolayı çok rekabetçi bir pazar oluşmamaktadır.
Ancak minecraft ekosistemi her yönüyle çok bereketli ve devasa bir pazardır.

| Proje Finansmanı
Başlangıç için son derece yeterli bir finansmana sahip olduğumuzu düşünüyorum ****-*****$ seviyesinde.

| Kısa ve Uzun vade hedefler.
Kısa vadede türkiye pazarında oyunu geliştirmek, son haline ve oldukça verimli olduğu haline ulaştırmak. Uzun vadede hemen hemen her ülkede markalaşmak, yerelleşmek ve oyunu büyütmek için gerekli adımları atmak.

| Kuvvetli oyun tasarımı yönü.
İnanılmaz farklı ve yaratıcı bir oyun tasarımı olmadığının farkındayım. Ancak projenin böyle bir amacı yok. Krallık Kılıçları oyun modu, milyonlarca insanın eş zamanlı olarak haritada savaşabildiği, kaynak toplama mekaniklerinin çok eğlenceli olması gerektiği, sadece eğlence amacı olan, her yaşta oyuncuya hitap edebilen hybrid-casual bir oyun modudur.

Oyuncunun son derece ilerleme hissini tattığı, arkadaşlarıyla beraber vakit geçirebileceği, hem tek başına hemde onlarca kişilik klanıyla beraber oyunun içinde kaybolabileceği tarzda bir oyundur.

Aşağıdaki videolarda bu gelişmiş mekaniklere örnekler vardır.

| Dünyada ilk olan eşzamanlı sonsuz oyunculu oyun tasarımı.
Problem, onbinlerce kişiye sahip bir ordunun/klanın asla beraber oynayamayacağıydı.
Bu probleme cengizhandan esinlendiğim modern ordu sistemi ile beraber çözdüm.
Oyuna giriş yaptığınızda tek başına köy kurabilirsiniz, eğer bu köy 5 kişi olursa 10 kişilik köyünüz olacaktır.
Oyunda 10-30-40 kişilik köyler vardır, 1 köy 40 kişi olduğunda, köyü kale statüsüne çıkartır, ve kalelerde şehirlere dönüşebilir.
Teorik ve pratik olarak, bir klanın yüzlerce köyü olabilir ve hiçbir yönetim sıkıntısı çekmez.
Bu özellik, oyunun sosyal medya ve dağıtım tarafına devasa bir ivme kazandıracağı gerçeğini gün yüzüne çıkartır.

| Gelir elde etme yöntemi.
Oyunda hiçbir p2w veya adaletsiz rekabete yol açabilecek hizmet satın alımı yoktur.
Bunun sebebi bunun ciddi derecede mantıksız olmasıdır.
Uzun vadede ciddi oyuncu kaybı ve mantıklı olmayan bir gelir modelidir.
Bunun yerine oyuncu ilerlemesinin hızını makul seviyede arttıran premium üyelik modeli ve harita kozmetikleri bulunmaktadır.
Oyuncular köylerindeki arsaların, surların, köy binası, fabrikalar gibi mülkiyetlerini daha etkileyici tasarlanmış mimarilerle makul bir fiyata değiştirebilirler.
Oyunun ana gelir modeli, kozmetik kasaları, eşya kasaları, klan kozmetikleri (bayraklar, simgeler v.s) ve harita temalarıdır.

| Alımlar, topluluk ve ücretler.
Sunucu açılış için %99 tamamlanmış durumdadır, teknik yeteneğe sahip kişileri ne yazık ki şu anda sürece dahil edemiyorum.
Eğer topluluğumuz için çalışmayı, birlikte bu topluluğu kurmak için elinizden geleni yapmak isterseniz lütfen bana ulaşın.
Şu anda ihtiyacımız olan şey moderasyon, toplulukla ilgilenebilecek olgun ve iyi insanlar, ve oyun içi ufak build yapabilecek kişilerdir.

Şu anda sunucu açık olmadığından dolayı son derece temkinli harcamalar yapıyorum ancak ücretler tartışılabilir sadece profesyonel builderlar için.

Discord: beyazpolis
Proje websitesi: chunkroyal.com
Kişisel portfolio: chunkroyal.com/beyazpolis

Geliştirmesi çok uzun süredir devam eden, görüp okudukça heyecan veren, başarılı olma garantisi olmamasına rağmen Türkiye piyasasında tekdüze ve kelime manasıyla basit ilerleyen "büyük"lerin aksine yeni bir soluk getirip mevcut sunucu konjonktürünün kalitesini artırmaya çalışan bu projeyi canıgönülden tebrik ederim.

Umarım uzun soluklu ve sürdürülebilir bir iş olur.

Başarılar dilerim...

Oyun içi fotoğraflar eklenebilir ve videolar shader ile güçlendirilebilir başarılar!

Krallık agalarımla beraber gün 300 yaratık raidini yenen ilk krallık olmak keyifli olacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl