Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Oyunda birden fazla portallar ile girebileceğiniz bölge vardır. Siz en başta Finch I bölgesinde doğarsınız. Bir portalın üstüne gidip Q tuşuna basarak ışınlanırsınız. Her bölgenin farklı özellikleri var. Görev bölgelerinin portalları belirli zaman aralıklarıyla açılır ve süreleri birince kapanırlar.
- Safe Zone I, II, III: Burası gemilerin park ettiği yerdir. Oyundan çıkmak istediğinizde geminizi safe zone bölgesine getirin ve crew control butonundan “Save ship” e basın. Geminiz kaydedilecek ve kapatılacaktır. Safe zone’da gemilerin silahları çalışmaz.
- Finch I, II: Her geminin bir “Combat rating” denen bir değeri vardır. Bir gemide bu değer 2500 den fazlaysa, o geminin silahları finch bölgelerinde güçsüz çalışır. Finchler kaynak toplamak için ideal yerlerdir. Finchlerde elmas kutular ve kırmızı botlar bulunur. Bu kutuların ve botların ne işe yaradığından bahsedeceğiz.
- Sparrow I: Burada “Combat raiting” değeri aranmaz, her geminin silahları kısıtlama olmaksızın normal çalışır. Buraya savaş portalı da diyebilirsiniz. Bu portalda elmas kutular, kırmızı botlar, mavi botlar ve yeşil botlar bulunur. Bu botlara da bir sonraki bölümde değineceğiz.
- The Pits (Görev):Bu yerde daire kayalarla kaplı çukurlar vardır ve kayaların altında elmas kutular bulunur. Bir çukurun üstünde siyah dikdörtgen kaplama üzerinde “Loot” yazar. Bu loot yazısı ne kadar büyükse, aşağıda o kadar elmas var demektir. Kayalar ilgili tekniklerle kuyudan çekilir ve elmaslar kırılır. Peki gelelim botlar ve elmas kutulardan ne çıkar?
- Elmas kutular. Yazının başında RC denen bir şeyden bahsetmiştik. Bu bir turret çeşididir ve sadece finch, sparrow ve pit portallarının içindeki elmas kutuları kırınca çıkar.Elmas kutulardan Sadece RC turret çıkmaz, auto turret ve burst turret de çıkar.
- Kırmızı botlar. Bu botların içinden genellikle metal ve barut çıkar. Nadiren de çeşitli turretler çıkar. Kırmızı mermi ateş ederler.
- Mavi botlar. Bu botların içinden sadece mermi kutuları çıkar. Mavi botlar geminize çarpmak isterler ve dikenleri vardır. Ateş etmezler.
- Yeşil botlar. Bu botların içinden özel kutular düşer. Bu bot punch (itici mermi) mermisi sıkar.
- Canary (Görev): Bu portalın gittiği yer kazı alanı: orta kısmı tamamen taş kutular ile kaplıdır, fakat bunların aralarında elmas kutular flux kutular da bulunur. Yani burada iyi eşyalar toplayabilirsiniz. Genelde 1 kutuya sığacak ufak gemiler kullanılır. Ayrıca sarı, kutu şeklinde botlar da bulunur, bunlar en başta uyuyor halde olurlar, fakat bir hasar alırlarsa uyanıp yakındakilere saldırmaya başlarlar ve oldukça güçlüdürler.
- Wrench: Bununla inşa edilmiş itemleri sökebilirsiniz.
- Shredder: Bununla itemleri silebilirsiniz.
- Ship sheild booster: İlgili fabrikalarda üretili ve geminin kalkanı azaldığında bunu elinize alın ve kendinize yakın bi yere basın. Geminin kalkanını tekrar yükseltecektir.
- Repair tool: Geminin kalkanı bittiğinde içindekiler hasar almaya ve sökülmeye başlar, eğer geminizin içindeki inşa edilmiş itemler hasar aldıysa bununla onları düzeltebilirsiniz.
- Block: insan ve itemler üzerinde durabilir. Yürüyüş yolları yapabilirsiniz. Oyuncuları ve itemleri geçirmeme özelliğine sahiptir.
- Walkway: Oyuncu bunun üstünde yürüyebilir fakat itemleri engellemez. Bir walkway'ın üstünden bir item bırakırsanız aşağı doğru düşer.
- İtem net: Sadece itemleri bloklar, oyuncuları bloklamaz.
- Kapı: Oyunda 3 rütbe vardır. Bunlar; Captain, crew ve guest olarak ayrılır.Bu kapılar rütbelere göre ayarlanabilir ve sadece ayarlanan rütbe seviyesindeki veya üstündeki oyuncular içinden geçebilir. Kapılar Bütün itemleri bloklar.
- Ejector: Bunlar gemiden bir itemi atmanıza ya da başka bir gemiye transfer etmenizi sağlar.
- Embiggener: Kullanımı basittir geminizi büyütür. R tuşuyla dikey ya da yatay olarak kullanabilirsiniz. Shrinker: Küçültür. küçültülecek alanda bi şeyler inşa ediliyse küçültmez. R tuşuyla dikey ya da yatay olarak kullanabilirsiniz.
Oyun:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Resmi olmayan wiki sitesi:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Son düzenleme: